تاکید استاندار مرکزی به فرمانداران برای اجرای طرح نصب کنتورهای هوشمند
استاندار مرکزی گفت: با توجه به معضلات کمآبی و مصرف بالای برق دو دشت قرمز ساوه و زرندیه باید به صورت یکنواخت به کنتور هوشمند مجهز شوند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سیدعلی آقازاده عصر امروز در شورای حفاظت از آب استان مرکزی با اشاره به وضعیت آبی استان مرکزی اظهار داشت: در ابتدای سال و اواسط مردادماه سال گذشته استان مرکزی در شرایطی بحرانی قرار داشت که خوشبختانه با مدیریت صحیح ذخایر اندک و مدیریت مصرف آب علیرغم روبهرو شدن با قطعی برق و کمبود آب و اقدامات مدیریتی مطلوب فرمانداران، آب منطقهای، آب و فاضلاب و سایر دستگاههایی که پای کار بودند توانستیم از آن شرایط دشوار عبور کنیم.
وی افزود: نزول رحمات الهی در ابتدای سال قدری از نگرانیهای ذخیره آب را کاهش داده اما این مسئله به این معنا نیست که از بحران عبور کردهایم و مردم همچنان باید بر اصل کنترل مصرف و صرفهجویی پایبند باشند و باید گفت به سبب رعایت اصول مصرف مردم است که تا این تاریخ از تابستان با قعطی برق روبهرو نشدهایم.
استاندار مرکزی تصریح کرد: در حال حاضر میزان آب مطلوبی در پشت سدهای استان مرکزی ذخیره شده اما مشخص نیست که میزان بارندگیهای استان مرکزی با ورود به فصل پائیز چگونه باشد و باید در نظر داشته باشیم که کشور ما دارای اقلیمی خشک و نیمه خشک است و بر این اساس مردم ما باید بر اصل صرفهجویی استوار باشند.
آقازاده ادامه داد: امیدواریم بتوانیم با اجرای تمهیدات ویژه در مورد دو دشت قرمز ساوه و زرندیه و تجهیز سراسری این دو دشت به کنتور هوشمند دیگر شاهد کاهش سطح آب سد ساوه نباشیم، تاکنون تعداد 40 حلقه چاه با توافق میان آب منطقهای و صاحبان این چاهها از فعالیت باز ایستاده و برق آنها قطع شده است و آب مصرفی که از این چاهها تامین میشد پس از این از حقآبه سد تامین میشود.
واگذاری تعداد 12 سد خاکی از جهاد کشاورزی به آب منطقهای استان مرکزی
وی عنوان کرد: با اجرای طرح توقف فعالیت 40 حلقه چاه آبی از هدررفت دهها میلیون متر مکعب آب از سفرههای زیرزمینی دو دشت ساوه و زرندیه جلوگیری شد و با انجام این اقدام سفرههای زیرزمینی مستقر در این مناطق فرصتی برای تامین پیدا میکنند، همچنین فرمانداران نیز باید بکوشند تا در شهرستانها طرح کنتور هوشمند را اجرائی کنند.
استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: مالکیت تعداد 12 سد خاکی در سطح استان مرکزی از جهادکشاورزی به آب منطقهای استان مرکزی واگذار میشود و پیرو این اقدام مدیریت سازمان برنامه و بودجه و معاونت عمرانی استانداری مرکزی باید اعتباراتی برای ترمیم و نگهداری این سدها در نظر بگیرند که تقسیط حقآبه آنها در این زمینه نیز بیتاثیر نیست، همچنین در صورت لزوم مکاتبات لازم با وزارت نیرو و سازمان برنامهوبودجه کشور نیز به انجام میرسد.
خسارت تخریب منازل مسیر رودخانه کرهرود پرداخت شود
آقازاده بیان کرد: در مورد منازل مسکونی منطقه کرهرود شهرستان اراک که در حوزه آبخیز رودخانه واقع شدهاند ارگانهیا مربوطه باید خسارت تخریب منزل را به مالکان آنها بپردازند، همچنین در این زمینه باید مکاتباتی مبنی بر اختصاص اراضی برای جبران خسارت به انجام برسد تا برای قطعات مستقر در مسیر آزادسازی رودخانه جبران خسارت شود.
وی افزود: حریمسازی و دیوارهسنگی رودخانه شهر اراک باید طرف مدت 2 تا 3 ماه آینده و پیش از ورود به فصل بارشها به انجام برسد تا در صورت نزول بارشهای سنگین نگران جاری شدن سیل در شهر نباشیم.
انتهای پیام/ح