روزانه ۲۰ تن کیسه پلاستیکی در همدان دفن می‌شود

روزانه 20 تن کیسه پلاستیکی در همدان دفن می‌شود

در حالی که در آستانه روز جهانی " نه به کیسه‌های پلاستیکی" قرار داریم به اذعان متولیان سازمان مدیریت پسماند شهرداری روزانه ۱۵ تا ۲۰ تن کیسه پلاستیکی در همدان دفن می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، در تقویم جهانی 21 تیرماه هر سال به عنوان روز  "نه به کیسه پلاستیکی" و یا به عبارتی دیگر روز جهانی بدون کیسه پلاستیکی ثبت شده است.

اجناس پلاستیکی و کیسه‌های پلاستیکی به یکی از معضلات اساسی قرن بیست و یکم تبدیل شده‌اند و از فعالان محیط زیست گرفته تا دانشمندان و دولتمردان در پی آن هستند که راهی برای نجات طبیعت از آسیب‌های زیست محیطی پلاستیک و کیسه‌های پلاستیکی پیدا کنند.

کارشناسان معتقدند کیسه‌های پلاستیکی  نفس محیط زیست را گرفته‌ است و جان بسیاری از جانداران را به مخاطره انداخته‌؛ با این حال همچنان استفاده از کیسه‌های پلاستیکی در بین مردم رایج است.

متاسفانه در کشور ایران از جمله استان همدان نیز استفاده از کیسه‌های پلاستیکی بسیار رایج است و هنوز فرهنگ "نه به کیسه پلاستیکی" در بین شهروندان جا نیافتاده است.

روزانه 20 تن کیسه پلاستیکی در همدان دفن می‌شود

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری همدان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان با اشاره به ثبت روز 21 تیرماه به عنوان روز جهانی بدون پلاستیک در تقویم جهانی اظهار داشت: مصرف کیسه‌های پلاستیکی در کشور و شهر همدان بسیار بالا است و کیسه‌های پلاستیکی به یک مشکل بزرگ برای شهر همدان و مدیریت پسماند تبدیل شده است.

حسین سیبی با تشریح وظایف و خدمات سازمان مدیریت پسماند شهرداری همدان افزود: روزانه در سایت دفن زباله همدان  15 تا 20 تن کیسه نایلونی دفن می‌شود.

وی با اشاره به این که کیسه‌های پلاستیکی بلای جان طبیعت هستند گفت: تجزیه کیسه‌های پلاستیکی قرن‌ها به طول می‌انجامد و زندگی جانواران به ویژه آبزیان و پرندگان را به مخاطره می‌اندازد.

سیبی تاکید کرد: از مهم‌ترین راه‌های کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی فرهنگسازی و آگاه کردن شهروندان از خطرات استفاده از کیسه‌های پلاستیکی است.

وی با تاکید بر استفاده شهروندان از ساک‌های پارچه‌ای برای خرید تصریح کرد: پخش رایگان کیسه‌های پارچه‌ای در بین شهروندان از جمله اقدامات سازمان مدیریت پسماند برای کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی است.

سیبی با بیان این که گذاشتن نان داغ در کیسه پلاستیکی عوارض بهداشتی بسیاری دارد گفت: با مدیران فروشگاه‌های بزرگ جلساتی را برگزار کردیم تا دیگر کیسه‌های پلاستیکی را عرضه نکنند، اما با این که اعلام کردیم سهم خود را نیز از این اقدام پرداخت می‌کنیم توجهی به خواسته ما نشد.

وی با اشاره به این که پویش " همه داناییم برای نه به کیسه‌های پلاستیکی" در همدان اجرا می‌شود اظهار داشت: حذف کیسه‌های پلاستیکی به صورت کامل شاید به این زودی میسر نباشد، اما شهروندان همدانی می‌توانند با استفاده از ساک‌های پارچه‌ای میزان استفاده از کیسه‌های پلاستیکی را کاهش دهند.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری همدان عنوان کرد: به مناسبت روز بدون پلاستیک سازمان مدیریت پسماند شهرداری همدان برنامه‌ای را در ساعت 18:30 دقیقه روز پنجشنبه با حضور اعضای شورا، مدیران شهری، شهروندان و جمعی از هنرمندان در محل سازمان برگزار می‌کند.

وی با اشاره به این که روزانه 400 تن زباله در همدان تولید می‌شود که 18 درصد آن قابل بازیافت است تاکید کرد: شهروندان عزیز می‌توانند با تفکیک زباله از مبدا، زباله‌های خشک خود را به ایستگاه‌های بازیافت تحویل دهند و در قبال آن پول نقد، شوینده و لوازم التحریر بگیرند.

معضلات زیست محیطی کیسه‌های پلاستیکی

یک فعال محیط زیست هم در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان با بیان این که کیسه‌های پلاستیکی در سال 1856 توسط "الکساندر پارکس" اختراع شد اظهار داشت: این اختراع اثرات مخرب زیست محیطی فراوانی به همراه داشت.

وحید صادقیان افزود: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته سالانه 3 میلیون تن کیسه پلاستیکی در ایران تولید می‌شود که دیر یا زود این کیسه‌ها وارد طبیعت می‌شوند.

وی با اشاره به این که دفن این کیسه‌های پلاستیکی نیز توسط سازمان پسماند کمکی به معضلات زیست محیطی آن نمی‌کند تصریح کرد: کیسه‌های پلاستیکی در برابر تجزیه با دوام هستند و تجزیه آنها صدها سال به طول می‌انجامد.

صادقیان تاکید کرد: به دلیل استفاده از کیسه‌های پلاستیکی و رها کردن آنها در طبیعت هر ساله بیش از یک میلیون پرنده و صدها هزار آبزی از بین می‌روند.

وی با اشاره به این که بر اساس آمار ارائه شده از سوی سازمان ملل در هر 2 کیلومتر مربع از آب اقیانوس‌ها نزدیک به 60 هزار قطعه و کیسه پلاستیکی شناور است گفت: به همین علت سازمان ملل کنوانسیونی وضع کرده که بر اساس آن هر جسمی که قرار است به دریا ریخته شود باید تجزیه پذیر باشد.

سرانه بالای مصرف کیسه‌های پلاستیکی در همدان این فعال محیط زیست با اشاره به این که در کشور ایران و نیز شهر همدان سرانه استفاده از کیسه‌های پلاستیکی بسیار بالاتر از میانگین جهانی است تاکید کرد: فرهنگسازی یکی از مهمترین راهکارهای جلوگیری از استفاده بی‌رویه شهروندان از  کیسه‌های پلاستیکی است.

صادقیان تصریح کرد: ممنوعیت فروش یا عرضه کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌ها و نانوایی‌ها از دیگر راهکارهایی است که باید در کشور و شهر همدان اجرا شود.

وی افزود: بنگلادش نخستین کشوری بود که استفاده از کیسه‌های پلاستیکی را ممنوع کرد و در حال حاضر یکی از معدود کشورهای بدون کیسه‌های پلاستیکی در دنیا است.

صادقیان با بیان این که وضع مالیات یا جریمه برای استفاده از کیسه‌های پلاستیکی یا عرضه آن راهکار موثر دیگری در راه کاهش مصرف پلاستیک است اظهار داشت: این قانون در ایتالیا، ایرلند، بلژیک و آلمان وضع شده و تا 90 درصد باعث کاهش مصرف در این بخش شده است.

وی با اشاره به این که تولید کیسه‌های پلاستیکی تحزیه پذیر و سازگار با محیط زیست نیز باید در دستور کار متولیان امر قرار بگیرد تاکید کرد: برای این راهکار باید از کمک و مشورت دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیاد استفاده شود.

صادقیان عنوان کرد: در تولید این نوع کیسه‌ها تا 50 درصد کمتر از  ترکیبات پایه‌ نفتی و رزینی استفاده می‌شود و بسیار زودتر از کیسه‌های معمولی در طبیعت جذب و تجزیه می‌شوند.

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران