بالا گرفتن جنگ لفظی در اتحادیه اروپا بر سر پناهندگان

بالا گرفتن جنگ لفظی در اتحادیه اروپا بر سر پناهندگان

رسانه‌های آلمانی از بالا گرفتن جنگ لفظی در اتحادیه اروپا بر سر چگونگی رفتار با پناهندگان نجات یافته از دریای مدیترانه خبر دادند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ"، "هورست زیهوفر"، وزیر کشور آلمان در مناقشات بر سر پناهندگان نجات یافته از دریای مدیترانه از "متئو سالوینی"، همتای ایتالیایی خود درخواست کرده است که به بحران دراز مدت کشتی های نجات در دریای مدیترانه پایان دهد.

وی روز شنبه در نامه‌ای به "سالوینی" نوشت که ما نمی توانیم پاسخگوی این مسئله باشیم که کشتی هایی با پناهندگان نجات یافته از دریای مدیترانه هفته های طولانی در دریای مدیترانه سرگردان باشند چرا که هیچ بندری پیدا نمی کنند که اجازه ورود به آن را بیابند.

"زیهوفر" افزود که از این رو برای اتفاقات نجات دریایی اخیر راه حل های سریع اروپایی با عهده داری مسئولیت مشترک لازم است.

وی خطاب به همتای ایتالیایی خود گفت که من از این رو فورا از شما درخواست می کنم موضع خود در این باره که نمی خواهید بنادر ایتالیایی را باز کنید مورد بازنگری قرار دهید. وی افزود به دلیل مسئولیت اروپایی مشترک و ارزش های مسیحیت مشترک ما نباید در برخی موارد تفاوتی بین اینکه کدام سازمان، مهاجران را از دریای مدیترانه نجات داده و خدمه آن اهل کجا هستند و این کشتی تحت پرچم کدام کشور قراردارد قائل شویم.

پیش از این هم آلمان از کمیسیون اتحادیه اروپا درخواست کرده بود که مهاجران سرگردان بر روی دو کشتی دیگر در دریای مدیترانه را بپذیرد.

"متئو سالوینی"، وزیر کشور ایتالیا شدیدا این درخواست آلمان را رد کرده است و در پاسخ به آن در پیامی توئیتری اعلام کرد که دولت عزیر آلمان ، من بنادر خود را دوباره باز نمی کنم. اما ما می توانیم این مهاجران را با یک اتومبیل به سمت سفارت آلمان منتقل کنیم.

وی همچنین گفت که آن زمان گذشته است که ایتالیا به عنوان پشته ای زباله برای مسائلی دیده می شد که اروپا نمی خواهد آن را به رسمیت بشناسد.

سالوینی همچنین تاکید کرد که ما از دولت مرکل می خواهیم جلوی کشتی هایی که پرچم آلمان را حمل می کنند و به قاچاقچیان وتاجران انسان کمک می کنند و جلوی شهروندان خود که قوانین ایتالیا را نادیده می گیرند را بگیرند.

حزب لیگ شمال متئو سالوینی پسشنهاد داده است که مجازات ها برای کشتی های سازمان های کمکی که با وجود ممنوعیت ورود به بنادر ایتالیا به این سمت حرکت می کنند را افزایش دهند.

دولت ایتالیا در ماه ژوئن قوانین جدیدی تصویب کرد که جریمه تا 50 هزار یورو و توقیف کشتی هایی که با وجود ممنوعیت ورود به قلمرو آب های ایتالیا به این منطقه وارد می شوند را در نظر گرفت. در حال حاضر هم کشتی نجات "آلان کردی" آلمان با 65 مهاجر نجات یافته از دریای مدیترانه در برابر جزیره لامپدوسا منتظر اجازه برای لنگر انداختن است. اما دولت ایتالیا این اجازه را به این کشتی نداده و از این رو حالا این کشتی نجات جهت خود را به سمت مالت تغییر داده است.

همچنین در جریان این هفته دستگیری کاپیتان یک کشتی نجات آلمانی در ایتالیا مناسبات بین دو کشور آلمان و ایتالیا را خدشه دار کرده بود.

بعد از اینکه کشتی نجات سازمان امداد رسان آلمانی Sea-Watch (سی واچ) حدود دو هفته در آب های دریا سرگردان مانده بود با چهل مهاجر بالاخره چند روز پیش در بندر لامپدوسای ایتالیا پهلو گرفت.

این قایق نجات آلمانی در تاریخ 12 ژوئن در سواحل لیبی 53 مهاجر را نجات داد که 13نفر از آن ها از دلایل پزشکی و سلامتی در روزهای گذشته به لامپدوسا منتقل شده و بقیه روی کشتی و منتظر اجازه بودند تا در یک بند اروپایی انگر بیاندازند.

سال هاست که کشورهای عضو اتحادیه اروپا درباره مکانیسم تقسیم عادلانه پناهندگان با هم اختلاف نظر دارند. وزیر کشور ایتالیا اخیرا خواستار تضمین های مشخص از طرف کشورهای آماده پذیرش برای پناهندگان قبل از اینکه کشتی های نجات در بنادر این کشور لنگر بیندازند شده است. در جریان این مناقشات ایتالیا قوانین خود علیه مهاجران را به شدت تشدید کرده و آن را اجرایی می کند.

دولت پوپولیستی ایتالیا متشکل از احزاب لیگ شمالی و جنبش پنج ستاره با دیدگاه های مهاجر ستیز خود حدود یک سال است که در ایتالیا حکومت می کند. از آن زمان ورود کشتی های پناهندگان نجات یافته از دریای مدیترانه به ایتالیا با موانع زیادی همراه شده است. صدها مهاجر سال جاری میلادی در مسیر دریای مدیترانه برای رسیدن به اروپا غرق شده و جان خود را از دست داده‌اند.

اقدامات سختگیرانه سالوینی علیه پناهندگان همچنین با حمایت "سباستین کورس"، صدر اعظم اسبق اتریش مواجه شده است. وی این اقدام کاپیتان آلمانی کشتی "سی واچ" را که پناهندگان نجات یافته از دریای مدیتران را به اروپا آورده بود غلط ارزیابی کرده و در توجیه این اظهارات خود گفته بود که این گونه اقدامات امیدهای غلطی را بیدار کرده و احتمالا حتی افراد بیشتری را در معرض خطر قرار می دهد.

در این اوضاع روز شنبه در آلمان هزاران نفر برای پذیرش پناهندگان نجات یافته از دریای مدیترانه اعتراض کردند. بخصوص تعداد معترضان در شهرهای برلین و هامبورگ بالا بود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon