جشنواره آواها و نواهای رضوی؛ تغییر نگاه از فرم جشنواره‌ای به مردمی

جشنواره آواها و نواهای رضوی؛ تغییر نگاه از فرم جشنواره‌ای به مردمی

معاون هنری سینمایی اداره کل ارشاد استان تهران عنوان کرد: از ویژگی‌های چهارمین دوره جشنواره آواها و نواهای رضوی، تغییر نگاه به این جریان فرهنگی و هنری  از فرم جشنواره‌ای به مردمی بوده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تهران، به نقل از روابط عمومی بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع)، محمدحسین اسماعیلی با اشاره به برگزاری چهارمین دوره جشنواره آواها و نواهای رضوی از مجموعه برنامه‌های هفدهمین دوره جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) و میزان استقبال هنرمندان از این رویداد فرهنگی و هنری گفت: امسال نسبت بهدوره‌های گذشته تعداد آثار ارسالی به جشنواره بیش از 30 درصد افزایش داشته است و تقریباً از تمام استان‌های ایران ارسال اثر داشتیم. آثار انتخابی از همه اقوام و ملل بوده  و هیئت‌داوران از بین 400 اثر ارسال شده، 26 گروه را انتخاب کردند که در بخش‌های مختلف ردیف دستگاهی، موسیقی ملل، موسیقی نواحی و اقوام و همچنین بخش چاوش‌خوانی به اجرای آثار پرداختند.

وی به تغییرات حوزه موسیقی در این دوره نسبت به دوره‌های گذشته و نقش آن در فرهنگ‌سازی رضوی تأکید و عنوان کرد: بیشتر آثار ارسالی دوره‌های گذشته در حوزه موسیقی آئینی بوده است و موضوعیت رضوی در بحث تولید یا بازتولید چندان مدنظر نبود، اما در دوره چهارمِ جشنواره آواها و نواهای رضوی، تمامِ 400 اثر ارسالی  در حوزه رضوی بوده که این اتفاق نشان‌دهنده این است که این جشنواره توانسته بستری را برای تولید آثار جدید در حوزه موسیقی رضوی برای گروه‌های جوان و نوجوان و بازتولید آثار آئینی در حوزه موسیقی رضوی فراهم کند.

دبیر اجرایی چهارمین جشنواره آواها و نواهای رضوی در مورد غنای موسیقی با موضوعیت رضوی در بستر این جشنواره اظهار کرد: این رویداد هنری یک جشنواره موضوعی و محتوا محور است که در زمینه کلام باید دقت نظر بیشتری اعمال شود، همچنین باید اشعار مختلفی که در زمینه رضوی توسط شاعران و ترانه‌سرایان تولید می‌شود در اختیار هنرمندان موسیقی قرار بگیرد و ارتباط بین شاعران و ترانه‌سرایان و هنرمندان موسیقی بیش‌از پیش ایجاد شود تا بتوانند آثار فاخری را در این زمینه تولید کنند. در ثانی با حمایت از هنرمندان جوان و آهنگ سازان باید شرایطی فراهم شود که هنرمندان همه اصول تولید یک موسیقی فاخر و اندیشه‌محور در زمینه موسیقی رضوی را در تولید آثار خودشان مدنظر قرار دهند.

اسماعیلی در ادامه به حمایت از تولیدکنندگان آثار فاخر توسط دستگاه‌ها و نهادهای مربوطه اشاره و عنوان کرد: دبیرخانه جشنواره با کمک بنیاد امام رضا(ع)، مرکز آفرینش‌های آستان قدس رضوی، وزارت ارشاد و بخش‌های مختلف فرهنگی دیگر بایدکمک کنند تا همین آثار تولیدی را ثبت و ضبط و در اختیار عموم مردم قرار  داده شود، همچنین باید توجه داشت این‌گونه برنامه‌ها منحصر به جشنواره‌ها نشود و این گروه‌ها بتوانند در جشن‌ها در مناسبت‌های مختلف و برگزاری  کنسرت‌های باکیفیت به اجرای آثار خود بپردازند.

وی به نقاط قوت این جشنواره اشاره کرد و گفت: از نکات قابل‌تأمل در این دوره از جشنواره توجه به بخش محتوایی اثرها  حول موسیقی آوازی بوده است که  هیئت‌داوران بیشتر آثار ارسالی در این زمینه را انتخاب کردند. دومین نکته در این دوره، تغییر نگاه به این جریان فرهنگی و هنری  از فرم جشنواره‌ای به مردمی بوده است که در راستای این مهم،  گروه‌ها در شش شهرستان استان تهران در فضاهای باز به اجرا پرداخته تا مردم با موسیقی‌ها و آواهای رضوی ارتباط برقرار کنند، امیدواریم بتوانیم در دوره‌های آتی در سطح گسترده‌تری این جشنواره را برگزار کنیم.

اسماعیلی ادامه داد: یکی از اهداف مهم این جشنواره بسط و ترویج فرهنگ رضوی با استفاده از هنر موسیقی می‌باشد چون موسیقی یکی از شاخصه‌های اصلی و تأثیرگذار فرهنگ ایرانی و اسلامی است، قدرت جذب زیادی دارد، حالت مردمی آن شاخص است و می‌تواند در گسترش و انتقال فرهنگ مخصوصاً در نسل جوان  اثرگذار باشد که در جریان مردمی ساختن جشنواره، این هدف مهم محقق شد.

وی با اشاره به برگزاری مراسم اختتامیه در تالار وحدت افزود:  قسمت‌های مهم برنامه اختتامیه تجلیل از اساتید و بزرگانی که در حوزه موسیقی رضوی به تولید آثار پرداختند ازجمله استاد حاج احمد مراتب در حوزه موسیقی مذهبی،ذکر و مدیحه، صدیقه بحرانی از بوشهر در حوزه ذکر و شروه خوانی، رضا صادقی در موسیقی پاپ، محمد معتمدی در بخش موسیقی ردیف دستگاهی،سنتی ایران و مناجات خوانی و همچنین علی اسمی در بخش پیش‌خوانی‌های تعزیه مورد تجلیل قرار می‌گیرند و گروه‌های برگزیده جشنواره هم در بخش اختتامیه در حضور مقامات، مدیران و اساتید تجلیل می‌شوند.

معاون هنری سینمایی اداره کل ارشاد در پایان خاطرنشان کرد: در مراسم اختتامیه برنامه‌های متنوعی چون اجرای موسیقی ملل از گروه قزاقستان ، اجرای گروه بزرگ کرال به رهبری حمید عسگری و هم‌چنین اجرای گروه پیرپتر از سیستان و بلوچستان به سرپرستی ملازهی در دستور کار قرارگرفته است.

شایان ذکر است هفدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) توسط بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) در سال جاری در رشته‌‌های گوناگون و به میزبانی استان‌های مختلف کشور برگزار می‌شود. در همین راستا استان تهران، میزبان چهارمین دوره جشنواره سراسری آواها و نواهای رضوی در سال جاری است که اختتامیه آن امروز عصر ساعت 17 در تالار وحدت تهران برگزار می‌شود.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon