رایالیوم: اردوغان با خرید «اس- ۴۰۰» روسیه تأکید کرد که آمریکا ببر کاغذی است
یک تحلیلگر صهیونیست، گام ترکیه برای نهایی کردن قرارداد خرید پدافند موشکی «اس- ۴۰۰» روسیه، ضربهای به اعتبار جهانی آمریکا ارزیابی کرد و نوشت آمریکا در صورت تحریم ترکیه به دلیل این قرارداد، با کاهش مشتریان تسلیحاتی خود در خاورمیانه مواجه خواهد شد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رایالیوم، «تسیفی بارئیل» کارشناس صهیونیست امور کشورهای عربی و تحلیلگر مسایل خاورمیانه در مقاله ای نوشته است فرود سامانه موشکی در ترکیه به این معناست که این قرارداد قابل لغو نیست. با توجه به این امر، این سوال مطرح میشود که تحریمها علیه ترکیه چه چیزی را محقق میکند آن هم در زمانیکه این موشکها طی هفتههای آینده وارد مرحله عمل خواهند شد و احتمال بازگرداندن آنها به روسیه یا انبار کردنشان امری غیرواقعی است.
باریل گفت: «درست است که ترکیه پیشتر نیز به دنبال ساقط کردن هواپیمای روسیه در خاک خود در سال 2015 از سوی روسیه تحت تحریم قرار گرفت و یکبار نیز به دلیل مخالفت با آزادی «اندرو برانسون» کشیش آمریکایی از زندان، تحت تحریمهای آمریکا قرار گرفت ولی ترکیه در هر دو حالت باید به شروط بسیار ساده پاسخ میداد؛ معذرتخواهی از روسیه و آزاد کردن کشیش آمریکایی دربند. اما این بار سخن درباره قرارداد چند میلیارد دلاری است.
این نویسنده اسرائیلی به نقل از منابعی «بسیار مطلع» در تلآویو تأکید کرد، پنتاگون مهمترین مخالف این قرارداد موشکی است و ترامپ نیز کاملا از وزارت دفاع حمایت و حتی چندین توییت علیه خرید این موشکها منتشر کرده است. با این حال، ترامپ تا آخرین لحظات به مذاکرات فشردهه با «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهوری ترکیه درباره احتمال لغو قرارداد روسیه، که ارزشی بالغ بر 2.5 میلیارد دلار دارد، ادامه داد. او تأکید کرد پیشنهادهای آمریکا، که شامل آمادگی برای فروش سامانه موشکی «پاتریوت» به جای موشکهای روسیه، همکاری اطلاعاتی نزدیک و حتی پیشنهادهای مالی وسوسهانگیز است از سوی مخالفان ترکیهای رد خواهد شد.
بارئیل، استاد دانشکده آکادمیک «ساویر» و دانشگاه «بن گوریون» متذکر شد، معضل واشنگتن در این موضوع پیچیده است: تحریمها علیه ترکیه تحت قانون «مقابله با دشمنان ایالات متحده از طریق تحریم» که دو سال پیش در کنگره به تصویب رسید، ترکیه را کشوری متخاصم معرفی میکند که این امر میتواند منجر به این شود که ترکیه به طور کامل از دایره کشورهای حامی غرب و آمریکا ناپدید شود و به دایره نفوذ روسیه برود.
وی در ادامه مقاله خود که در روزنامه «هاآرتص» منتشر شد، با اعلام اینکه طبق قانون مذکور، ترامپ میتواند از اعمال تحریمها علیه ترکیه به دلیل منافع امنیتی خودداری کند، نوشت که چنین امری دولت آمریکا را به ابزاری تو خالی در برابر ترکیه، ایران و دیگر کشورهای عربی جلوه خواهد داد و همچنین دستگاه اطلاعاتی ناتو در معرض خطر قرار گرفت که احتمال خدشهدار شدن همکاری نظامیاش با ترکیه وجود دارد؛ چرا که شبکه موشکهای جدید بایستی از اعداد سرّی برای شناسایی هواپیماهای غربی استفاده شود. این امر به روسیه خدمت میکند، و ترکیه به هر کشوری در جهان این سیگنال را میفرستد که ایالات متحده ببری نیست که باید از آن ترسید.
وی خاطرنشان کرد، حتی اگر تحریمهای آمریکایی اعمال شود هیچ اطمینانی وجود ندارد که اروپا در این تحریمها به آن ملحق خواهد شد؛ زیرا شبکه منافع اروپا با ترکیه از چند لایه مشتمل بر روابط تجاری گسترده، انتقال نفت و گاز از ترکیه به اروپا و مقابله با موج مهاجران از ترکیه تشکیل شده است.
وی همچنین به نقل از منابع مذکور خاطرنشان کرد، پاسخ آمریکا پیامدهایی بر همکاری نظامی میان کشورهای عربی مانند عربستان سعودی و مصر با روسیه داشته باشد. این دو کشور عربی قراردادهای کلانی با روسیه امضا کردهاند از جمله احداث رآکتورهای هستهای برای تولید برق در مصر و هواپیماهای جنگی پیشرفته برای ارتش آن و آمادگی عربستان سعودی برای خرید موشکهای «اس- 400» و توسعه صنایع نظامی پیشرفته، که شامل موشکهای بالستیکی، که چین در تولید به آن کمک میکند.
این تحلیلگر صهیونیست در پایان گفت، اگر واشنگتن قصد محدود کردن آزادی عمل رئیسجمهوری آمریکا در قبال ایران را داشته باشد و حتی در این زمینه قانونی برای ممنوعیت فروش سلاح به عربستان سعودی، امارات و دیگر کشورهای آسیایی وضع کند، این کشورها به این نتیجه میرسند که بهتر است اعتمادشان به سلاح آمریکایی را کاهش دهند و عرضهکنندگان سلاح را متنوع کنند بدون اینکه خودشان را در معرق مجازاتها قرار دهند.
انتهای پیام/