"ضمانت امنیتی" اولویت کره شمالی در امتیازگیری از آمریکا

"ضمانت امنیتی" اولویت کره شمالی در امتیازگیری از آمریکا

به نظر می‌رسد رهبر کره شمالی بیش از لغو تحریم‌های اقتصادی خواستار دریافت ضمانتهای امنیتی از سوی آمریکا است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، منابع دیپلماتیک روز جمعه گزارش دادند که کیم جونگ اون، رهبر این کشور در جلسات اخیر خود با همتایان روس، چینی و آمریکایی خواستار ضمانتهای امنیتی به جای لغو تحریم‌ها در ازای خلع سلاح شده است.

باتوجه به اینکه هنوز دونالد ترامپ لزوم حفظ تحریم‌ها را تا خلع سلاح کامل کره شمالی ضروری می‌داند، تمرکز رهبر کره شمالی بر ضمانتهای امنیتی را می‌توان به عنوان تلاش پیونگ یانگ برای شکستن بن بست در مذاکرات خلع سلاح با آمریکا تلقی کرد.

حفظ سیستم سیاسی فعلی در کره شمالی و ادامه حکومت خاندان کیم ، هدفی است که کره شمالی مدتهاست آن را دنبال می‌کند. ترامپ در بیانیه مشترک با کره شمالی پس از نشست سال 2018 وعده ارائه ضمانتهای امنیتی به پیونگ یانگ و درعوض رهبر کره شمالی قول خلع سلاح کامل در شبه جزیره کره را داد.

البته این نگرانی نیز وجود دارد که کره شمالی در ادامه درخواست ضمانتهای امنیتی در آینده خواستار تغییر  آرایش نظامی آمریکا در منطقه آسیا پاسیفیک، ازجمله نظامیان حاضر در کره جنوبی شود؛ مسئله‌ای که می‌تواند باعث پیچیده تر شدن مذاکرات شود.

پیش بینی این موضوع نیز دور از ذهن نیست که کره شمالی پس از پیشرفت در مذاکرات احتمالا درخواست خود مبنی بر کاهش تحریم‌ها به منظور راهکاری برای تضمین ادامه حیات سیستم سیاسی کیم در کره شمالی مطرح خواهد کرد.

آمریکا درحال حاضر به دقت تغییر در راهبرد مذاکرات کره شمالی را زیر نظر دارد. به گفته منابع دیپلماتیک رهبر کره شمالی در جریان دیدار خود با ترامپ در روستای مرزی پانمونجون اشاره خاصی به ضمانتهای امنیتی مورد نظر کره شمالی نکرده است و همه منتظر برگزاری جلسات کارگروه بین طرفین هستند تا به طور مشخص متوجه درخواست کره شمالی شوند.

رهبر کره شمالی در تلاشی مشخص برای امتیازگیری از واشنگتن، در ماه آوریل اعلام کرد که تعلیق در مذاکرات را در نظر دارد. به اعتقاد کارشناسان کیم در دیدار با روسای جمهوری روسیه و چین تصمیم خود را به اطلاع آنها رساند.

البته پیشتر در دوره‌ ریاست جمهوری بیل کلینتون و جرج بوش نیز آمریکا در جریان توافق با کره شمالی وعده عدم تمایل برای حمله هسته‌ای به کره شمالی و یا وجود تسلیحات هسته‌ای آمریکایی در شبه جزیره کره را داده بود اما این توافقات بعد از ادامه تلاش کره شمالی برای ساخت تسلیحات هسته‌ای از بین رفت.

 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon