رویدادی نوآورانه اشتغالزایی باهدف «ایجاد کسب و کار» در کردستان
آئین افتتاحیه رویداد نوآورانه اشتغالزایی حوزه آب با حضور مسئولان و دانشجویان در دانشگاه کردستان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، آئین افتتاحیه رویداد نوآورانه اشتغالزایی حوزه آب عصر امروز با حضور مسئولان و دانشجویان استان در تالار دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان برگزار شد.
معاون آموزشی دانشگاه کردستان در این مراسم با اشاره به اینکه مجموع بارشهای سالیانه کشور 370 میلیارد مترمکعب است که از این میزان 15 میلیارد مترمکعب آن در استان میبارد، اظهار داشت: از 95 میلیارد مترمکعب آب قابل مصرف در کشور 5 میلیارد مترمکعب در کردستان جاری است که از این مقدار تنها 700 میلیون مترمکعب مورد استفاده قرار گرفته و مابقی نیاز از منابع آبی زیر زمینی مرتفع میشود.
عادل سیوسهمرده با بیان اینکه 85 میلیارد مترمکعب از مجموع بارشهای سالیانه کشور در حوزه کشاورزی مصرف میشود، افزود: در ایران به ازای هر مترمکعب آب یک کیلوگرم ماده غذایی تولید میشود و به ازای هر لیتر آب یک تومان در کشور و 15 ریال در کردستان کارایی مصرف آب داریم.
معاون آموزشی دانشگاه کردستان مشکل اصلی کمبود آب کشور را سوءمدیریت در کنترل و حفظ منابع آبی دانست و گفت: 25 درصد از کل تولیدات ناخالص کشور در حوزه کشاورزی است.
مدیر مرکز رشد فناوری دانشگاه کردستان در این مراسم اعلام کرد: این برنامه با حضور 80 نفر شرکتکننده در حوزههای آب برگزار و با ارائه راهکار و ایدههای مناسب میتواند به کسب و کار مناسبی تبدیل شود.
فرزاد اسکندری با بیان اینکه در مدت سه روز ایدههای ارائهشده شرکتکنندگان با حضور متخصصان فنی حوزه کسب و کار و حوزه آب مورد داوری قرار میگیرد، افزود: از 10 تا 12 ایده برتر انتخابشده با حضور مربیان و برگزارکنندگان تجلیل بهعمل میآید.
وی گفت: داوران روز جمعه در نهایت 3 تیم برتر را انتخاب کرده و به ایدههای برتر جوایزی اهدا میشود و اگر جذب مرکز رشد و پارک علم و فناوری شوند، حمایت هم خواهند شد.
مدیر مرکز رشد فناوری دانشگاه کردستان گفت: افرادی هم ایدههای آنان در این مراسم برنده نمیشود، بعداً میتوانند در مرکز رشد دانشگاه و پارک علم و فناوری پیگیری ایدههای خود باشند تا شاید به کسب و کار مناسبی تبدیل شود.
اسکندری با بیان اینکه هدف نهایی برگزاری این برنامه «ایجاد کسب و کار» مناسب در استان است، خاطرنشان کرد: ایدههای برتر و اهل کار فرصتی مناسب برای جوانان مستعد است چراکه میتوانند در مرکز رشد دانشگاه و پارک علم و فناوری با حمایتهای سرمایهگذار روی ایدههای خود سرمایهگذاری کنند.
صادق سلیمانی مدیر مرکز نوآوری دانشگاه کردستان نیز در حاشیه این آئین در جمع خبرنگاران با بیان اینکه از زمستان سال 97 برای برگزاری این استارتاپ برنامهریزی شده بود، اظهار داشت: در این مراسم اولویتهای اشتغال استان در نظر گرفته شد و به نظر میرسد در حوزههای مختلف کشاورزی، مهندسی و حتی علوم انسانی اشتغالزایی ایجاد کند.
وی با اشاره به اینکه سالانه 3 استارتاپ ویکند یا رویداد اشتغالزایی در دانشگاه کردستان برگزار میشود، افزود: شرکتهایی که از دل این استارتاپها برمیخیزند شرکتهای پویا بوده که مرکز رشد دانشگاه و مرکز نوآوری، پارک علم و فناوری استان از آنها حمایت میکند.
مدیر مرکز نوآوری دانشگاه کردستان تصریح کرد: سعی بر این است در برنامههای بعدی در حوزههای گردشگری، انرژی،گیاهان دارویی و آب استارتاپ برگزار و از برندگان بهمنظور ایجاد اشتغال حمایت کنیم.
وی ادامه داد: 78 نفر در قالب 12 تیم در این رویداد اشتغالزایی آب شرکت کرده که از امروز ایدههای خود را مطرح کرده و از روز پنجشنبه هفتهجاری نیز آموزشهای فشرده کسب و کار آغاز و روز جمعه نیز اختتامیه برگزار میشود.
سلیمانی عنوان کرد: تیمهای برتر از سوی «پارک علم و فناوری استان» و «مرکز نوآوری و مرکز رشد دانشگاه کردستان» مورد حمایت قرار میگیرند و علاوه بر این شرکت شهرکهای صنعتی نیز به سه تیم برتر 20 میلیون تومان در قالب ثبت شرکت، شرکت در نمایشگاهها و ثبت اختراع کمک میکند.
رئیس پارک علم و فناوری استان کردستان نیز در این آئین به هدف برگزاری این رویداد اشتعالزایی اشاره کرد و اظهار داشت: برای ایجاد شرکتهای استارت آپ نیازمند برنامهها و جلساتی اینچنینی هستیم.
خالد سعیدی با بیان اینکه «حوزه آب» یکی از پتانسیل و ظرفیتهای مهم استان کردستان است، افزود: امیدواریم جوانان و شرکتکنندگان بتوانند ایدههای خوب و مفید خود را در راستای مصرف و نحوه استفاده بهتر از آب ارائه کرده تا ما نیز بتوانیم از آنان حمایت کنیم.
وی با بیان اینکه صندوق پژوهش و فناوری راهاندازی شده است، عنوان کرد: این صندوقها میتواند نقش سرمایهگذار خوبی را ایفا کرده و ما نیر آمادگی حمایت از طرحهای شاخص و استارتاپی را داریم.
انتهای پیام/ح