خبری تلخ اما واقعی؛ ۲۳۸۳ کلاس درس خراسان جنوبی مختلط‌ برگزار می‌شود

خبری تلخ اما واقعی؛ 2383 کلاس درس خراسان جنوبی مختلط‌ برگزار می‌شود

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی با بیان اینکه کلاس‌های درسی مختلط یکی از مشکلات آموزش وپرورش استان است گفت: دو هزار و ۳۸۳ کلاس درس مختلط در خراسان جنوبی وجود دارد که نیازمند همراهی والدین است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، خراسان جنوبی با دارا بودن دومین مدرسه در ایران و پنج پدر علوم مختلف و چهره‌های ماندگار در عرصه علم و تعلیم و تربیت سابقه زیادی دارد اما چند سالی است با افزایش جمعیت در شهرک‌های اقماری استان پازل مدارس تخریبی، کمبود فضای آموزشی، کمبود معلم، کلاس‌های کانکسی مشکلات تعلیم تربیت استان کامل‌تر شده است.

آمارها از بیش از 2 هزار کلاس درس مختلط در استان خبر می‌دهد اما وجود این کلاس‌های مختلط در مخیله مردم استان نمی‌گنجد چون مشکلی است که می‌طلبد مسئولان برایشان چاره اندیشی کنند.

اگر بگوییم مدرسه شوکتیه، شناسنامه‌ای برای اثبات عمر طولانی و توجه به آموزش در خراسان جنوبی است سخنی به گزاف نگفته‌ ایم هر چند پیش از آن هم بزرگان زیادی از این خطه پا به عرصه وجود گذاشته‌اند.

خراسان جنوبی با داشتن تاریخی‌ترین مدرسه بعد از تهران و تبریز و پرورش پدران علوم مختلف و چهره‌های ماندگار در عرصه علم، تعلیم و تربیت، سابقه زیادی دارد اما سال‌هاست با چالشی به نام کمبود فضای آموزشی به دلایل متعدد چون افزایش جمعیت در شهرک‌های اقماری و مدارس تخریبی مواجه است و نکته‌ای که تلخی این موضوع را دوچندان کرده آماری است که از کلاس‌های مختلط در استان به دلیل کمبود فضای آموزشی و اعلام می‌شود. 

خراسان جنوبی استانی کویری که با وجود مشکلات زیاد نمی‌توان واژه محرومیت را از او جدا کرد چند سالی است با افرایش مهاجرت‌ها به حاشیه شهرها و پیش‌بینی نشدن زیرساخت مناسب مشکلات فضای آموزشی دوبرابر شده است.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند اظهار داشت: مشکل کلاس‌های درس مختلط در استان از جمله مشکلاتی است که کمبود فضای آموزشی علتش نیست بلکه مشکل ما در بحث کلاس‌های مختلط وجود دانش آموزان کم در روستاها، مخالفت والدین از هدایت دانش اموز به روستای دیگر برای استفاده از فضای خوابگاه است.

واقعی افزود: در استان خراسان جنوبی دوهزار و 383 کلاس درس مختلط داریم که از این تعداد یک هزار و 838 کلاس در دوره ابتدایی، 362 کلاس در دوره متوسطه اول و 183کلاس در مدارس استثنایی است هرچند نورم هر کلاس نباید زیر 15 نفر باشد و در کلاس‌هایی که زیر 15 نفر جمعیت می‌رسد مجبور به برگزاری کلاس درس مختلط هستیم.

وی اظهار داشت: بارها از والدین دانش آموزان در روستاهای مختلط تقاضا کردیم فرزندان خود را در روستاهای همجوار ببرند تا ظرفیت خوابگاه‌ها هم تکمیل شود اما با مقاومت خانواده‌ها مواجه شدیم حتی خانواده‌ها می‌گویند اگر قرار باشد فرزندمان برای تحصیل به روستای مجاور برود حق ادامه تحصیل ندارند و با این مقاومت‌ها آموزش و پرورش چاره‌ای جز برگزاری کلاس‌های مختلط ندارد.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی راهکار کلاس‌های مختلط را هدایت دانش آموز نقاط روستایی به سمت خوابگاه‌های شبانه روزی دانست و ادامه داد: حاضریم اگر دانش اموزان به مدارس شبانه‌روزی بروند هزینه ایاب و ذهاب را پرداخت کنیم تا کلاس مختلط تشکیل نشود هرچند این موضوع شامل روستاهای همه شهرستان‌های استان است.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon