اولین قرارداد "نفت در برابر اجرا" هفته آینده امضا میشود
مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی گفت: هفته آینده قراردادی بهمنظور تأمین مالی نوسازی نیروگاه ری بهصورت تهاتر نفت در برابر اجرا امضا میشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محسن طرزطلب مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی در نشستی خبری اظهار داشت: 3000 مگاوات نیروگاه فرسوده در کشور داریم که بهدنبال آن هستیم بتوانیم رفته رفته با احداث واحدهای جدید، این نیروگاههای فرسوده را از مدار خارج کنیم.
وی افزود: طرحی بهمنظور نوسازی نیروگاه ری با تامین مالی از سوی ژاپن در دستور کار قرار گرفت اما بهدلیل مشکلاتی که ناشی از تحریمها در خصوص تأمین مالی خارجی ایجاد شد، تصمیم گرفتیم راهکار جدیدی را با استفاده از ظرفیتهای قانون بودجه اجرایی کنیم.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در تبصره یک بند ی قانون بودجه سال جاری امکان تهاتر نفت با اجرا برای تسویه پول پیمانکار با دادن نفت به آن دیده شده، که هفته آینده قراردادی بهمنظور تأمین مالی نوسازی نیروگاه ری بهصورت تهاتر نفت در برابر اجرا امضا میشود.
وی ادامه داد: مبلغ قراردادی که هفته آینده بهمنظور نوسازی نیروگاه ری امضا می شود، 500 میلیون یورو است؛ اینکه تمام این مبلغ با دادن نفت قرار است تأمین شود و یا راهکار دیگری نیز در کنار تهاتر نفت برای تأمین مالی در نظر گرفته می شود، هنوز به طور دقیق مشخص نیست و تا زمان امضای قرارداد مشخص می شود.
طرزطلب با بیان اینکه "برنامه جدی برای از مدار خارج کردن نیروگاه 60 ساله طرشت داریم، گفت: یک نیروگاه 25 مگاواتی جدید در کنار نیروگاه قدیمی طرشت هفته اینده به بهره برداری می رسد و مناقصهای به منظور انتخاب پیمانکار احداث یک نیروگاه جدید در محل نیروگاه فعلی طرشت و از مدار خارج کردن آن در مهرماه سال جاری برگزار می شود.
وی افزود: هفته آینده با حضور رئیس جمهور، بهره برداری رسمی از واحدهای اول و دوم نیروگاه شیروان انجام می شود که بدین ترتیب 320 مگاوات ظرفیت جدید در این دو واحد به اضافه 90 مگاوات ظرفیت جدید اضافه شده به بخش گازی نیروگاه شیروان به صورت خنکسازی هوای ورودی به ظرفیت عملی تولید واحدهای گازی افزوده شده و در مجموع 410 مگاوات ظرفیت جدید با حضور رئیس جمهوری بهره برداری می شود.
مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی با بیان اینکه "صرفهجویی سوخت احداث هر واحد بخار نیروگاه حرارتی 250 میلیون مترمکعب در سال است"، گفت: با بهره برداری از دو واحد اول و دوم بخش بخار نیروگاه شیروان، 500 میلیون مترمکعب در مصرف سوخت برای تولید برق صرفه جویی می شود.
وی ادامه داد: تلاش می کنیم واحد سوم بخار نیروگاه شیروان نیز تا پایان سال جاری به بهره برداری برسد و مجموع ظرفیت این نیروگاه را به اضافه 90 مگاوات افزایش ظرفیت عملی از محل خنک سازی هوای ورودی، به 1514 مگاوات برساند.
انتهای پیام/