قزوین| جوانان و نوجوانان در سیبل تهاجم فرهنگی دشمن هستند
تهاجم فرهنگی اگرچه واژه ای آشنا برای بسیاری از ایرانیهاست اما گویا هنوز از تاثیر این برنامه ریزی هدفمند در نسل جوان آگاه نیستیم نسلی که امروز در سیبل حملات فرهنگی دشمن قرار دارند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، رهبر معظم انقلاب سالها واژه برنامه ریزی فرهنگی دشمن، حملات فرهنگی، جنگ نرم و نهایتا تهاجم فرهنگی را در یک بازه زمانی بلند مدت در سخنرانی ها و توصیه های خود در جامعه به کار بستند، جنگی که انگار فقط دیده بان بصیر و هوشیار این جامعه آثار آن را به خوبی در جامعه درک و سعی در انتقال آن به جامعه داشت.
با همه فعالیت هایی که سال های گذشته در این خصوص در کشور انجام شده است اما اعتقاد داریم، متناسب با حجم آسیب های وارده نتوانسته ایم موفق وارد شویم، تغییرات سبک زندگی امروز مردم در ایران، افزایش آسیب های اجتماعی ناشناخته در کشور، تمایل به زندگی غربی و اعتیاد در جوانان و نوجوانان از شواهدی است که میتوان به صورت مستقیم با تهاجم فرهنگی در ارتباط دانست.
جوانان و نوجوانان هدف بسیاری از برنامه ریزی های دشمن
تاثیرگذاری بر گروه های سنی مختلف با درجات متفاوت تعبیر می شود که مطالعه آن نشان از تاثیر پذیری زیاد و ماندگار افراد در دوره های سنی کودکی تا جوانی است از این رو همین مسئله سبب شده است تا بخش قابل توجهی از تهاجمات دشمن بر این گروه سنی متمرکز باشد.
از سوی دیگر به چالش کشیدن ارزش های انقلاب، کمرنگ کردن تمایلات انقلابی و مذهبی در افراد و بی اعتقادی به مبانی ارزشی و دینی از مهم ترین برنامه ریزی های دشمن برای این گروه سنی است، گروهی که سال ها پس از انقلاب و جنگ در ایرانی متولد شدند که در تاریخ خوددستخوش تغییرات سیاسی و فرهنگی فراوانی بوده است و شاید برخی از این مبانی ارزشی برای این گروه به خوبی تبیین نشده است.
در بیانیه گام دوم انقلاب نیز رهبر معظم انقلاب بارها در خصوص جوانان و نوجوانان سخن گفته اند، در این بیانیه حساسیت در خصوص جمعیت متولد شده پس از انقلاب و جنگ وجود دارد و رهبر در این بیانیه اعلام کرده اند که بیش از 70 درصد جمعیت کنونی کشور سال های مبارزه و تلاش ایرانیان برای تحقق ارزش های مشترک را درک نکرده اند و از لزوم تبیین این ارزش ها سخن گفته شده است.
محمد نوری مسئول امور هادیان سیاسی دفتر نمایندگی ولی فقیه در ستاد کل سپاه پاسداران انقلاب نیز چندی قبل در بازدید از استان قزوین به خبرنگار تسنیم گفت: امروز تبیین ارزش های انقلاب برای نسل جوان میتواند مهم ترین گام فرهنگی در کشور باشد چراکه بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب تبیین این ارزش ها برای این گروه سنی تجدید دوباره بیعت با آرمان های انقلاب و باورهای ارزشی مردم ایران است.
وی افزود: برای تبیین این ارزش ها باید انقلاب اسلامی، ارزش های آن و روزهای مبارزه و تلاش به خوبی برای نسل جوان تعریف شود.
مسئول امور هادیان سیاسی دفتر نمایندگی ولی فقیه در ستاد کل سپاه عنوان کرد: نسل جوانی که تصوراتش از انقلاب و روزهای دفاع به چند فیلم و چند کتاب محدود باز میگردد قطعا همراه و هم مسیر با ما در حفظ و تلاش برای احیاء این ارزش ها نخواهد بود مگر بتوانیم واقعیات جنگ و انقلاب را برای آن ها تبیین و اجازه تصمیم گیری به آنها بدهیم.
نوری خاطرنشان کرد: در بیان خرابی های جنگ برای ایران همین کافی است که در طول چهل ساله انقلاب اسلامی 2 هزار میلیارد دلار درآمد کل کشور بوده است که دقیقا نیمی از این رقم در این سالها صرف جنگ و ترمیم خرابی های پس از آن در کشور شده است.
آسیب های اجتماعی مختلف در کمین جوانان
حجت الاسلام محمد حیدری معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان نیز روز گذشته در جلسه مشترک با آموزش و پرورش استان قزوین که با موضوع بررسی آسیب های اجتماعی در دانش آموزان برگزار شد، به خبرنگار تسنیم گفت: جوانان و به خصوص دانش آموزان امروز در معرض آسیب های اجتماعی هستند و در برخی از موارد شاهد وقوع برخی از جرائم از این گروه های سنی هستند.
وی بیان کرد: مهم ترین سن تاثیر گذاری در جامعه سنین نوجوانی و جوانی است از این رو اگر بخواهیم از وقوع آسیب های اجتماعی و تاثیر پذیری از تبلیغات فرهنگی دشمن در این گروه سنی جلوگیری کنیم باید در مرحله نخست در این گروه سنی این افراد در مقابل این تهاجمات واکسینه شوند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان از اجرای طرح نماد در مدارس قزوین با همین هدف خبر داد و عنوان کرد: اجرای این طرح میتواند با آگاهی بخشی و جلوگیری از تاثیر پذیری این گروه سنی از برنامه ریزی های فرهنگی دشمن در راستای کاهش آسیب های اجتماعی اثر گذار باشد.
ردپای مشهود اعتیاد در آسیب های اجتماعی
منوچهر حبیبی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری قزوین هم دراین خصوص به خبرنگار تسنیم گفت: بررسی آسیبهای اجتماعی موجود در جامعه نشان از رد پای اعتیاد در همه این آسیبهای اجتماعی دارد.
وی بیان کرد: قطعا افزایش آسیب های اجتماعی در گروه های سنی جوانان و نوجوانان با اعتیاد نیز مرتبط است چرا که رد پای مشهود اعتیاد در آسیب های اجتماعی به خوبی مشاهده می شود.
سن اعتیاد در قزوین کاهش یافته است/ تغییر سبک زندگی جدی است
اردشیر صفاپور، دبیرشورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قزوین چندی قبل در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی قزوین در خصوص تمایل جوانان به اعتیاد در قزوین گفت: سن اعتیاد در استان کاهش یافته است و این مسئله یکی از دغدغه های مهم ما در حوزه مبارزه با مواد مخدر در استان قزوین است.
وی با اعلام نگرانی از کاهش سن اعتیاد در قزوین عنوان کرد: افزایش بی سابقه نوع، جنس و شکل مواد مخدر موجود در جامعه و همچنین وجود بیش از 800 نوع ماده مخدر متفاوت سنتی و صنعتی سبب شده است تا جوانان با انگیزه های مختلف نظیر هیجان انگیز بودن یا ماجراجویی به سمت اعتیاد کشیده شوند.
صفاپور خاطرنشان کرد: عادی سازی استفاده از برخی از انواع مخدرها در شبکه های اجتماعی، فیلم ها و سبک زندگی غربی میتواند از عوامل تمایل جوانان به این مواد باشد چرا که در این برنامه ریزی گسترده فرهنگی جوان حتی پس از مدت طولانی از اعتیاد گمان میکند مصرف این مواد در جوامع غربی کاملا عادی و روزمره است و نمیتوان آن را در گستره اعتیاد دانست.
کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه با برنامه ریزی اوقات فراغت / کتابخوانی در کاهش آسیب های اجتماعی موثر است
حجت الاسلام المسلمین نورالله قدرتی رئیس کل دادگستری استان قزوین در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در قزوین درمان آسیب های اجتماعی در گروه های سنی نوجوان و جوان را در کشور برنامه ریزی مناسب برای اوقات فراغت می داند و میگوید: برنامه ریزی مناسب برای اوقات فراغت دانش جویان و دانش آموزان میتواند در کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه موثر باشد.
وی بیان کرد: امروز جامعه از کتاب فاصله گرفته است، کتابی که میتواند هم ابزار مناسبی برای پر کردن اوقات فراغت و هم ارائه محتوای تایید شده و مناسب به گروه های مختلف سنی باشد
رئیس کل دادگستری قزوین افزود: ترویج کتاب و کتابخوانی در جامعه، برگزاری جشنواره های مختلف کتابخوانی و در دسترس قرار دادن کتابهای مناسب و تایید شده برای نسل جوان میتواند فاصله ای که بین سبک زندگی مردم ایران و ارزش های اسلامی ایجاد شده است را پر کند.
حجت الاسلام قدرتی گفت: خلا ایجاد شده بین سبک زندگی ما و ارزش های اسلامی موجب بروز این آسیب های اجتماعی است
معرفی سبک زندگی اسلامی با اشاعه فرهنگ رضوی در جامعه امکان پذیر است
اما به گفته حجت الاسلام و المسلمین روحالله فاطمی نسب مسئول دفتر شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان قزوین که دیروز در جلسه با ائمه جماعات استان قزوین سخن میگفت؛ بازگشت دوباره جامعه به ارزش های اسلامی با اشاعه فرهنگ رضوی ممکن خواهد شد.
وی بیان کرد: جامعه اسلامی امروز به نگاه دوباره به سبک زندگی اسلامی نیاز دارد چرا که تبلیغات فرهنگی دشمن و تهاجم فرهنگی در سال های طولانی و مداوم تغیرات زیادی در سبک زندگی پدید آورده است
مسئول دفتر شورای سیاستگذاری ائمه جماعات استان قزوین افزود: معرفی سبک زندگی اسلامی با اشاعه فرهنگ رضوی و تبیین ابعاد مختلف اندیشه و زندگی امام رضا(ع) در جامعه امکان پذیر است و قطعا میتواند در مقابل تهاجم فرهنگی دشمن در خصوص تغییر سبک زندگی یک اقدام دفاعی محسوب شود.
فاطمی خاطرنشان کرد: دهه کرامت زمان مناسب ترویج فرهنگ رضوی و معرفی سبک زندگی اسلامی به نسل جوان برای جلوگیری از افزایش آسیب های اجتماعی در جامعه است.
انتهای پیام/ن