نگاهی به مطالب ستون نویس‌های ترکیه|چه کسانی از استعفای باباجان خوشحالند؟

نگاهی به مطالب ستون نویس‌های ترکیه|چه کسانی از استعفای باباجان خوشحالند؟

آنهایی که حالا باباجان را تشویق می‌کنند و از او می‌خواهند حزب جدید تاسیس کند٬ همان کسانی هستند که روزگاری او را به باد تمسخر می‌گرفتند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، ستون‌نویس‌های روزنامه‌های ترکیه که در زبان ترکی از آنها به "گوشه‌نویس" یاد می‌شود٬ بخشی از فعالان رسانه‌ای توانمند و اثرگذار هستند که معمولاً یادداشت‌هایشان تاثیر قابل توجهی بر افکار عمومی و معادلات حزبی ترکیه می‌گذارد.

تسنیم تلاش می‌کند تا با انتخاب گزینه‌های قابل توجهی از نوشته‌های ستون‌نویس‌های ترکیه تصویری کوچک از تحولات سیاسی٬ فعالیت‌های رسانه‌ای و هدایت افکار عمومی این کشور را به دست دهد.

استراتژی اردوغان در شرایط جدید

عبدالقادر سلوی/ روزنامه حریت

انتخابات شهرداری‌ها و انتخابات استانبول٬ فضای سیاسی جدیدی در ترکیه پدید آورده است و حزب عدالت و توسعه نیز بر اساس تغییراتی که به وجود آمده در حال رایزنی در مورد ابعاد این فضای سیاسی است. اردوغان  در مقام رئیس جمهور و رهبر حزب عدالت و توسعه در چندین نوبت با نمایندگان مجلس دیدار کرده و قرار است در یازدهم ماه جاری میلادی با اعضای شورای عالی تصمیمات سیاسی حزب٬ جلسه مفصلی داشته باشد.

چنین به نظر می‌رسد که در حال حاضر حزب عدالت و توسعه چهار دستور کار مهم دارد:

اول٬ تحلیل انتخابات شهرداری‌ها و انتخابات استانبول.

دوم٬ آماده سازی حزب و جامعه برای انتخابات سال 2023 میلادی.

سوم٬ تحلیل سناریوهای احتمالی در مورد تاسیس حزب از سوی علی باباجان٬ عبدالله گل و احمد داوود اوغلو.

چهارم٬ اعمال برخی از تغییرات و اصلاحات در حزب و کابینه.

یکی از مهم‌ترین مباحث مرتبط با اعمال تغییرات در کابینه و حزب عدالت و توسعه٬ خطوط قرمز اردوغان است.

کار به جایی رسیده که حتی برخی از سفرا و نمایندگان کشورهای خارجی در گزارش‌هایی که برای کشورهای خود می‌فرستند٬ به موضوع خطوط قرمز اردوغان در اصلاح کابینه اشاره می‌کنند.

اردوغان در دیدار با بسیاری از نمایندگان مجلس به این موضوع اشاره کرده که پیش کشیدن ضرورت تغییر چهره‌ها در کابینه٬ تاکتیک حزب جمهوری خلق است و نباید شما هم آب به آسیاب آنها بریزید.

در گزارش‌هایی که دیپلمات‌ها به کشورهای خود فرستاده‌اند٬ بر این موضوع تأکید شده که در منظر فکری اردوغان٬ در مورد تغییرات مرحله جدید٬ دو خط قرمز مهم وجود دارد: اول٬ برات آلبایراک وزیر مالی و دارایی. دوم٬ سامانه موشکی اس 400 .

شواهد نشان می‌دهد که برخلاف تصور رسانه‌ها٬ اردوغان از عملکرد داماد خود در پست وزارت مالی و دارایی رازی است و نمی‌خواهد او را کنار بگذارد.

اردوغان می‌خواهد به زودی یک تور گسترده را شروع کند و به بسیاری از مراکز استان‌های کشور سفر کند.

بهانه اصلی اردوغان برای این سفر٬ تشکر از مردمی است که در انتخابات شهرداری‌ها به حزب عدالت و توسعه داده‌اند، اما اردوغان هدف مهم دیگری نیز دارد. گفته شده که عبدالله گل و علی بابا جان می‌خواهند در پاییز پیش‌ِرو حزب سیاسی خود را تأسیس کرده و اعلام موجودیت کنند. بنابراین اردوغان می‌خواهد پیش از آن که حزب جدید به دنیا بیاید٬ آن را در نطفه خفه کند.

او در میادین سخنرانی خواهد کرد و کسانی را که از حزب عدالت و توسعه جدا شده‌اند را خائن خواهد نامید.

بالاخره یک کار خوب انجام دادند

صالح جناب بایدار/ رزونامه قرار

مدتهاست که من در تحلیل‌ها و مقالات خودم به این موضوع اشاره می‌کنم که کشور ما در برابر انواع و اقسام حملات و تهدیدات سایبری بدون دفاع است و هر آن ممکن است خطرات بزرگی ما را تهدید کند. به ویژه در بخش خدمات عمومی و پایگاه‌های اینترنتی مهمی که اطلاعات میلیون‌ها شهروند بر روی آنها قرار گرفته است.

موضوعی به نام زیرساخت‌ها و امنیت اطلاعات٬ بسیار حساس و حیاتی است و نمی‌توان بدون آموزش منابع انسانی و اتخاذ تدابیر لازم به شکل شتابان و بدون برنامه ادعا کرد که در حال توسعه دولت الکترونیک هستیم.

در این موضوع٬ بحث امنیت یک بحث بسیار جدی و استراتژیک است. خوشبختانه بعد از مدت‌ها بالاخره اقدام صحیحی انجام دادند و طرحی آماده کرده‌اند که بخش مهمی از دغدغه‌های امنیت ملی در حوزه تهدیدات سایبری را در بر گرفته است.

مقامات دولتی اعلام کرده‌اند که طرح جامعی را به نام تدابیر امنیتی در حوزه دانش و ارتباطات آماده کرده‌اند و قرار است تمام اقدامات حوزه دولت الکترونیک بر مبنای تدابیر امنیتی این سند باشد.

در بحث امنیت سایبری٬ باید به این نکته توجه شود که اگر دولت در نهادهای خدمات عمومی به شکل بدون برنامه و بدون امنیت از امکانات تکنولوژیکی و اینترنتی بهره بگیرد٬ اسناد و اطلاعات میلیون‌ها شهروند در معرض خطر قرار می‌گیرد.

حالا همگان این واقعیت را درک کرده‌اند که حتی اطلاعات ساده شهروندان و مباحثی مرتبط با بخش سلامت به اندازه اسناد ژنتیکی مهم و حساس است و لازم است که بر اساس تدابیر علمی امنیتی این اسناد در داخل کشور در سرورهای عظیم قرار گرفته و از آنها محافظت شود.

تاکنون بارها اتفاق افتاده که اسناد و اطلاعاتی را که به عنوان یک شهروند به شرکت‌ها، نهادها و ادارات بخش خدمات دولتی و عمومی امانت داده‌اید٬ سر از سرورهایی در آورده که طرف قرارداد آن یک شرکت خارجی بوده و بر اساس استفاده از فناوری اطلاعات ابری آنها را در جایی دیگر ذخیره کرده‌اند. بنابراین توجه به این نکات می‌تواند اهمیت حوزه امنیتی این موضوع را برای همه آشکار کند.

چه کسانی از استعفای باباجان خوشحالند؟

علی کاراحسن اوغلو/ رزونامه ینی آکیت

دیروز علی باباجان از حزب عدالت و توسعه استعفا داد.

او در متن استعفای خود به نکات مهمی اشاره کرده که برخی از آنها محل بحث و تأمل است.

باباجان در نامه خود به این نکته اشاره کرده که یکی از اعضای موسس حزب عدالت و توسعه بوده است.

حالا باید پرسید: دقیقاً در چه شرایطی حزب عدالت و توسعه تاسیس شد که بابا جان هم یکی از اعضای آن بود: اگر آن سال‌ها را به خاطر بیاوریم٬ یکی از مهم‌ترین تهدیدات علیه حزب عدالت و توسعه این بود که حتی قبل از اعلام موجودیت حزب٬ بالاترین مقام قضایی این کشور برای رهبران حزب نامه‌ فرستاد و در آن گفته شده بود که اگر بانوان محجبه به عنوان اعضای موسس در لیست حزب شما ثبت شوند٬ از همین حالا حزبتان را تعطیل می‌کنیم و نمی‌گذاریم فعالیت کنید.

اما رهبران اصلی حزب مقاومت کردند و نهایتاً دادگاه قانون اساسی اعلام کرد منعی برای حضور خانم‌های محجبه در لیست اعضای موسس وجود ندارد.

علی باباجان در نامه خود به این موضوع اشاره کرده که 13 سال عضو هیات دولت بوده است. بله. اما در چه شرایطی؟ وقتی اردوغان به باباجان اعتماد کرد و وزارت اقتصاد را به او سپرد٬ همه می‌گفتند این بچه را از کجا آورده‌اید؟ چرا یک انسان کم سن و سال و بی‌تجربه را به عنوان وزیر اقتصاد معرفی می‌کنید؟ همین که همسر و خانواده او محجبه هستند٬ برایتان کفایت می‌کند؟ چرا به یک کودک اعتماد می‌کنید؟ همان افرادی که آن روزها علی باباجان را زیر سوال می‌بردند و او را کودک کم سن و سال و بی‌تجربه می‌نامیدند٬ حالا بی نهایت از استعفای او خوشحالند. چرا؟ به این خاطر که هدف اصلی آنها ضربه زدن به رجب طیب اردوغان و حزب عدالت و توسعه است.

آنهایی که حالا باباجان را تشویق می‌کنند و از او می‌خواهند حزب جدید تاسیس کند٬ همان کسانی هستند که روزگاری او را به باد تمسخر می‌گرفتند.

یکی دیگر از نکات مهمی که در متن استعفا نامه باباجان آمده این است که او به حضور خود در متن مبارزه اشاره کرده و گفته است: افتخار می‌کنم در مبارزه حضور داشته‌ام. اما راستش را بخواهید من علی باباجان را یک مبارز نمی‌دانم و هیچگاه سخنانی در مورد ارزش‌ها٬ باورها و تفکرات دینی و سیاسی حزب عدالت و توسعه از او نشنیده‌ام. اگر من برای باباجان احترامی قائل بودم صرفاً به خاطر خدمات او به اقتصاد ترکیه بود و نه عضویت در لیست موسسین حزب.

خیلی‌ها اقتصاد بلدند و می‌توانند درآمدزایی کنند. اگر درآمد هر نفر از شهروندان ترکیه به ده‌ها هزار دلار برسد، اما چیزی به نام آزادی دینی و ارزش‌ها وجود نداشته باشد٬ چنین ثروتی ارزشی ندارد. به همین خاطر من معتقدم که باباجان هیچگاه در مسیر مبارزه حضور نداشته است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon