آبزیپروری؛ ظرفیت نهفته اقتصاد آذربایجان غربی
آذربایجان غربی باوجود داشتن ظرفیتهای آبی و طبیعی توان بالایی در آبزیپروری دارد که توجیه اقتصادی قابل قبولی داشته و میتواند یک گوشهای از اشتغال جوانان را بهدست گیرد و درعینحال با فرهنگسازی، جایگزین غذاهایی که فاقد ارزش غذایی هستند شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، آبزیپروری با وجود اینکه بخش نوپا و جدید اقتصاد است و هنوز ظرفیت های نهفته بسیاری دارد که باید مورد استفاده قرار گیرد و از آینده مطمئنتری نسبت به دیگر شاخههای علوم دامی برخوردار است و رسیدن به این هدف مستلزم استفاده آب با حداکثر صرفهجویی و حذف مواد زائد با حداقل مصرف انرژی و با روشی سازگار با محیط زیست است.
در ایران سرانه مصرف ماهی و سایر آبزیان به دلیل عدم آگاهی مردم از ارزش غذایی و خواص معجزه آسای این ماده با ارزش در تامین سلامتی انسان پایین است افزایش مصرف ماهی در سبد غذایی مردم نیازمند زمان و برنامهریزی دقیق است.
در جهان توسعه یافته امروز لازم است در تولید یک محصول اقتصادی نگاه همهجانبه کارشناسی شدهای به سود و زیان آن داشت و به گفته پژوهشگران، آبزیپروری عرصهای است که میتوان بهرهوری بالایی داشت و بهصورت چند سویه ازجمله اقتصادی و غذایی قابل توجیه است.
تکثیر و رهاسازی آبزیان در ذخایر آبی استان
مدیر شیلات و آبزیان آذربایجان غربی در مورد حفظ و بازسازی ذخایر ارزشمند آبزیان منابع آبی استان میگوید: هر سال انواع کپور ماهیان از جمله کپورفیتوفاک، بیگ هد و آمور در مرکز شهید کاظمی پلدشت تکثیر و در دریاچههای پشت سد و سایر منابع آبی استان رها سازی میشود.
تولید و عرضه 15 هزار تن ماهی و شاه میگو
مدیر شیلات و آبزیان آذربایجان غربی میگوید: پیشبینی میشود امسال حدود15 هزار تن انواع ماهی و شاهمیگو در استان تولید و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه شود.
معصوم فصیح بیان میکند: مازاد تولید آبزیان استان علاوه بر مصرف داخلی به کشورهای ترکیه و نخجوان و ارمنستان صادر میگردد که طبق برآوردهای انجامشده پیشبینی میشود در سال جاری یکمیلیون دلار از محل صادرات این آبزیان ارز وارد کشور شود.
وی تصریح میکند: با توجه به شروع فصل تخمریزی ماهیها در دریاچههای پشت سد استان و ایجاد وحدت رویه در بهرهبرداری از ذخایر آبزیان تا اطلاع ثانوی فعالیتهای صید و صیادی در دریاچه پشت سدهای ارس و مهاباد ممنوع است.
فصیح می افزاید: دریاچه سد ارس یکی از بزرگترین و مستعدترین منابع آبزیپروری درسطح کشور و استان به شمار میرود و ممنوعیت صید همهساله باهدف حفظ اصولی ذخایر ارزشمند منابع آبی صورت میگیرد و در صورت مشاهده هرگونه تخلف با متخلفان طبق قانون برخورد میشود.
چشم انداز اقتصادی روشن استان با پرورش آبزیان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در مورد تولید آبزیان در این استان میگوید: میزان تولید آبزیان در آذربایجان غربی به 14 هزار و 700 تن در سال میرسد و با توجه به بالا بودن قیمت برخی از اقلام پروتئینی، جایگزینی مصرف ماهی بر سر سفره مردم، میتواند در افزایش سرانه مصرف این محصول تأثیر به سزایی داشته باشد.
رسول جلیلی با اشاره به تولید 14 هزار و 700 تنی انواع آبزیان در آذربایجان غربی در سال گذشته میافزاید: با توجه به اقلیم و جغرافیای استان، آذربایجان غربی پیشرو در تولید انواع آبزیان است.
وی با اشاره به وضعیت مطلوب تولید آبزیان در استان تصریح میکند: ما امیدواریم که بتوانیم با بهکارگیری روشهای علمی و غنیسازی آبهای سطحی و استفاده بهینه از چشمههای موجود برای تولید آبزیان شاهد رشد و شکوفایی صنعت آبزیپروری و ارتقای سطح معیشت بهرهبرداران در استان باشیم.
به گفته کارشناسان برگزاری کلاسهای آموزشی و سمینارهای علمی در سطح استان در مورد تولید و پرورش آبزیان و فرهنگسازی برای مصرف در سبد غذایی تأثیر به سزایی در پیشرفت این عرصه دارد و چشم انداز اقتصادی روشنی پیش روی آذربایجان غربی است که میتواند ارزآوری چشمگیری از صادرات این محصول پردرآمد در دنیا به این استان داشت.
گزارش از اکرم باشرم
انتهای پیام/ن