بازارهای هدف صادرات محصولات کشاورزی کردستان شناسایی می‌شود

بازارهای هدف صادرات محصولات کشاورزی کردستان شناسایی می‌شود

رئیس کمیسیون کشاورزی و آب اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کردستان گفت: بازارهای هدف صادرات محصولات کشاورزی کردستان شناسایی می‌شود و در این راستا سفری هم به اقلیم عراق داشته‌ایم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، محمدسعید احمدپناه عصر امروز در سومین نشست کمیسیون کشاورزی و آب اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج، با اشاره به اینکه ظرف یکماه اخیر هیأت‌های مختلف تجاری خارجی و هیأت دولت به استان کردستان سفر کرده‌اند، اظهار داشت: در قالب بازدیدهای این هیأت‌ها اهدافی پیگیری شد که در نهایت مختوم به انعقاد تفاهم همکاری بین استانداری کردستان با استانداری سلیمانه جهت انجام برخی اقدامات تجاری و بازرگانی شد.

وی با بیان اینکه نامه‌ای مبنی بر پیگیری مفاد تفاهم‌نامه دو استاندار کردستان و سلیمانیه در 17 تیر ماه صادر شد، افزود: بر این اساس این جلسه در راستای نیل به این هدف تشکیل شده است.

رئیس کمیسیون کشاورزی و آب اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کردستان با بیان اینکه یکی از بندهای تفاهم‌نامه منعقد شده به‌صورت ویژه به بخش کشاورزی پرداخته است، گفت: با توجه به حضور تشکل‌های بخش خصوصی و اساتید دانشگاهی در کنار دولت و ظرفیت حوزه خدمات فنی و مهندسی در این جلسه، می‌توان مرحله توافقنامه را به بهترین شکل ممکن پیگیری کرد.

وی ادامه داد: مهمترین مرحله یک قرارداد مرحله توافقات نهایی است که این توافقات به عقد قراردادی با قابلیت اجرایی منتهی می‌شود.

احمدپناه با اذعان به اینکه انجمن کشاورزی در راستای شناسایی بازار هدف، سفری به اقلیم کردستان عراق داشتند که خوشبختانه نتایج خوبی از این سفر کسب شد، ادامه داد: بازارهای هدف صادرات محصولات کشاورزی کردستان شناسایی می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه احداث شهرک صنعتی مشترک یکی از بندهای مهم توافق‌نامه مورد نظر است، خواستار بررسی جایگاه کمیسیون کشاورزی در این توافق شد.

رئیس کمیسیون کشاورزی و آب اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کردستان تصریح کرد: در راستای اجرایی ساختن این اهتمام و همچنین اجرایی کردن تفاهم‌نامه منعقدشده از بخش خصوصی دعوت شده است.

وی با اشاره به اینکه باید تلاش کرد تا تعرفه‌های عوارض که به صورت غیرقانونی اخذ می‌شود، برداشته شود، دلیل این امر را اینگونه شرح داد: با توجه به شرایط تحریم نیازمند دیپلماسی هستیم که در قالب آن بتوان در شرایط کنونی از ظرفیت‌های موجود استفاده بهینه کرد.

رئیس کمیسیون کشاورزی و آب اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کردستان با ذکر اینکه امروزه دارای توانمندی‌هایی در بخش کشاورزی هستیم، تأکید کرد: تولید کارشناسان توانمند با تکیه بر آموزش و تخصصی ساختن افرادی میسر می‌شود که قابلیت خلق ثروت و انجام فعالیت‌های دانش‌محور و تخصص‌محور را دارا باشند.

وی با بیان اینکه در صورت اعلام آمادگی بخش خصوصی، کمیسیون‌های تخصصی تشکیل یافته و ظرفیت‌های موجود و قابل استفاده شناسایی و معرفی می‌شود، افزود: کمیسیون کشاورزی نقش پررنگی را در تحقق مفاد تفاهم‌نامه منعقد شده اخیر با اقلیم کردستان داشته و به همین خاطر باید با دوری از انحصارطلبی، تمام کشاورزان و تولیدکنندگان را دخیل در امر صادرات دانست.

به گفته احمدپناه زمانی که ارزش پول کاهش یابد خودباوری نیز کاهش می‌یابد، بنابراین باید در شرایط کنونی خودکم‌بینی را از میان برداشته و مدیریت بازار را کانالیزه کرده پیش برد.

وی با اشاره به اینکه باید سندیکاها و کمیسیون‌ها پا پیش گذاشته و به‌عنوان نمایندگان رسمی در زمینه معرفی توانمندی‌ها و ظرفیت‌های موجود در استان اقدام کنند، تصریح کرد: این تلاش بستر فعالیت افراد سودجو را بر می‌دارد.

رئیس کمیسیون کشاورزی و آب اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کردستان با اعلام اینکه زمینه نشست‌های مشترک تخصصی فراهم می‌شود، یادآور شد: یکی از اعضای کارگروه به صورت تخصصی در زمینه بازار کشاورزی موجود در کشور عراق گزارش جامع را تهیه و به کمیسیون ارائه می‌دهد و با این ظرفیت‌سنجی امکان حضور کشاورز به‌عنوان ذینفع فراهم شده تا آنان نیز اهتمام خود را برای ارائه بهترین کار بکار بسته و به این وسیله از حضور دلالان در بازار ممانعت کرد.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon