خراسان رضوی| داغ «مالیات بر ارزش افزوده» همچنان بر پیشانی تولیدکنندگان
صنعتگران گنابادی در سال رونق تولید همچنان انتظارات محقق نشده بسیاری دارند که روی زمین مانده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد، تمرکز بر رونق تولید، نگاه ویژه به معادن، توجه به صنایع هایتک و دانشبنیان، توسعه همکاریهای بینالمللی با رویکرد دیپلماسی اقتصادی، توسعه صادرات، رفع موانع تولید، توجه به مسئولیتهای اجتماعی صنعت و برنامهریزی ارتقای جایگاه این وزارتخانه صنعت،معدن و تجارت بهعنوان پیشران توسعه اقتصادی و صنعتی کشور باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
کاهش هزینه تولید یکی از مولفههای اساسی در پیشرفت و شکوفایی صنعتی و تولیدی محسوب میشود. در کشورها و جوامع صنعتی، از این هدف، به عنوان یک دستور کار اساسی یاد میشود و با بررسی و مطالعه نقشه راه و مسیر طی شده از سوی کشورهای این چنینی (توسعه یافته) این واقعیت مسجل و مبرهن میشود که تقریبا اکثریت قریب به اتفاق آنها، برای حصول این امر تلاش کردهاند.
برای محقق شدن این اهداف به سراغ مسئولان گناباد رفتهایم تا شاهد باشیم در سال رونق تولید چقدر تونستهاند همراه صنعتگران چرخ اقتصاد و اشتغال جامعه را به چرخش درآورند.
20 واحد صنعتی گناباد در سال گذشته توسعه داشتهاند
هادی ایزدی رئیس اداره صنعت معدن و تجارت شهرستان گناباد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: از سیاستهای مهم دولت حفظ واحدهای صنعتی و توسعه واحدهای صنعتی است که بر همین اساس، برنامهریزیهای لازم را انجام دادهایم.
وی افزود: در راستای ایجاد اشتغال و کمک به صنعتگران با پرداخت تسهیلات و دیگر مشوقها در یکسال گذشته 20 واحد صنعتی گناباد توسعه داشتهاند و با همه مشکلات داخلی و تحریمها شاهد توسعه کسب و کار بودهایم.
رئیس اداره صمت شهرستان گناباد تصریح کرد: در طرح مثلت اقتصادی 20 واحد در گناباد در این طرح قرار گرفت که انشاءالله تا پایان سال به بهرهبرداری خواهد رسید و در سال گذشته 51 طرح از منابع تکلیفی بانکها پرداخت شده است.
ایزدی خاطرنشان کرد:در بحث صادرات و بخش واحدهای صنعتی و صادرات سنگهای ساختمانی نسبت به سال قبل 300 درصد رشد داشته و در 3 ماهه نخست امسال 500 تن کالا به ارزش600 هزار دلار به خارج از کشور صادرات داشتهایم.
وی با اشاره به اقدامات و نظارتهای صورت گرفته در راستای تنظیم بازار اظهار داشت: در مورد تنظیم بازار نزدیک به 3000 لاستیک سنگین و 14000 لاستیک نیمه سنگین توزیع شده است.
ایزدی عنوان کرد: تاکنون 13 طرح به کارگروه اقتصادی معرفی شده که امیدواریم با انجام اقدامات لازم این طرحها بهزودی وارد فاز عملیاتی شود. باید به تولیدکنندههای شهرهایی مثل گناباد کمک کنند.
مشکل قدیمی مالیات بر ارزش افزوده
حسن حسینی رئیس خانه صنعت و معدن خراسان رضوی در همین رابطه به خبرنگار تسنیم در گناباد گفت: نمایندگان مجلس در شنیدن و رساندن مشکلات به گوش مسئولان نقش بهسزایی دارند و از سویی در مجلس میتوانند قانونهای خوبی در راستای بهبود وضعیت صنعت مصوب کنند.
وی افزود: تفاوتی باید بین گناباد و تهران باشد که مالیاتی که در تهران گرفته میشود باید در گناباد هم پرداخت کنند؛ تولیدکنندههای صنعتی نمیتوانند به این شیوه مالیات پرداخت کنند زیرا میزان هزینههای تولید و فروش در این دو نقطه فرق دارد؛ نمیشود همه را به یک دید نگاه کرد.
رئیس خانه صنعت و معدن خراسان رضوی تصریح کرد: توقع ما این است که در بوروکراسیها و دیوانسالاریهای اداری این که به تولید کنندههای شهرهایی مثل گناباد کمک کنند.
حسینی تاکید کرد:خواهش ما این است که در سال رونق تولید و شرایط تحریم مالیات بر ارزش افزوده از دوش ما تولید کنندهها بردارند و در شرایط اقتصادی حال حاضر، کارآفرینان در محل کسب و کار خودشان که فعالیت میکنند انگار در عبادتگاه فعالیت میکنند.
نگاه به تولیدکننده باید تغییر کند
حمید بنایی نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: در حوزه صنعت در دو شهرستان در یک سال گذشته اقدامات خوبی صورت گرفته و موتور صنعت به حرکت درآمد و باید تلاش کنیم سرعت بیشتری بگیرد.
نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: مشکلات صنایع با تدبیر و اجماع در مثلث توسعه اقتصادی در حال انجام است که در طرح مثلت اقتصادی، گیرها و موانع اقتصادی در حال برطرف شدن است و پای کار صنایع و تولیدکنندگان هستیم و رئیس مجلس شورای اسلامی نیز دستور داد که مشکلات در قالب طرح مثلث اقتصادی به ما گزارش شود که در جلسه سران قوا بررسی کنیم.
بنایی با اشاره به مصوبات مجلس در راستای بهبود وضعیت صنایع بیان کرد: سران قوا اعلام آمادگی کردهاند برای کمک به صنایع تا وضعیت بهتری را در شرایط تحریم داشته باشیم؛ در یک سال گذشته 68 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده که برای 880 نفر در گناباد و 300 نفر در بجستان اشتغال ایجاد شده و در حوزه توسعه اشتغال روستایی نیز 5 میلیارد تومان برای دو شهرستان گناباد و بجستان در نظر گرفته شده است.
احیای مجدد واحدهای صنعتی راکد
ناصری معاون امور صنایع سازمان صمت خراسان رضوی نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در گناباد اظهار داشت: تجربه ثابت کرده که اگر بخواهیم میتوانیم شعار سال را محقق کنیم پس باید فعل خواستن را در خود تقویت کنیم.
وی افزود: رشد سرمایهگذاری در گرو افزایش تولید و فروش است؛ پس اگر خواسته باشیم در بحث رشد سرمایهگذاری اتفاقات خوبی بیفتد و طرحها به ثمر بنشیند باید سازمان صنایع حسن و نیت آنها ثابت شود و بانکها هم پای کار باشند.
معاون امور صنایع سازمان صمت خراسان رضوی بیان کرد: با اندک سرمایهگذاری امکان توسعه واحدهای صنعتی وجود دارد و باید با کمک بانکها در راستای کمک به صنایع قدم برداشت در این زمینه از آنها حمایت کنیم.
ناصری تصریح کرد: رشد تولید در فعالیتهای موجود با اتفاقات سال گذشته کمی سخت شد که قرار است در قالب طرحهای نیمه تمام و با همکاری بانکها و صندوق توسعه ملی این مهم صورت گیرد و اولویت این توسعه واحدهای شهرستانی است.
وی افزود: احیای مجدد واحدهای راکد در دستور کار سازمان صمت قرار دارد و 52 واحد تولیدی در استان در دستور کار داریم که احیای آن صورت گیرد.
170 واحد صنعتی فعال در گناباد
حسن باصری رئیس خانه صنعت و معدن شهرستان گناباد نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: شهرستان گناباد با داشتن 170 واحد صنعتی و معدنی فعال و نیمه فعال دارا یکی از شهرهای صنعتی استان محسوب و این شهرستان رتبه خاصی در صنعت و تولید استان دارد.
وی افزود: در حال حاضر مشکل اصلی صنایع ما نقدینگی است که باید با در اختیار قرار دادن تسهیلاتی میزان وجه سرمایه در گردش صنایع را افزایش دهند.
باصری ادامه داد: علاوه بر صنایع معدنی با وجود خشکسالی سالهای اخیر اقدامات خوبی در زمینه فرآوری محصولات کشاورزی در گناباد انجام و زیرساختهای مطلوبی برای جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی فراهم شده است.
رئیس خانه صنعت و معدن گناباد گفت: رفع موانع تولید و سرمایهگذاری، حمایت از سرمایهگذاران و تولیدکنندگان، همافزایی بین دستگاههای اجرایی و استفاده از ظرفیتهای بخشهای مختلف برای رونق اقتصادی و تولید داخلی بسترساز تحقق اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است.
گزارش از یاسرسالاری گناباد
انتهای پیام/ح