برند سازی ظرفیتهای ارومیه میانبر رسیدن به افق ۲۰۲۰
رئیس سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری ارومیه گفت: باید برند سازی صورت گیرد تا ظرفیتهای ناشناخته ارومیه به چشم دیده شود و تا زمانی که این امر تحقق پیدا نکرده ارومیه به شهر گردشگری تبدیل نمیشود و به افق موردنظر نمیرسد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، سرمایهگذاری در بخشهای مختلف شهر و استفاده از ظرفیتهای موجود علاوه بر اینکه از لحاظ اقتصادی و اجتماعی برای آن سودآوری دارد بلکه در معرفی شهر به جهان نیز تأثیر مهمی دارد.
ارومیه شهری با اصالتی 6000 ساله است که وجود خانههای قدیمی، مساجد و دیگر جاذبههای تاریخی و به سبب داشتن طبیعتی زیبا و بکر و آب و هوایی معتدل و از همه مهمتر داشتن 967 کیلومتر مرز مشترک با سه کشور ترکیه، عراق و جمهوری نخجوان ظرفیت بالایی در تبدیلشدن به یک منطقه توریست پذیر و گردشگری را دارد.
باید به این نکته نیز توجه داشت که داشتن جاذبههای گردشگری و ظرفیتهای منحصر به فرد به تنهایی سبب پیشرفت و توسعه شهری نمیشود بلکه باید از این فرصتها بیشترین استفاده را در راستای بهبود زندگی مردم و رشد اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی داشته باشیم که این مهم با به سرانجام رسیدن برخی پروژههای عمرانی، بهداشتی، درمانی، فرهنگی و آموزشی میسر میشود.
جذب سرمایهگذار و استفاده بهینه و به جا از این ظرفیتها و از همه مهم مشارکت خود مردم شهر در طرحها و پروژههای توسعه شهری میتواند میانبری دررسیدن به افق 2020 و رشد و توسعه ارومیه باشد.
با توجه به ظرفیتهای بکر ارومیه و فرصتهای سرمایهگذاری عالی در این منطقه و به تبعان تأثیر در رشد و تعالی ارومیه، خبرنگار تسنیم برای آگاهی از طرحها و پروژه های توسعه شهری در دست اجرای شهرداری و مسئولان این شهر به گفتوگو با رضا مشهدی کشتیبان، رئیس سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری ارومیه میپردازد که در ادامه به آن اشاره میکنیم.
تسنیم: شهرداری ارومیه و سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی چه طرح و برنامههایی برای جذب سرمایهگذار دارد؟
مشهدی کشتیبان: سرمایهگذاری در ارومیه نیازمند پروژه بوده و پروژه نیازمند یک دید وسیع از ظرفیتها، امکانات، نقاط قوت و ضعف، تهدیدها و فرصتها است که شهرداری ارومیه بر این اساسها شروع به مطالعاتی در پیرامون ارومیه کرده است که این امر به شکلگیری و ارائه بستههای سرمایهگذاری و مشارکتی سبب شده است و این بستهها سرمایهگذاران را از اتلاف زمان برای به دست آوردن اطلاعات از داشتهها و ظرفیتهای شهر بی نیاز میکند درواقع شهرداری ارومیه این کار را برعهدهگرفته است و نتایج به دست آمده از این مطالعات را به افرادی که رغبت به سرمایهگذاری دارند پیشنهاد میکند.
طرحهای دیگری مانند جامع و تفضیلی ارومیه، طرحهای ترافیکی، طرحهای امکانسنجی از دیگر برنامههایی است که مشاور مطالعاتی شهرداری به آن میپردازد و ایده پردازی میکند و پس از این مراحل مشخص میشود کدام طرحها در ارومیه قابلیت اجرا دارد.
برخی پروژهها و سرمایهگذاریهایی وجود دارد که ممکن است برای شهرداری و حتی سرمایهگذار آنچنان سود و جنبه انتفاعی ندارد ولی برای شهر از حیث توسعه شهری و جذب گردشگر نیاز بوده و میتواند نفع داشته باشد.
طرح جذب سرمایههای خرد داوطلبانه از دیگر طرحهای مشارکتی شهرداری ارومیه است که در این طرح شهرداری با تعریف برخی پروژهها مشارکت شهروندان را میطلبد و منابع مالی از طریق مردم تأمین میشود و هدف از این طرح توسعه شهری با مشارکت مردمی است تا از دیدگاه افراد نیز استفاده شود.
برای جذب گردشگر در بخشهای مختلف باید زمینههای مناسب و زیرساختهای لازم ایجاد شود و باید شاخصههای درمانی، بهداشتی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی این شهر بیشتر از قبل پیشرفت داشته باشد.
باید برند سازی صورت گیرد تا ظرفیتهای ناشناخته ارومیه به چشم دیده شود و تا زمانی که این امر تحقق پیدا نکرده ارومیه به شهر گردشگری تبدیل نمیشود و به افق موردنظر نخواهد رسید.
تسنیم: تا زمان اجرای طرح 2020 زمان کمی مانده است آیا در این مدت کم تمامی طرحها و پروژههایی که در این راستا طراحی شده بود برای بهرهبرداری آماده میشود؟
مشهدی کشتیبان: تحقق یافتن افق 2020 فقط با تلاش شهرداری میسر نمیشود و نیازمند همکاری دیگر نهادها، سازمانها و مهمتر از همه شهروندان است چراکه با این عمل ایدهها و دیدگاهها برای توسعه شهری وسعتر شده و میتوان بهتر و راحتتر به افق 2020 دستیافت.
قطعاً در این زمان کم اتمام پروژه های شاخصی که برای این طرح تعریف شده است مشکل و برخی نیز امکانپذیر نیست و نیازمند پروسه زمانی طولانیتری است و درواقع هدف 2020 رسیدن به تمام این افق نیست چراکه خواسته این طرح شناسایی و آزمایش ظرفیتهای شهر برای معرفی شدن به عنوان یک شهر گردشگری بینالمللی است و این امر در مدتزمان کم میسر نمیشود.
آماده کردن زیرساختهای طرح 2020 نیز نیازمند اعتبارات فراوانی است چراکه برای محقق شدن این طرح باید برخی پروژهها به بهرهبرداری رسیده و در اختیار مردم و گردشگران قرار گیرد ولی شهرداری ارومیه آنگونه که بایدوشاید توان مالی تقبل کردن این هزینهها را ندارد و از منابع مالی ملی و کشوری نیز اعتباری تخصیص نیافته است ولی درصدد هستیم برای این بحث اعتبارت مورد نیاز را از دولت و به وجه ملی کسب کنیم.
تسنیم: طرح "بوم شهر" چه فوایدی برای مردم و شهر دارد و به افرادی که اقدام به اجرای این طرح میکنند چه تسهیلاتی ارائه میشود؟
مشهدی کشتیبان: این طرح با هدف احیاء بافت فرسوده و قدیمی شهر مطرح شد که با اجرا شدنان توسط مردم علاوه بر اینکه این اماکن کارایی خواهند داشت برای افراد و خصوصاً جوانان شغل ایجادشده و درآمدزایی اتفاق میافتد همچنین این امر طرحی نو برای جذب گردشگر نیست به شمار میرود.
این طرح برای شهرداری ارومیه هیچ بار مالی نداشته و برای اینکه افراد بهراحتی و بدون گذراندن پروسههای طولانی اداری به شغلی مشغول شوند هیچ عوارض و هزینهای دریافت نمیکند و افراد با داشتن یک مجوز از شهرداری میتواند طرح بوم شهر را در حیثهای مختلفی اجرا کند.
تاکنون کسی برای اجرایی کردن این طرح درخواستی را ثبت نکرده است ولی همواره در تلاش هستیم این طرح را به مردم معرفی کرده و انان را به این طرح ترغیب کنیم.
تسنیم: هماکنون چه پروژههایی در ارومیه توسط سرمایهگذاری بخش خصوصی و دولتی در حال انجام است و چقدر به پیشرفت دست یافته است؟
مشهدی کشتیبان: چند پروژه وجود دارد که با مشارکت بخش خصوصی و دولتی در حال احداث بوده که با تکمیل این طرحها توان اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی ارومیه افزایش مییابد که پروژه تجاری تفریحی اوریاد، رزت یا سیتادیوم از طرحهای با ارزش ریالی بالا است و سرمایهگذار خصوصی و بخش دولتی در آن سهیم بوده و پیشرفت فیزیکی قابلتوجهی دارد.
وجود چنین پروژههایی سبب بهرهمندی از فرصتهای بهدستآمده، معرفی ظرفیتها، جذب سرمایههای داخلی و خارجی اشتغالزایی، جلوگیری از خروج ارز، ورود ارزش بیشتر به داخل و در نهایت سبب درآمدزایی برای شهر میشود.
تسنیم: آیا موانعی برای سرمایهگذاران وجود دارد که سبب شود از سرمایهگذاری در ارومیه دلسرد و پشیمان شوند؟
مشهدی کشتیبان: یک قسمت از موانع ساختاری است و بخش دیگر آن ذاتی و ریشهای است و به این معنی است که به سبب نوسانات ارزی و تورم موجود در کشور سرمایهگذاران خارجی کمتری برای سرمایهگذاری راغب هستند و آن دسته از افرادی که در این شهر سرمایهگذاری کردهاند نیز دچار مشکلات عدیدهای مانند تأمین اعتبار و تزریق پول هستند و این به موانع ساختاری استان و کشور مربوط میشود.
برای سرمایهگذاری در یک شهر و استانی برای افراد دلیل موجه نیاز است چراکه اگر سرمایهگذاری در این شهر برای فرد سودی نداشته باشد رغبتی برای این عمل نشان داده نمیشود و این ظرفیتهای یک شهر است که نشان میدهد ان شهر مستعد سرمایهگذاری است یا نه.
گفتوگو از ثمین کاظمی
انتهای پیام/ن