گزارش|در سفر مسرور بارزانی به بغداد چه گذشت؟

گزارش|در سفر مسرور بارزانی به بغداد چه گذشت؟

سفر به بغداد اولین استارت کاری مسرور بارزانی در منصب جدید است. اظهارات متفاوتی نسبت به میزان کارایی وی در منصب اجرایی جدید بیان شده است، زیرا وی سال‌ها در یک نهاد امنیتی فعالیت داشته است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، مسعود بارزانی رئیس حزب دموکرات کردستان عراق تمام تلاش خود را برای موفقیت فرزند ارشد خود در منصب نخست وزیری اقلیم به کار خواهد گرفت. مشارکت حزب دموکرات کردستان در کابینه کنونی عراق و سفر مسعود بارزانی به بغداد با آغاز فعالیت رسمی عادل عبدالمهدی به عنوان نخست وزیر این کشور همه نشان از آن داشت که بارزانی سودایی در سر دارد، سودایی که دیگر برگزاری رفراندوم جدایی از عراق و استقلال کردستان نبود بلکه نشاندن فرزند خود بر کرسی صدارت اقلیم و موفقیت وی به هر طریق ممکن بود. رئیس سابق اقلیم به این واقعیت رسیده است که اقلیم کردستان تنها در سایه داشتن روابط مستحکم با دولت مرکزی عراق و در چارجوب قانون اساسی این کشور می تواند به پیشرفت و توسعه برسد.

اینک با آغاز فعالیت کابینه جدید اقلیم کردستان به ریاست مسرور بارزانی، وی که از حامیان و لابیگران اصلی رفراندوم سال 2017 بوده است صلاح اقلیم خویش را در داشتن روابط حسنه با بغداد و تمکین به قانون اساسی این کشور دیده و به فاصله اندکی از تشکیل کابینه با سفر به بغداد و دیدار با رئیس جمهور، نخست وزیر و رئیس پارلمان عراق به صراحت از برنامه خود برای رفع مشکلات انباشت شده اربیل و بغداد سخن گفته است.

عمده دلیل این سفر را شاید در این نکته خلاصه کرد که مسرور بارزانی می داند حکومت اقلیم بدون حمایت مالی بغداد توان پرداخت حقوق کارمندان و نیروهای پیشمرگ را نخواهد داشت و بحران چندین ساله اقتصادی هم موجبات نارضایتی مردم از حکومت محلی را به دنبال داشته است، از این رو توافق با بغداد می تواند رمز موفقیت کابینه نهم محلی اقلیم کردستان باشد، همان هدفی که این روزها می توان گفت که اولویت نخست بارزانی پدر نیز است.

سفر به بغداد اولین استارت کاری مسرور بارزانی در منصب جدید است. اظهارات متفاوتی نسبت به میزان کارایی مسرور بارزانی در منصب اجرایی جدید بیان شده است، زیرا وی سال ها در یک نهاد امنیتی فعالیت داشته است. بهبود روابط با بغداد و رفع مشکلات اقتصادی اقلیم و وضعیت معیشتی مردم این منطقه می تواند چنین تردیدهایی را از میان بردارد.

حکومت اقلیم کردستان عراق در خصوص سفر هیئت کردی به بغداد گفته است که این سفر با هدف اعلام حسن نیت اربیل در راستای نیل به چاره یابی مشکلات موجود صورت گرفته است و می تواند زمینه رسیدن به توافق مشترک را فراهم کند.

آنچه که از محتوای مذاکرات بغداد به رسانه ها رسیده است، حاکی از آن است که تفاهمی اولیه میان دو طرف صورت گرفته است و ادامه و نهایی شدن آن به کمیته مشترکی خواهد رسید که قرار است در میان اربیل و بغداد تشکیل شود. حکومت اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق در خصوص مشکلات نفت و بودجه به تفاهم اولیه رسیده اند. بر این اساس از ابتدای سال 2020 اقلیم کردستان نسبت به تحویل روزانه 250 هزار بشکه نفت به شرکت ملی صادرات نفت عراق موسوم به سومو اقدام خواهد کرد. گفته می شود میزان صادرات کنونی نفت اقلیم 452 هزار بشکه روزانه است که بغداد رضایت داده است 202 هزار بشکه باقیمانده در اختیار حکومت اربیل باشد تا از این طریق بتواند حقوق شرکت های سرمایه گذار نفتی و بدهی های خارجی خود را پرداخت کند.

در صورت پایبندی اقلیم کردستان به چنین توافقی که در آینده امکان امضای نهایی آن متصور است، دولت مرکزی هم ماهیانه مبلغ 881 میلیارد دینار را به عنوان حقوق کارمندان اقلیم منظور خواهد کرد. افزون بر این قرار است بودجه توسعه سه استان تشکیل دهنده اقلیم هم از سوی کابینه عادل عبدالمهدی به مانند دیگر استان های عراق پرداخت شود.

اگرچه مسرور بارزانی قدم نخست کابینه خود را با هدف بهبود روابط با بغداد و رسیدن به توافق مشترک برداشته است اما سابقه چنین تفاهم و حتی توافقاتی در اقلیم نشان می دهد که فاصله میان توافقات و اجرای آنها زیاد است و هنوز زود است نسبت به موفقیت چنین مانورهایی خوشبین بود. آخرین نمونه آن به توافق بودجه ای سال جاری میلادی برمی گردد که در آن اقلیم به همان تحویل 250 هزار بشکه نفت روزانه متعهد شده است اما با وجود تخصیص مبالغی ماهیانه جهت پرداخت حقوق کارمندان کرد از سوی بغداد، اربیل تاکنون بشکه ای نفت به شرکت سومو تحویل نداده است.

انتهای پیام/.

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان