معاون دادستان گیلان: شهرداری رشت وضعیت دفع زباله سراوان را ساماندهی کند

معاون دادستان گیلان: شهرداری رشت وضعیت دفع زباله سراوان را ساماندهی کند

معاون دادستان مرکز استان گیلان با انتقاد از عملکرد ضعیف شهرداری رشت و عدم حصول نتایج رضایت‌بخش در رابطه با معضل سراوان گفت: برای موفقیت در تفکیک زباله از مبدا نیازمند مشارکت مردم هستیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، علی‌اصغر حیدرنژاد عصر امروز در جلسه بررسی آخرین اقدامات انجام شده در سایت زباله سراوان رشت، معضل زباله این منطقه را یک مشکل فرااستانی دانست و اظهار داشت: آلودگی آب‌های سطحی و نابودی درختان تنها مربوط به استان گیلان نیست و بایستی در وهله نخست برای تفکیک زباله از مبدا تلاش شود.

معاون دادستان مرکز استان گیلان با انتقاد از عملکرد ضعیف شهرداری رشت و عدم حصول نتایج رضایت‌بخش در رابطه با معضل سراوان گفت: برای موفقیت در تفکیک زباله از مبدا نیازمند مشارکت مردم هستیم و مشارکت مردم نیازمند اعتماد آنان به دستگاه‌ها است؛ محسوس بودن پیشرفت کار، اعتماد مردم به مسئولان را افزایش می‌دهد.

حیدرنژاد با اشاره به ناکارآمد بودن طرح حوضچه آرامش تصریح کرد: طبق نظر کارشناسان حوضچه آرامش تنها یک تا سه لیتر از معضل شیرآبه در منطقه سراوان را حل می‌کند و معتقد هستم که از همان ابتدا هدایت زباله به این منطقه کار اشتباهی بود.

معاون دادستان مرکز استان گیلان بیان کرد: بعد از گذشت حدود 30 سال هنوز یک برنامه ثابت برای حل معضل زباله در منطقه سراوان نداریم و کارهای کارشناسی شده پشتوانه حقوقی ندارند و عده‌ای با وجود میلیاردها تومان هزینه از پول بیت‌المال به‌راحتی می‌گویند نمی‌توان کاری کرد.

حیدرنژاد حل معضل زباله در منطقه سراوان را غیرممکن دانست و افزود: پیشنهاد من این است که به فکر جایگزین در این رابطه باشیم و به‌طور مثال ارتفاعات لوشان برای نصب تصفیه‌خانه شیرآبه مناسب‌تر است و باید توجه داشته باشیم که استمرار ریختن زباله تهدید علیه بهداشت و محیط زیست است.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری‌های تابعه استانداری گیلان نیز در این جلسه خاطرنشان کرد: بزرگترین مشکل شهر رشت در حوزه پسماند بی‌اعتمادی مردم و عدم همراهی آنان برای تفکیک زباله از مبدا است زیرا آنان به‌خاطر عملکرد ضعیف مسئولان دید خوبی به این کار ندارند.

سید پویا شهشهانی با اشاره به مراجع غیرقانونی و فروش غیررسمی زباله در رشت بیان کرد: این کار هم باعث مخدوش شدن چهره شهر رشت می‌شود و هم اوضاع تفکیک زباله از مبدا را برای شهرداری سخت‌تر می‌کند و با وجود برخی مزایا بایستی جلوی جمع‌آوری زباله توسط مراجع غیررسمی گرفته شود.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان رشت نیز در این جلسه تصریح کرد: فلزات سنگین موجود در زباله‌ها ممکن است باعث به‌وجود آمدن برخی بیماری‌ها شود و شن‌پاشی بسیار مناسب‌تر از سم‌پاشی است و در دراز مدت اثرات خطرناکی ندارد.

جلال برشان افزود: از شهرداری رشت انتظار داریم که تعداد دفعات سم‌پاشی منطقه سراوان را به ما اعلام کند تا بتوانیم نظارت دقیق‌تری بر اوضاع بهداشتی این منطقه داشته باشیم و وضعیت سم موجود در این منطقه را به‌درستی بررسی کنیم.

معاون خدمات شهری شهرداری رشت نیز با بیان اینکه برای افزایش فاز تخمیر کارخانه کود آلی در شهرستان رشت قرارداد 14 میلیارد تومانی منعقد شده است بیان کرد: قرار است برای افزایش ظرفیت اسمی این کارخانه خط تخمیر جدیدی را به چرخه آن اضافه کنیم.

علی مقصودی با اشاره به ضرورت تقویت جریان برق دستگاه تصفیه‌خانه شیرآبه در سراوان تا 350 کیلووات خاطرنشان کرد: برای آسفالت منطقه سراوان نیز مجوزهای لازم دریافت شده است و دیگر مشکلی برای تامین شن در این منطقه نداریم.

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon