۱۰۰ درصد روستاهای کردستان برقدار هستند/دهیاران از ساخت و سازهای غیرمجاز در روستاها جلوگیری کنند
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کردستان گفت: امروزه صددرصد روستاها برقدار، یکهزار و ۵۰۰ روستای استان دارای شبکه آب بهداشتی و ۹۰ درصد روستاها خدمات گاز را دریافت میکنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، شهرام ملکی پیشاز ظهر امروز در نخستین همایش سراسری دهیاران استان کردستان با اشاره به اینکه این نشست با حضور ذیصلاحان حوزه روستایی برگزار شده است، اظهار داشت: بخشی از مطالبات و خواسته دهیاران در حد تصمیمات استان نیست و به اصلاح قانون در فرادست مرتبط است.
وی افزود: اعتبارات ارزش افزوده قانون تأسیس دهیاریهای خودکفا وجود دارد که اداره امور روستاها زیر نظر یک سازمان خودکفا تحت عنوان دهیاری راهاندازی شده تا بررسی مشکلات و تنظیم بودجه و اجرای پروژهها در خود روستا پیگیری شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کردستان با بیان اینکه دهیاران نقاط قوت، فعالیتهای اشتغالزا و افرایش درآمد روستا را شناسایی کنند و این موارد را به مسئولان منعکس کنند، گفت: در بخش گردشگری به عنوان یکی از نقاط قوت استان کردستان از نمونههای موفق سایر نقاط الگو گرفته تا بتوان به خودکفایی و خلق ثروت دست یافت.
وی با ذکر اینکه با تلاش مجموعه استانداران، نمایندگان و پیگیری وزیر موضوع اعتبارات دهیاریها در قانون 98 در نظر گرفته و تقویت اعتبارات لحاظ شد، تصریح کرد: رونق روستاها تابعی از منابع درآمدی روستاست که دهیاران با شناسایی ظرفیتهای روستاها میتوانند به این مقوله ورود کنند.
ملکی با ذکر اینکه یکهزار و 215 دهیاری در استان مجوز تأسیس داده شده است، ادامه داد: حدود 60 نفر دهیاران استان بانوان هستند که ظرفیت مناسبی را در این حوزه ایجاد کرده است.
وی با اشاره به اینکه طرح تجدید نظر طرح هادی بر اساس نیاز روستاها پیگیری میشود، خاطرنشان کرد: نرمی بابت طرح هادی در نظر گرفته شده که با توجه به جمعیت و وسعت روستا تعرفههای این طرح تعریف میشود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کردستان با اعلام اینکه از ظرفیت بنیاد مسکن در اجرای هرچه بهتر طرح هادی استفاده میشود، گفت: اولویت با طرحهای هادی در روستاهای با جمعیت بالاست.
وی در زمینه بازنگری در قانون نیز گفت: تلاش دولت بر اصلاح بخشی از قانون که نیاز به بهروز شدن دارد معطوف شده و برخی از اختیارات جدید به دهیاران، موضوع استخدامی دهیاران و تنفیذ بخشی از اختیارات به دهیاران در صحن دولت مطرح و در حال پیگیری است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کردستان با ذکر اینکه در زمینه تخصیصهای طرح هادی نسبت جمعیت روستا از 1500 به 1000 نفر تقلیل یافته، افزود: این اقدام در جای خود بسیار بجا و کاربردی است.
عزل دهیاران
وی در مورد عزل دهیاران تصریح کرد: عزل دهیاران با ارتباط منطقی بین شورا و دهیاری و بر اساس قانون انجام و این اقدام با نظارت فرمانداران و بخشداران اجرایی میشود.
ملکی با بیان اینکه حقوق، اضافهکاری و بیمه دهیاران در وزارت کشور مورد بررسی قرار میگیرد، ادامه داد: استفاده از نماینده حقوقی در مقولههای مرتبط با دهیاران بسیار معقولانه است که این امر نیز با شرکت پررنگ خود دهیاران اجرایی میشود.
وی در خصوص پیشنهاد مشخص برای جمعبندی خواسته دهیاران، خواستار تشکیل ماهانه جلسات منتخب دهیاران با مسئولان شد و توضیح داد: طی جلسات برگزار شده درخواستهای دهیاران مطرح و مورد بررسی قرار گیرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کردستان با گریز بر اینکه توسعه روستایی بعد از انقلاب مورد تأکید بوده است، بیان کرد: خوشبختانه شرایطی فراهم شده تا به ساختار اجتماعی و فرهنگی روستاها پرداخته شود.
وی با ذکر اینکه توسعه راهها، توسعه آبرسانی، افزایش کلاسهای مدارس، تأمین برق و توسعه اشتغال و درآمد از جمله تلاشهایی است که در این راستا لحاظ شد، خاطرنشان کرد: امروزه صددرصد روستاها برقدار، یکهزار و 500 روستای استان دارای شبکه آب بهداشتی و 90 درصد روستاها خدمات گاز را دریافت میکنند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کردستان با بیان اینکه بنیاد مسکن استان نیز طرحهای هادی روستایی را در روستاهای بالای 20 خانوار اجرایی میکند، افزود: آنچه که نیازمند توجه بیشتر است، بحث مقاومسازی مسکن روستایی است که نیازمند فرهنگسازی در روستاهاست که با استفاده از تسهیلات کمبهره میتوان این مهم را عملیاتی کرد.
وی با ذکر اینکه دهیاران زحماتی را در زمینه مدیریت سیل داشتند، گفت: علیرغم اینکه بیشترین میانگین بارش در استان رخ داده اما خوشبختانه این امر به خوبی مدیریت شد و بیشترین میزان ذخیره سازی لحاظ گردید.
ملکی با اذعان به اینکه پیش از بروز سیل ستاد مدیریت بحران در دهیاریها شکل گرفت، تصریح کرد: دهیاریها با استفاده از ظرفیتهای موجود در استان اهتمام ویژهای را در زمینه سیل بکار بسته و نتایج خوبی نیز مستخرج شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اعلام اینکه میزان خسارات وارده در حوزه کمک به بخش کشاورزی نزدیک 41 میلیارد تومان تسهیلات برآورد شد، گفت: در قالب کارگروه جذب این میزان در دست پیگرد است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کردستان با درخواست اینکه دهیاران در زمینه ساخت و سازهای غیر مجاز مدیریت لازم را لحاظ کنند، بیان کرد: بر اساس قانون در سطح فرمانداری و بخشداری این مورد در روستاها بهویژه روستاهای غیرمجاز دنبال شود.
وی از دهیاران درخواست کرد تا جلوی ساخت و سازهای غیرمجاز را بگیرند و در این مورد روند قانونی دنبال کنند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کردستان با ذکر اینکه از سال 84 تا به امروز تخصیصهای خوبی به دهیاران صورت پذیرفته، اظهار کرد: این راهبرد میتواند به امیدواری فعالیتهای دهیاران در روستاها کمک کند.
ملکی با تأکید بر پیگیری مدیریت پروژههای عمرانی، احداث مراکز آتش نشانی در روستاها و دفع پسماند و رعایت موارد بهداشتی در روستاها، یادآور شد: در هر روستا اولویتهای توسعهای با جدیت و تعامل بیشتری دنبال شود.
انتهای پیام/