لاریجانی: آدرس دقیقی از دلالها برای اخذ مالیات وجود ندارد
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: برخی زیر تیغ مالیات هستند و برخی از پرداخت آن فرار میکنند و در این راستا از تولیدکننده مالیات اخذ میشود اما از دلال آدرس دقیقی وجود ندارد تا بتوان مالیات دریافت کرد.
به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، رئیس مجلس شورای اسلامی عصر امروز (شنبه 22 تیرماه) با وزیر امور اقتصاد و دارایی، رئیس سازمان امور مالیاتی و برخی از مدیران این سازمان دیدار و گفتوگو کرد.
دکتر لاریجانی در این نشست با بیان اینکه توسعه کشور بدون نظام مالیاتی صحیح امکانپذیر نیست، گفت: باید نظامات جدیدی در حوزه مالیاتی کشور ایجاد شود و همه باید در حوزه فرهنگسازی مالیاتی فعالیت کنند و جنبههای اقناعی آن توسط رسانهها ارائه شود.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان با بیان اینکه ساختار دولت باید کوچک و بهاندازه دخل کشور، هزینه شود افزود: در حوزه مالیاتی باید بهسازی روشها، حرکت بهسمت نظامهای هوشمند و تبادل اطلاعات صورت گیرد که اگر در این راستا دولت الکترونیک ایجاد شود دادهها به یکدیگر متصل میشود و میتوان از آن برای اداره صحیح کشور استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه برخی زیر تیغ مالیات هستند و برخی از پرداخت آن فرار میکنند، ادامه داد: از تولیدکننده مالیات اخذ میشود اما از دلال آدرس دقیقی وجود ندارد تا بتوان مالیات دریافت کرد.
دکتر لاریجانی با ابراز اینکه درصد سود واحدهای تولیدی مشخص است، تأکید کرد: ثروتهای بادآورده مربوط به کارخانهها نمیشود، چرا که میزان درآمدهای واحدهای تولیدی مشخص است و صورتهای مالی آنها نمایان میکند که چهمیزان درآمد کسب میکنند و ثروت بادآوردهای ندارند.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: مردم باید پول خود را وارد حوزه تولید کنند.
وی با یادآوری اینکه هزینههای تولید در کشور افزایش یافته است، گفت: باید به بخش تولید کشور کمک و اگر واحدی جریمه مالیاتی داشته بخشوده شود، البته این مصوبه میتواند برای دو یا سه سال ساری و جاری باشد و پس از آن متوقف شود.
دکتر لاریجانی با تأکید بر اینکه میزان معوقات مالیاتی باید کاهش یابد، تصریح کرد: تسرّی مالیات به سایر امور اقتصادی همانند ارز اقدامی مثبت است، اما موضوع مهمتر این است که باید از فرارهای مالیاتی که در کشور رخ میدهد نیز جلوگیری شود.
رئیس قوه مقننه با اشاره به اینکه یکی از مشکلات تولیدکنندگان، سیستم فعلی اخذ مالیات بر ارزش افزوده است افزود: گزارش کمیسیون اقتصادی در خصوص مالیات بر ارزش افزوده ظرف سه تا چهار ماه آینده در دستور کار صحن علنی مجلس قرار میگیرد تا پس از برررسی و تصویب پرونده آن در مجلس بسته شود.
رییس نهاد قانونگذاری کشورمان با اشاره به حجم گسترده قاچاق در کشور، گفت: میزان قاچاق در ایران بین 12 تا 25 میلیارد دلار تخمین زده میشود که باید بر کالاهای قاچاق جرایم سنگینی وضع شود.
پایان پیام/*