منابع موردنیاز برای بازسازی مناطق سیل‌زده خوزستان تأمین‌ شد

منابع موردنیاز برای بازسازی مناطق سیل‌زده خوزستان تأمین‌ شد

رئیس ستاد بازسازی مناطق سیل‌زده خوزستان با تأکید بر استفاده سیل‌زدگان از فرصت پیش آماده برای بازسازی گفت: همه منابع موردنیاز برای بازسازی مناطق و خانه‌های سیل‌زده تأمین‌ شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، نصرالله دهقانی امروز در نشست خبری ستاد هماهنگی بازسازی مناطق سیل‌زده خوزستان که در محل اداره کل بنیاد مسکن استان برگزار شد با بیان اینکه سیل در خوزستان از فروردین‌ماه آغاز و در برخی از مناطق تا اردیبهشت‌ماه درگیر آن بودند اظهار داشت: بسیاری از مناطق شادگان  دشت آزادگان و برخی از مناطق شوش تا اواخر اردیبهشت‌ماه نیز درگیر آب‌گرفتگی بودند و امکان تردد در آن مناطق وجود نداشت.

وی افزود: سیل در اواخر فروردین فروکش کرد اما تخلیه آب تا اواخر اردیبهشت ادامه داشت که حدود 250 روستا را تحت تأثیر قرار داده بود و برخی از خانه‌ها تا سقف خانه را آب‌گرفته بود.

رئیس ستاد بازسازی مناطق سیل‌زده خوزستان بابیان اینکه کار ارزیابی خسارت‌ها از ابتدای اردیبهشت‌ماه آغاز شد، گفت: پس از انجام ارزیاب‌ها پنج استان‌ کشور به‌عنوان ستادهای معین در خوزستان مستقر شدند که استان کرمان در شهرستان حمیدیه، استان تهران در دشت آزادگان و هویزه، استان البرز در شهرستان باوی، استان هرمزگان در شهرستان کارون و استان فارس درشوش و شعیبیه کار خود را آغاز کردند.

دهقانی ادامه داد: تا به امروز بیش از 22 هزار واحد آسیب‌دیده از سیل مورد ارزیابی قرارگرفته که 17 هزار و 500 مورد از آن‌ها قطعیت پیداکرده و وارد سیستم سامانه پایش بنیاد مسکن شده است.

وی با اشاره به اینکه با تشکیل پرونده و معرفی به بانک از خردادماه روند پرداخت خسارات آغازشده، عنوان کرد: از 25 خردادماه بانک‌ها روند پرداخت تسهیلات را آغاز کردند و به‌طور متوسط نزدیک به 90 درصد بانک‌ها اعتباری که در اختیارشان بود را تبدیل به قرارداد کرده و در حال پرداخت آن‌ها هستند. تسهیلات به‌صورت قرض‌الحسنه با سود 4 درصد و بدون دریافت سفته انجام می‌شود.

رئیس ستاد بازسازی مناطق سیل‌زده خوزستان بابیان اینکه مشکل حدود 14 هزار واحد خسارت‌دیده با انجام تعمیرات برطرف می‌شود، گفت: واحدهای تعمیری به واحدهایی گفته می‌شود که 10 تا 60 درصد آسیب‌دیده باشند. همچنین حدود سه هزار و 500 واحد احداثی هستند که باید از نوساخته شوند.

دهقانی ادامه داد: تا به امروز عملیات اجرایی بیش از 10 هزار واحد تعمیری آغازشده و کار حدود 4 هزار واحد نیز به پایان رسیده است. براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته پیش‌بینی می‌شود کار واحدهای تعمیری تا پایان اردیبهشت‌ماه و واحدهای احداثی تا پایان سال به اتمام برسد.

وی بابیان اینکه سیمان موردنیاز برای بازسازی خانه‌ها تأمین‌شده، عنوان کرد: اکنون سیمان موردنیاز ما تامین شده و بیش از 4 هزار و 500 تن سیمان در انبارهای بنیاد مسکن وجود دارد.

رئیس ستاد بازسازی مناطق سیل‌زده خوزستان افزود: تاکنون حدود 380 میلیارد تومان پرونده به بانک معرفی، حدود 80 درصد اعتبارات تأمین و 20 درصد باقی‌مانده نیز در مرحله دوم تأمین می‌شود. همچنین کمک‌های بلاعوض ما تا به امروز به مرز 30 میلیارد تومان رسید و صد در صد اعتبارات بلاعوض نیز پرداخت‌شده است.

دهقانی در مورد استفاده مردم از فرصت‌های پیش رو گفت: مردم باید در این مدت کوتاه باقی‌مانده برای تشکیل پرونده و فرصت تدارک و امکانات پیش‌آمده مانند سیمان و میلگرد رایگان، عدم پرداخت حق پروانه ساخت، طراحی و نقشه ساختمان، کمک‌های بلاعوض و تسهیلات کم‌بهره، تسهیل در دریافت تسهیلات و موارد دیگر، حداکثر استفاده را داشته باشند.

وی افزود: درروند بازسازی منازل سیل‌زدگان قیمت تمام‌شده مسکن برای هر فرد حدود 90 میلیون تومان برای یک واحد 80 متری است که 70 میلیون تومان این مبلغ را دولت در قالب تسهیلات بلاعوض، قرض‌الحسنه ساخت و تسهیلات معیشتی و بلاعوض معیشتی پرداخت می‌کند.

رئیس ستاد بازسازی مناطق سیل‌زده خوزستان ادامه داد: عده‌ای از مردم که تسهیلات به‌حساب آن‌ها واریزشده هنوز کار تعمیر و بازسازی را آغاز نکردند که عمده دلیل آن آغاز کار کشاورزی و کشت تابستانه است.

دهقانی افزود: از سوی دیگر عملیات بتن‌ریزی در گرمای تابستان خوزستان کار بسیار سختی بوده و انجام بتن‌ریزی در دمای بالای 32 درجه مجاز نیست؛ بنابراین مردم باید برای انجام عملیات اجرایی در شب با گروه‌های اجرایی همکاری کنند.

وی بر مشارکت مردم در تشکیل پرونده و دریافت خدمات تأکید کرد و گفت: به‌اندازه کافی عوامل، نیروهای اجرایی و اعتبارات پای‌کار آمده و مردم باید از این فرصت استفاده کنند. اگرچه تاکنون نیز مشارکت مردم خوب بوده، اما روند آن کند است و باید سرعت گیرد.

رئیس ستاد بازسازی مناطق سیل‌زده خوزستان درباره جابجای 8 روستا که در بستر رودخانه‌ها قراردادند، عنوان کرد: تلاش ما بر این است که ابتدا با احداث سیل بندهای فنی و مرتفع سازی آن‌ها شرایط را به حالت عادی تغییر داده و در صورت امکان از انتقال این روستاها جلوگیری کنیم.

دهقانی در رابطه با پرداخت خسارت به خانه‌های شهرک شیرین شهر نیز گفت: بیشتر واحدهای شیرین شهر آپارتمانی است و فقط واحدهایی که در طبقه نخست قرار دارند و پارکینگ‌ها نشست اتفاق افتاده که مالکان این واحدها برای تشکیل پرونده و دریافت تسهیلات باید اقدام کنند.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon