اقدامات حمایتی برای رونق تولیدات صنایع دستی عشایر اردبیل توسعه مییابد
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: براساس برنامهریزیهای انجام شده اقدامات حمایتی برای رونق تولیدات صنایع دستی عشایر اردبیل توسعه مییابد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، نادر فلاحی صبح امروز در جلسه بررسی ثبت میراث معنوی و سنتهای عشایر شاهسون اردبیل با اشاره به اقدامات ثبت مواریث ناملموس عشایر اردبیل اظهار داشت: با توجه به ثبت کوچ عشایر شاهسون مغان، داستان سارای و مراسم عزاداری ایل شاهسون و با توجه به ثبت ملی سبلان به عنوان ییلاق عشایر برنامه بعدی اداره کل ثبت جهانی کوه سبلان و معرفی عشایر به عنوان بخشی از میراث ناملموس این اثر بزرگ طبیعی و فرهنگی است.
وی تصریح کرد: استان اردبیل به واسطه اقلیم منحصر به فرد سه سبک زندگی شهری، روستایی و عشایر را در گستره خود گنجانده و عشایر استان اردبیل با 15 هزار و 192 خانوار و 80 هزار نفر جمعیت در 10 شهرستان استان پراکندهاند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل افزود: به منظور معرفی توانمندی عشایر تعریف جشنوارهها و برنامههای رویداد محور مورد تاکید بوده و سالانه کوچ عشایر بیلهسوار در سطح ملی برگزار میشود که برگزاری در سطح بینالمللی نیز در دست برنامه ریزی است و علاوه بر این امسال نخستین دوره جشنواره کوچ عشایر در مشکینشهر برگزار شد تا توانمندی عشایر شهرهای مختلف استان معرفی شود.
فلاحی بیان کرد: با توجه به برخورداری از فرهنگ و رسوم غنی، آداب منحصر به فرد، البسه و غذاهای آمیخته با سبک زندگی و نیز با توجه به برخورداری عشایر از شیوه خاص معیشت که سبب شده از ساخت آلاچیق تا بافتههای داری بخشی از زندگی آنها را شامل شود، عشایر به عنوان میراث معنوی بوده و معرفی آن نیز با هدف معرفی گوشهای از میراث فرهنگی استان مورد تاکید است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: در سالهای اخیر علاوه بر معرفی جاذبههای زندگی عشایر در استان اقداماتی حمایتی برای رونق تولیدات صنایع دستی انجام شده که به ویژه در سال جاری با شعار رونق تولید، مشارکت عشایر در نمایشگاهها، حضور در بازارچههای محلی فروش صنایع دستی و حمایت از هنرمندان زبده مورد تاکید است.
وی افزود: در راستای معرفی گسترده، احیا و باز زندهسازی صنایع دستی عشایر آثار متعددی در فهرست میراث ناملموس به ثبت رسیده که شامل مهارت زینسازی، مهارت مفرش بافی، مهارت نمکدانبافی، مهارت نواربافی، مهارت شالبافی، مهارت خورجینبافی، مهارت چیغ بافی، مهارت نمدمالی، مهارت دوخت لباس سنتی تومان کوینک، مهارت جاجیم بافی، مهارت بافت ورنی مغان که توانست نشان جغرافیایی بین المللی را نیز کسب کند و نیز مهارت رنگ رزی سنتی یا بویاق، مهارت ساخت و برپایی آلاچیق شاهسون مغان و مهارت بافت سوپاند است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل اظهار کرد: مهارت دو غذای بومی عشایر نیز شامل مهارت پخت حدیک آشی و مهارت پخت نان محلی کته به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/ ع