گلایه صنعت‎گران خراسانی از روند اجرای شعار سال؛ رونق تولیدی وجود ندارد

گلایه صنعت‎گران خراسانی از روند اجرای شعار سال؛ رونق تولیدی وجود ندارد

هم اکنون با اینکه بیش از ۳ ماه از آغاز سال رونق تولید گذشته اما نمایندگان بخش خصوصی و تولید در خراسان رضوی از روند اجرایی آن گلایه داشته و اعتقاد دارند دولت باید در این حوزه ورود بهتری داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس، هم اکنون بیش از یک فصل از آغاز سال رونق تولید گذشته و در مورد اقدامات انجام شده برای نهادینه شدن این شعار صحبت‌های زیادی به میان می‌آید حال باید دید که نظر فعالان اقتصادی در این میان چیست و آیا آنها هم با عملیاتی شدن این اقدامات موافق هستند یا خیر؟

مشکلات زیادی در طول سال‌های گذشته گریبان صنایع را گرفته بود و حالا با به وجود آمدن تحریم‌ها این مشکلات به صورت مضاعف آثار خود را نشان می‌دهد و نه تنها رونقی برای تولید حاصل نشده بلکه  برخی از مشکلات را نیز برای این بخش به وجود آورده است.

رونق تولید در حد شعار

فیروز ابراهیمی دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با بیان اینکه امسال وضعیت ما به نوعی شبیه سال 91 شده است، می‌گوید: البته تفاوتی وجود دارد که در سال 91 تحریم‌های ما از سمت سازمان ملل متحد اعمال شده بود و تمام کشورها ملزم به اجرای آن بودند و امسال تنها آمریکا علیه ما تحریم را اعمال کرده است با این حال شدت آنها به گونه‎‌ای است که می‌تواند تولید ما را تحت تأثیر قرار دهد.

وی با بیان اینکه هم اکنون 4 سال است که نامگذاری سال‌ها بر مبنای موضوعات اقتصادی بوده است، خاطرنشان می‌کند: همچنین 4 ماه از سال رونق تولید گذشته اما همچنان مشکلات بخش تولید پابرجا است؛ ما هنوز مشکلات ارز و برگشت آنها را داریم؛ همچنان در تأمین مواد اولیه چالش‌هایی وجود دارد؛ همچنان نظام بانکی مسائل زیادی را برای ما به وجود آورده است و در مجموع باید گفت که عملکرد دولت تقریبا در حد شعار باقی مانده است.

دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با اشاره به تغییر رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی تأکید می‌کند: ممکن است در رفت و آمد مدیران برخی از تغییرات ایجاد شود برخی از افراد ریسک پذیرتر هستند برخی کمی محتاط‌تر و موضوعاتی مانند این اما برای توسعه اصلی باید فرآیندها و ساختارها تغییر پیدا کند؛ باید بتوان اختیارات بیشتری را در اختیار مدیران استانی قرار داد و باید آن کاری که وزیر در مرکز انجام می‌دهد را رئیس سازمان نیز در استان بتواند انجام شود.

تغییر مشهودی رخ نداده

فضل‌الله احتشام نیا نایب رئیس خانه معدن خراسان رضوی نیز در این زمینه می‌گوید: اگر بخواهیم تغییراتی که حوزه معدن از ابتدای سال تا کنون داشته که در راستای رونق تولید بوده باشند می‌توان گفت که هیچ چیز مشهودی رخ نداده است.

وی ادامه می‌دهد: اخیرا جلساتی تشکیل داده شده که در آنها برای عارضه‌یابی معادن دستور کار صادر شده که البته این کارتا کنون زیاد رخ داده اما با این بروکراسی اداری که ما داریم تا بخش دولتی به خود بجنبد آخر سال شده و در آخر سال هم گزارشی آماری را به مسئولان بالادستی ارائه می‌دهند و بعد از آن هم همه چیز فراموش می‌شود.

نایب رئیس خانه معدن خراسان رضوی بیان می‌کند: ما اگر می‌خواهیم رونق تولید داشته باشیم باید بهره‌وری را افزایش دهیم و برای این کار به ماشین آلات نیاز داریم چگونه می‌توان در معدنی که تجهیزات آن 70 سال پیش خریداری شده بهره‌برداری را بالا برد و یا وقتی که مدیریت داخلی یک معدن دارای مشکل است و ورودی به آن نمی‌شود چگونه می‌توان تولید آن را رونق داد و یا اشتغال آن را حفظ کرد.

احتشام نیا خاطرنشان می‌کند: اگر بنا به رونق بخش تولید باشد معدن یکی از ظرفیت‌های بسیار مهم در این حوزه است چراکه تحریم‌ها بر آن اثری نداشته و علاوه بر این مواد اولیه بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی دیگر از جمله ساختمان‌سازی را هم فراهم می‌کند اما به نظر می‌رسد که پول نفت به مزاج مسئولان ما بسیار خوش آمده و حاضر نیستند که آن را با چیزهای دیگر جایگزین کنند.

سال جدید مشکلات بیشتر

مجتبی بهاروند عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در این زمینه می‌گوید: همین چند روز پیش به دیدن یک کارخانه دوچرخه‌سازی رفته بودم که چند سال است در مورد مشکلات آن صحبت می‌شود و در آنجا مسئله توجه نکردن به روق تولید کاملا مشخص بود به عبارت دیگر هر قصدی که دولت در مورد رونق تولید داشته یا کاری در راستای آن انجام نشده و یا اینکه آثار کارهایی که انجام داده اصلا به چشم نمی‌آید.

وی ادامه می‌دهد: ساختار کنونی بخش اقتصادی ما ساختاری نیست که بتواند به تولید و یا صادرات کمک کند اگر اینگونه بود با این همه مصرف دوچرخه که در داخل وجود دارد یک کارخانه دوچرخه سازی بسیار خوب نباید تعطیل شود؛ اما ما شاهد هستیم تمام محصولات موجود در بازار از انواع چینی هستند و واحد تولید داخلی به علت مشکلات بازار و کمبود نقدینگی تعطیل شده است.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان رضوی تأکید می‌کند: دولت هر سال در مورد توسعه تولید حرف می‌زند اما نمی‌توان فهمید که چرا هر سال مشکلات تولیدکنندگان را افزایش می‌دهد؛ هر سال حق بیمه تأمین اجتماعی بیشتر می‌شود مالیات بالا می‌رود و بحران‌های ارزی و آیین نامه‌های دست و پاگیر جدید برای تولید به وجود می‌آید که همگی بیشتر به رکود تولید کمک می‌کند تا رونق آن و باد گفت در این حوزه تغییر اشخاص فایده‌ای ندارد بلکه باید رویه‌ها و قوانین و ساختارها تغییر پیدا کند.

گفته‌های بالا نمونه‌هایی از نظرات افراد فعال در حوزه اقتصاد در خراسان رضوی در زمینه اجرایی شدن شعار سال داشته‌اند و تقریبا از وضعیت اجرای آن  ناراضی هستند.

با این گفته‌ها به نظر می‌رسد بخش دولتی باید در حوزه رونق تولید بیشتر کرده و قبل از همه چیز به تغییر شیوه‌های اجرایی و ساختارهای اقتصادی بپردازد.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران