طرح مدیریت موردی معتادان شانس درمان قطعی اعتیاد را به ۶۰ درصد می‌رساند

طرح مدیریت موردی معتادان شانس درمان قطعی اعتیاد را به 60 درصد می‌رساند

معاون پیشگیری و اعتیاد بهزیستی کشور گفت: مشکل امروز کشور در حوزه برخورد با معتادین بازگشت پذیری آسان و اعتیاد دوباره است که اجرای طرح مدیریت موردی معتادان شانس درمان غیر قابل بازگشت را به بیش از ۶۰ درصد می رساند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، فرید براتی ظهر امروز در کارگاه آموزشی و توجیهی« طرح مدیریت معتادان بی بضاعت» که با حضور مسئولین استانی و کارشناسان اعتیاد بهزیستی از سراسر کشور بیان کرد: براساس مطالعات انجام شده تا کنون بیش از 60 درصد معتادین بهبود یافته با اجرای طرح مدیریت مورد معتادان بی بضاعت به صورت قطعی و با ماندگاری دائمی درمان شده اند.

وی با اشاره به بازگشت اغلب معتادین پس از طی مراحل بهبود گفت: امروز چرخه معیوب درمان و بازگشت دوباره به زندگی در معتادین با اجرای طرح مدیریت مورد معتادان بی بضاعت کامل می شود چرا که در سال های گذشته ما شاهد بودیم معتادین پس از بهبودی و بازگشت به محیط خانواده به دلیل مشکلات معیشتی، خانوادگی و اجتماعی پس از مدتی دوباره به دام اعتیاد گرفتار شدند.

وی خاطرنشان کرد: امروز نرخ بازگشت افراد بهبود یافته به دامن جامعه بسیار پایین است این در حالی است که مراکز ترک اعتیاد به صورت دائمی و شبانه روزی در گوشه و کنار کشور در حال درمان بیماران هستند اما مسئله اصلی عدم بازگشت بیماران به جامعه و جامعه پذیری آنهاست که زمینه را برای بروز دوباره اعتیاد فراهم میکند.

معاون پیشگیری و اعتیاد بهزیستی کشور تصریح داشت: اگرچه در سال های گذشته اقدامات پیش گیرانه خوبی در کشور در موضوع اعتیاد انجام شده است اما به واقع در خصوص درمان قطعی اعتیاد و صیانت از حقوق افراد بهبود یافته هنوز خیلی موفق نبودهایم البته در برنامه ششم توسعه برای این مسئله تدابیری اندیشیده شده است و بر اساس این برنامه شهرداری ها و سازمان های بهزیستی در سراسر کشور  موظف به راه اندازی مراکز صیانت از معتادان بهبود یافته هستند.

براتی اذعان داشت: اجرای این مراکز میتواند زمینه را برای حضور دوباره معتادین در دل خانواده و اجتماع فراهم کند و با اجرای برنامه موردی مدیریت معتادان بی بضاعت نیز روند درمان تا یکسال پس از بهبود قطعی فرد ادامه پیدا میکند.

وی افزود: به این منظور نیز بیش از 150 مددکار اجتماعی در کشور به کار گیری شده اند و روند درمان معتادین با کمک این مددکاران تا ماه ها و حتی سال ها پس از بازگشت به دامان خانواده ادامه پیدا میند.

معاون پیشگیری و اعتیاد بهزیستی کشور افزود: با این طرح میتوانیم امیدوار باشیم اجرای درمان اعتیاد در کشور به یک پروسه قطعی تبدیل شده و بازگشت دوباره معتادین به حداقل برسد.

براتی خاطرنشان کرد: در این مسیر باید از ظرفیت مردم، سازمان های مردم نهاد و دستگاه های اجرایی در استان ها بهره گرفت چرا که حل مسئله اعتیاد نیازمند تلاشی جمعی است و قطعا با فعالیت یک دستگاه ممکن نخواهد شد.

وی همچنین ابراز داشت: بر اساس این طرح در مرحله نخست 3 هزار و 600 معتاد متجاهر از 21 استان قزوین تحت درمان در بازه های شش تا 12 ماه قرار میگیرند و ارتباط دائمی با معتاد و فرد بهبود یافته تا ماه ها پس از درمان به منظور اطمینان از عدم بازگشت و انجام مشاوره های مورد نیاز قطع نمی شود.

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon