انگلیس برای تسهیل روند آزادسازی نفتکش ایرانی شرط گذاشت

انگلیس برای تسهیل روند آزادسازی نفتکش ایرانی شرط گذاشت

وزیر امور خارجه انگلیس برای تسهیل روند آزادسازی نفتکش حامل نفت ایران که به طور غیرقانونی توسط نیروی دریایی کشورش توقیف شده، شرط گذاشت.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «جرمی هانت» وزیر امور خارجه انگلیس روز شنبه مدعی شد که اگر دولت متبوعش اطمینان حاصل کند که نفتکش توقیف‌شده حامل نفت ایران عازم سوریه نبوده، کار آزادسازی آن را تسهیل خواهد کرد.

جرمی هانت در یک پیام توئیتری در خصوص آخرین وضعیت نفتکش گریس-1 که حدود 10 روز قبل توسط نیروی دریایی انگلیس در آب‌های جبل‌الطارق توقیف شد، نوشت: «به‌صورت تلفنی با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران گفتگو کردم. گفتگوی سازنده‌ای بود. به او اطمینان دادم که نگرانی ما نه در مورد مبدأ نفتکش، بلکه در مورد مقصد آن بوده است و اگر مطمئن شویم که آن نفتکش به سوریه نمی‌رود، آزادی آن را تسهیل خواهیم کرد. البته این کار پس از طی مراحل قضایی در جبل‌الطارق انجام خواهد شد.»

وزیر امور خارجه انگلیس ادامه داد: «ظریف نیز در این گفتگوی تلفنی تأکید کرد که ایران به دنبال تنش نیست و صرفاً خواستار حل این مشکل است. من همچنین با رئیس دولت محلی جبل‌الطارق نیز صحبت کرده‌ام. او کار فوق‌العاده‌ای در راستای انجام هماهنگی‌های لازم برای پیش بردن امور صورت داده و  دیدگاههایش در مورد این موضوع مشابه دیدگاههای دولت انگلیس است.»

روز گذشته سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص ادعاهای مقامات و رسانه‌های انگلیس در مورد مقصد ابرنفتکش توقیف‌شده گریس-1 تأکید کرده بود: «همان‌طور که قبلاً هم گفته‌ام این نفتکش نمی‌تواند در بنادر سوریه پهلو بگیرد زیرا یک سوپرتانکر است. از سوی دیگر، سؤال ما از انگلیس این است که مگر جمهوری اسلامی ایران تحت تحریم اتحادیه اروپا قرار دارد؟ مگر اروپا ما را تحریم نفتی کرده است؟ به فرض آنکه این نفتکش به سوریه می‌رفته است، مگر آنها نبودند که ادعا می‌کردند ما قوانین‌مان فراسرزمینی نیست و علیه دیگر کشورها اعمال نخواهیم کرد؟ آنها همیشه منتقد این موضوع بوده‌اند ولی چطور شده است که اکنون خود به بهانه نقض تحریم‌های سوریه، این کار را انجام می‌دهند.»

روز پنج‌شنبه 13 تیر یک فروند ابرنفتکش حامل نفت ایران در هنگام عبور از آب‌های جبل‌الطارق توسط نیروی دریایی انگلیس توقیف شد. توقیف این نفتکش که از سوی وزارت امور خارجه ایران مصداق «راهزنی دریایی» خوانده شد، سر و صدای زیادی را در رسانه‌ها ایجاد کرد و حتی برخی رسانه‌ها مدعی شدند که این نفتکش حامل سلاح بوده است.

با این حال در بازرسی‌های دقیق و آزمایشگاهی مشخص شد که این نفتکش چیزی جز نفت خام حمل نمی‌کرده است تا دروغ بودن ادعاهایی که با هدف تحت فشار قرار دادن ایران مطرح شده بودند، بر همه آشکار شود.

اکنون مقامات انگلیس برای توجیه اقدام غیرقانونی خود در توقیف ابرنفتکش گریس-1 مقصد این نفتکش را بهانه کرده و مدعی شده‌اند که گریس-1 عازم سوریه بوده است؛ در حالی که این ابرنفتکش حامل بیش از 2 میلیون بشکه نفت خام بوده و همان‌طور که سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان نیز تأکید کرده، با توجه به زیرساخت‌های بنادر سوریه اساساً قادر به پهلو گرفتن در بنادر این کشور نبوده است.

تحریم‌های نفتی اتحادیه اروپا علیه سوریه از سال 2011 آغاز شده و همچنان ادامه دارد. با این حال اجرای این تحریم نفتی -که البته مشروعیت آن نیز همواره زیر سؤال بوده است- تنها منحصر به کشورهای اتحادیه اروپاست و دیگر کشورها وظیفه‌ای در قبال آن ندارند. به عبارت دیگر حتی اگر نفتکش گریس-1 عازم سوریه نیز بوده باشد، نیروی دریایی انگلیس اجازه نداشته است با بهانه قرار دادن تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه اقدام به توقیف آن کند.

انتهای پیام/.

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon