‌‌پای حرف مردم همدان| خانه‌ بهداشت روستایی که پزشکان گاه به گاه به آن سر می‌زنند


‌‌پای حرف مردم همدان| خانه‌ بهداشت روستایی که پزشکان گاه به گاه به آن سر می‌زنند

مردم روستای ایوک از عدم حضور و یا سر زدن‌های گاه به گاه پزشک عمومی در خانه بهداشت این روستا گلایه مند بوده و خواستار رسیدگی مسئولان هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، با آغاز طرح یکپارچه سازی خدمات سلامت و راه اندازی سامانه سیب، تمامی افراد با گروه‌های سنی مختلف می‌توانند با مراجعه به پایگاه‌های سلامت و خانه‌های بهداشت، برای خود پرونده الکترونیکی سلامت تشکیل دهند تا متناسب با گروه سنی خود بسته های بهداشتی را دریافت کنند.

با اولین مراجعه به این مراکز قد و وزن افراد اندازه گیری می‌شود و از نظر ابتلا به برخی به انواع بیماری‌های شایع  مورد غربالگری قرار می‌گیرند. همچنین افراد گروه خطر مانند مادران باردار تحت حمایت ویژه این مراکز قرار می‌گیرند.

علاوه بر ارائه خدمات بهداشتی، یک اتاق پزشک در این مراکز طراحی شده که پزشک عمومی با توجه به جمعیت آن منطقه به شکل روزانه و یا هفتگی حاضر می‌شود. این طرح در تمامی نقاط استان از شهر تا روستا اجرا می‌شود.

روستاییان همواره جزء بخش فعال و پرکار جامعه بوده که شاید بخاطر سنگینی  فعالیت‌های روزمره، مشغله‌های زندگی و مسافت طولانی روستا تا مرکز شهر، کمتر به بحث سلامت خود اهمیت دهند و هنگام بیماری مراجعه کمتری به پزشک داشته باشند.  

اما از زمانی که پای پزشک عمومی و ویزیت رایگان به خانه‌های بهداشت روستاهای کوچک و کم جمعیت کشیده شد؛ اهالی روستا از این اتفاق مبارک خرسند شده و توجهشان به سلامت خود و خانواده بیشتر شد.

حال که سواد سلامت مردم روستا بالاتر رفته و نسبت به سلامتی خود حساس شدند، صحبت از عدم حضور مرتب و به موقع پزشک عمومی در روستای ایوک که در 10 کیلومتری همدان قرار دارد در میان است.

حضور کمرنگ پزشک در روستای ایوک

یکی از اهالی روستای ایوک به خبرنگار تسنیم گفت: حضور پزشک در این روستا معمولا به صورت سه هفته یک بار و گاهی هم دیر تر از این مدت است.

وی افزود: این تاخیر در حضور ، از سال گذشته تا کنون ادامه داشته، تا جایی که یک بار برای مادرم که خانم میانسالی است چندین آزمایش و سونوگرافی نوشته شد اما پس از انجام آن‌ها تا یک ماه به علت عدم حضور به موقع پزشک، موفق به دیدن پزشک روستا و نشان داده جواب آزمایشات نشدیم.

یکی دیگر از اهالی روستا که خانومی جوان و 30 ساله است نیز به خبرنگار تسنیم اظهار داشت: روزهایی که پزشک به روستا می‌آید و ویزیت عمومی دارد به اهالی روستا خبر می‌دهند و از حضور پزشک مطلع می‌شویم اما فاصله‌های حضور پزشک در روستا بسیار طولانی است.

وی افزود: بخشی از جمعیت این روستا افراد میانسال و سالمند هستند که با توجه به شرایط جسمی و ابتلا به بیماری‌هایی مانند دیابت و فشار خون توانایی رفت و آمد به شهر را ندارند لذا حضور به موقع و هفتگی پزشک در روستا به سلامتی این بیماران کمک می‌کند.

این خانم جوان ابراز کرد: از رسانه‌ها و مسئولان شنیده ایم که حضور پزشک در روستاهای دارای خانه بهداشت به صورت هفتگی است اما اگر اینگونه است پس چرا در روستای ما اجرا نمی‌شود؟

زمان حضور پزشک اعلام شود تا مردم روستا نظارت کنند

وی با تاکید بر اینکه از بهدار روستا رضایت داریم و تاکنون چیزی برایمان کم نگذاشته است، اظهار داشت: اما از مسئولان می‌خواهیم تاریخ دقیق حضور پزشک در روستاها را به اهالی روستا اعلام کنند تا خود مردم بر اجرای این طرح نظارت کنند.

وی گفت: اگر پزشکان به موقع در روستا حاضر شوند بدون شک از بار مراجعات غیر ضروری روستاییان به پزشکان مراکز دولتی سطح شهر کمتر می‌شود.

حضور پزشکان عمومی در روستاهای کم جمعیت «هفتگی» است

رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان گفت: در روستاهای بزرگی مانند آبشینه که جمعیت اهالی زیاد است و دارای مراکز خدمات جامع سلامت هستند با توجه به شرایط روستا حضور پزشک عمومی به شکل روزانه و یا سه روز در هفته است.

دکتر محمد خیراندیش در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: اما در روستاهایی که جمعیتشان کم است و دارای خانه بهداشت هستند، حضور پزشکان عمومی به صورت یک بار در  هفته است.

وی در واکنش به عدم حضور به موقع و هفتگی پزشک در روستای ایوک و گلایه اهالی این روستا، ابراز کرد: حتما این مورد را پیگیری می‌کنم و از همکارانم می‌خواهم که بررسی میدانی به عمل آورند.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان با تاکید بر اینکه سلامت مردم روستا برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: هدف ما از راه اندازی سامانه سیب، غربالگری بیماری‌ها و شناسایی و تشخیص به هنگام بیماری‌های شایع هر گروه سنی است.

تیم بازرسی به روستای ایوک اعزام می‌شود

مسئول گسترش شبکه های مرکز بهداشت شهرستان همدان گفت: جمعیت روستای ایوک 348 نفر است که بر اساس این جمعیت، پزشک عمومی باید حداقل هر دو هفته یک بار در این روستا حاضر شود.

ربیعی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: مسئله گلایه اهالی روستا از عدم حضور به موقع پزشک، مورد بررسی قرار میگیرد و نتیجه آن را در روزهای آینده اعلام می‌کنیم.

وی با بیان اینکه در یک یا دو روز آینده به همراه همکاران به روستای ایوک می‌رویم و وضعیت این روستا را از نزدیک رصد می‌کنیم، ابراز کرد: تعداد روزهای حضور پزشک در این روستا و فواصل زمانی آن مورد بررسی قرار می‌گیرد.

مسئول گسترش شبکه های مرکز بهداشت شهرستان همدان گفت: پزشک این روستا یک روز در هفته به ویزیت بیماران روستای دینگیله کهریز می‌رود و در هفته آینده باید به روستای ایوک برود.

به گزارش تسنیم از همدان؛ قدرت اعتراض و ابراز گلایه‌مندی از خدمات در روستاها بسیار کمتر از شهرها است و بیشتر مردم روستا بخاطر ترس از کمتر شدن خدمات و هزاران دلیل دیگر ترجیح می‌دهند لب به شکایت باز نکنند. اما این وظیفه مسئولان است که روستاییان را دریابند و به بخش سلامت که مهمترین بخش زندگی هر فرد است اهمیت دهند.

به مدد مسئولان و پیگیری اهالی این روستا، چند روزی است که پوشش اینترنتی وارد این روستا شده و ثبت اطلاعات پرونده‌های سلامت اهالی روستا در همین منطقه انجام می‌شود.

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon