هشدار معاون علمی رئیس جمهور به اتاق بازرگانی؛ «اقتصاد سنتی شما ۱درصد هم شانس برنده شدن مقابل جوانان نخبه ندارد»
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور خطاب به هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: شما و اقتصاد سنتی حتی یک درصد هم شانس برنده شدن در برابر جوانان نخبه را ندارید.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سورنا ستاری در نشست صبح امروز هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با اشاره به چرایی عدم حصول نتیجه در پژوهش کشور علیرغم سرمایهگذاریهای صورت گرفته اظهار کرد: منظور من این نیست که در بخش پژوهش سرمایهگذاری زیادی انجام شده ولی آیا از هزینههای صورت گرفته در این بخش و از پتانسیل نیروی انسانی و نخبگان کشورمان چقدر بهرهمند شدهایم؟ لذا به نظر میرسد ما جایی از مسیر را اشتباه رفتهایم.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه پژوهشگاههای دولتی نمیتوانند محصولی را تولید کنند اظهار کرد: متاسفانه اقتصاد نفتی مثل انسانهای پولداری است که تصور میکنند همه چیز را باید با پول حل کنند در حالیکه اصل موضوع چیز دیگری است. شما نگاه کنید ما امروز در کشور پژوهشگاههایی را داریم که 2500 هیئت علمی دارند یا پژوهشگاههایی را داشتهایم که طی 2،3 سال دو تا 3 هزار میلیارد تومان برای آنها هزینه کردهایم اما سوال اساسی این است که این پژوهشگاهها چه خروجی داشتهاند؟!
وی ادامه داد: یکی از نکات مغفول در این بخش عدم سرمایهگذاری بخش خصوصی در پژوهش است چرا که پژوهش بدون سرمایهگذاری بخش خصوصی و تنها با اتکاء به بخش خصوصی به جایی نخواهد رسید مثلا ما برای حل مشکل یک وزارتخانه رفتهایم پژوهشگاهی تاسیس کردهایم و هیئت علمی جذب کردهایم و حتی از پژوهشگاهها و دانشگاههایمان انتظار تولید محصول داریم در حالیکه هیچ دانشگاهی در دنیا قادر به تولید محصولاتی همچون خودرو، دارو و ... نیست.
وی گفت: البته در دانشگاههای بزرگی همچون دانشگاه استمفورد که امروز تبدیل به دهمین هولدینگ بزرگ اقتصادی دنیا شده شرکتهای بسیاری وجود دارد که توسط اساتید و دانشجویان این دانشگاهها تاسیس شده و درآمدهای هنگفتی دارد و محصولات تولید شده در این شرکتها به نتیجه رسیده است نه در دانشگاهها لذا باید دانشگاهها، اساتید و دانشجویان ما نگرش خود را تغییر دهند چرا که تا زمانی که دانشجویان ما به جای ایدهپردازی به فکر اخذ مدرک برای استخدام در یک اداره یا پذیرش در دانشگاههای خارجی باشند هیچ اتفاق مثبتی رخ نخواهد داد.
ستاری با انتقاد از تامین تمام بودجه دانشگاههای کشور توسط دولت گفت: سهم دولت از بودجههای دانشگاهی باید نهایت 15 درصد باشد و دانشگاهها باید سعی کنند سایر هزینههای خود را در مشارکت با بخش خصوصی و جذب سرمایهگذاری تامین کنند.
معاون علمی رئیس جمهور با تاکید بر اینکه خامفروشی نمیتواند نیازهای کشور را تامین کند گفت: باید قبول کنیم دیگر با خامفروشی نفت، زعفران و محصولات معدنی نمیتوانیم کشور را به جلو پیش ببریم بلکه باید از ارزش افزودهای که دانش بر مواد اولیه و خام ایجاد میکند بهرهمند شویم.
وی با انتقاد از نگرش صنعت در کشور گفت: متاسفانه در بخش صنعت نیز باید نگرشها تغییر کند و بدانیم که وارد کردن خط تولید از خارج از کشور، ایجاد صنعت در کشور نیست بلکه تنها راهاندازی یک کارخانه است که با تامین نیروی انسانی با عطف تکنسینها قابل اداره است ولی امروز ما نیاز داریم تا صنعت بومی را در کشور ایجاد کنیم.
ستاری در ادامه سخنانش با تاکید بر اینکه در سالهای اخیر ما سعی کردیم اکوسیستمی در اقتصاد دانشبنیان ایجاد کنیم گفت: به عنوان مثال در شرکتهای موجود در پارک علم و فناوری پردیس که سال گذشته بیش از 8 هزار میلیارد تومان محصولات دانشبنیان به فروش رساندهاند نسبت به سرمایهگذاری خصوصی به سرمایهگذاری دولتی نسبت هشت به یک دارد و همین باعث رشد شتابان این شرکتها شده است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور خطاب به هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با هشدار نسبت به آینده اقتصاد گفت: من باید به صورت شفاف به شما بگویم که اقتصاد سنتی شما حتی یک درصد هم در مقابل نسل جدید نخبگان شانس برنده شدن ندارد. من خاطرم هست در خرداد ماه 95، زمانی که جوانهایی که تاکسیهای اینترنتی را راهاندازی کردند سراغ شرکت تاکسیرانی رفتند و آنها با چه فضاحتی این جوانها را بیرون کردند و تصور میکردند که تاکسی اینترنتی یعنی یک نرمافزار، غافل از آنکه آن نرمافزار بدون صاحب ایده هیچ معنایی ندارد.
وی خاطر نشان کرد: لذا تنها راه شما این است که بر روی این جوانها سرمایهگذاری کنید.
انتهای پیام/