بومگردی؛ قابی از دل فرهنگ آذربایجان غربی

بومگردی؛ قابی از دل فرهنگ آذربایجان غربی

بوم گردی آذربایجان غربی ظرفیتی بالقوه در ساختار این استان است و می‌تواند با ایجاد ظرفیت‌های تفریحی به یک محیط بکر گردشگری جهانی تبدیل شود این خطه سرسبز سرمایه نابی است که می‌تواند مسیر توسعه را برای استان هموار سازد و فرهنگ آن را به نمایش گذارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، آذربایجان غربی علاوه بر اینکه فرهنگ و قومیت‌های رنگا رنگ را در دل خود جای‌داده است دارای طبیعتی بکر با آب‌وهوای دل چسبی است که چشم هر بیننده‌ای را خیره می‌کند و می‌تواندمحیطی آرامش‌بخش و خاطره‌انگیز را برای مسافران و گردشگران تجلی کند، این استان ازنظر صنعت گردشگری، منطقه‌ای بین‌المللی و ملی موقعیت استثنایی دارد همچنین هم‌جواری آذربایجان غربی با 3 کشور همسایه و وجود جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و فرهنگی زمینه مناسب را برای توسعه صنعت گردشگری فراهم کرده است و می‌تواند با توجه مسئولان به یک منبع درآمد کلان تبدیل شود.

روابط ایران با سه کشور ترکیه، عراق و جمهوری آذربایجان به لحاظ گردشگری و مناسباتی توسعه‌یافته و این درواقع یک موقعیت جذاب برای توسعه گردشگری و احیای اکوتوریسم در آذربایجان غربی است که برای واکاوی و پیاده‌سازی این موضوع نیازمند مدیران توسعه‌گرا در استان هستیم.

آذربایجان غربی با 58 منطقه نمونه،13 مسیر بکر گردشگری و 200 روستای زیبا باسنت‌ها و آداب گوناگون به دلیل حضور پیروان اقوام و ادیان مختلف منطقه‌ای پرطرفدار است اما نبود زیرساخت تفریحی و رفاهی در این مناطق بکر و زیبا عامل اصلی عقب‌ماندگی و توسعه‌نیافتگی این خطه سرسبز است.

بخش سیلوانای ارومیه، روستای پردانان پیرانشهر، جزایر و روستاهای اطراف دریاچه ارومیه، روستای بند ارومیه، روستای سهولان مهاباد، روستای احمدآباد تکاب و روستای باغچه جوق ماکو از جمله مناطق روستایی با ظرفیت بالا برای گردشگر پذیری در آذربایجان غربی است.

آذربایجان غربی در بین استانهای کشور از تنوع زیستی کامل به لحاظ داشتن چهار فصل و زیست گونه‌های با ارزش ملی و بین‌المللی گیاهی و جانوری وجاذبه‌های طبیعت‌گردی برخوردار است، همچنین وجود یکی از شورترین دریاچه‌های جهان در ارومیه، باوجود اینکه در معرض خشکی  قرارگرفته هنوز هم جاذبه‌ای برای گردشگران است.

وجود جنگل‌های غنی در سردشت و پیرانشهر، قرار گرفتن روستاها در مناطق طبیعی بکر و دیدنی، وجود آثار و بناهای باستانی ثبت‌شده در فهرست آثار بین‌المللی و ملی در روستاها همگی دست در دست هم داده تا روستاها و طبیعت آذربایجان غربی را برای طبیعت گردان جذاب‌تر کند.

بوم گردی آذربایجان غربی در پس وعده‌های توخالی

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان غربی می‌گوید: بر اساس آمار ورود گردشگران به استان، در 10 ماهه امسال بیش از 110 میلیارد تومان در حوضه‌های اقتصادی جذب‌شده که این مهم می‌تواند در رونق دهی به اقتصاد و معیشت مردم نقش بسزایی را ایفا کند.‌

پیمان آرامون بابیان اینکه برای رونق گردشگری در آذربایجان غربی باید هریک از مدیران و مسئولان به همراه آحاد مردم ظرفیت‌های این صنعت را معرفی کنند می‌افزاید: در احیای بافت‌های تاریخی استان از محل اعتبارات ستاد بازآفرینی پروژه‌های گردشگری در محلات قدیمی و بافت مرکزی شهرها در اولویت قرارگرفته‌اند و به نحوی سعی شده تا با تعریف پروژه‌های مرتبط با این گردشگری به‌ویژه در شهرهای واقع در مسیرگردشگران از 488 میلیارد ریال اعتبارات نقدی بازآفرینی سهم قابل قبولی به این بخش اختصاص یابد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان غربی تصریح می‌کند: توسعه گردشگری در آذربایجان غربی نیازمند تکمیل زیرساخت‌ها در پایانه‌های مرزی و ایمن‌سازی نقاط حادثه‌خیز و ارتقاء درجه راه‌های ارتباطی به‌ویژه منتهی به مرزها است.

آرامون بیان می‌کند: وجود سه فرودگاه در جغرافیای آذربایجان غربی و برخورداری از ظرفیت بازارچه‌ها و پایانه‌های مرزی به انضمام ظرفیت‌های بکر طبیعی و وجود اماکن تاریخی فراوان از ظرفیت‌های گردشگری بالقوه این منطقه از کشور به شمار می‌آید.

وی تصریح می‌کند: با مصوبه دولت 430 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه و تکمیل و بازسازی زیرساخت‌های بخش گردشگری استان تخصیص یافت و در کنار پیاده‌سازی این مصوبه دولت تلاش خواهد کرد تا از ظرفیت‌های سازمان‌های مردم‌نهاد نیز در توسعه صنعت گردشگری در استان بیش از گذشته بهره‌مند شود.

صنعت گردشگری عشایری و روستایی اشتغال جوانان را تسهیل میکند

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان غربی با اشاره به اینکه گردشگران علاقه‌مند هستند تا از نزدیک با نحوه زندگی عشایر آشنا شوند، می‌گوید: کمپ ویژه‌ای در برخی از استان‌ها ایجادشده است که وظیفه اسکان و پذیرایی گردشگران داخلی و خارجی را بر عهده‌دارند.

جلیل جباری می‌افزاید: اگر صنعت گردشگری عشایری و روستایی در استان توسعه یابد می‌توان سطح درآمد و اشتغال‌زایی این قشر را افزایش داد.

جباری در خصوص بسته حمایتی سازمان میراث فرهنگی بیان می‌کند: بسته حمایتی شامل ایجاد اقامتگاه‌های بوم گردی و روستایی، اکو کمپ‌های روستایی و عشایری، طرح‌ها و بازارچه‌های تولیدی با رویکرد گردشگری، ایجاد رستوران‌های سنتی در مناطق روستایی و عشایری و ساماندهی چشمه‌های آب گرم محلی است.

با توجه به این‌که صنعت توریسم یک فرصت برای استان و کشور به شمار می‌رود و ورود هر گردشگر در رونق اقتصاد و اشتغال آفرینی تأثیر بسزایی دارد باید زیرساخت‌های لازم و امکانات رفاهی موردنیاز برای پذیرایی و تسهیل اقامت گردشگران تهیه شود تا توجه و علاقه برای اقامت در استان در آنان به وجود بیاید.

گزارش از زهرا بخشی

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران