آموزش‌های فنی و حرفه‌ای حلقه مفقوده بازار کار خراسان رضوی است

آموزش‌های فنی و حرفه‌ای حلقه مفقوده بازار کار خراسان رضوی است

مدیرعامل مجمع خیران توسعه و ترویج آموزش‌های فنی و حرفه‌ای گفت: آموزش‌های فنی و حرفه‌ای حلقه مفقوده بازار کار خراسان رضوی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم در مشهدمقدس، منصوره شریف الحسینی ظهر امروز در نشستی خبری اظهار داشت: امروز جهت شناسایی یکی از تهدیدات موجود در مشهد گرد آمدیم، هدر رفت نیروی انسانی یکی از دردناک‌ترین اتفاقات کشور ماست و باید از آن جلوگیری شود.

مدیرعامل مجمع خیران توسعه و ترویج آموزش‌های فنی و حرفه‌ای گفت: مجمع آموزش‌های فنی حرفه‌ای پس از سال‌ها تحقیق و بررسی با ایجاد تشکیلات مختلف برای برطرف سازی این مشکلات در تلاش است، این مجمع آماری از تعداد افراد دچار هدررفت نیرو داشته و با پیش‌بینی‌های خود تصمیمات صحیحی در این زمینه اتخاذ می‌کند.

وی ادامه داد: یکی از صدمات موجود در کشور ما، بیکاری بوده که این امر ناشی از فقدان مهارت لازم و انتخاب اجباری رشته‌های تحصیلی است، این امر خستگی را در فرد به وجود می‌آورد و قادر به فعالیت در رشته‌ای مخالف با سلیقه خود نیستند، در صورتی که کسی دچار بیماری شود به زودی توسط اطرافیان درمان می‌شود اما کسی به هدررفت نیروی انسانی توجهی نداشته و اقدام به درمان آن نمی‌کند.

شریف‌الحسینی عنوان کرد: در حال حاضر جهت تبادل نظر در ارتباط با از بین بردن این موضوع حائز اهمیت این جلسه را تشکیل دادیم، از سال‌های گذشته تاکنون این مجمع جهت سرمایه گذاری در این حوزه تمامی دست‌اندرکاران، خیران و اندیشمندان حوزه صنعت را دور یکدیگر گرد آورده است.

محسن حداد؛ رئیس دانشگاه‌های فنی حرفه‌ای خراسان رضوی نیز در این جلسه اظهار داشت:  در بخش معادن زیرزمینی جزو 10 کشور برتر هستیم.در بخش میوه‌های باغی نیز در 10 کشور نخست دنیا هستیم، همچنین جزو 10 کشور برتر در حوزه جاذبه‌های توریستی و گردشگری هستیم، در مباحث مختلفی نظیر خاویار، فیروزه و مانند این موارد مقام داریم، با تمام این‌ها در بحث صنعت بسیار قوی هستیم، صنعت قوی نیازمند وجود آموزش‌های حرفه‌ای است.

حداد ادامه داد: در صورتی که در این حوزه به جایگاه بالایی نرسیم قادر به رقابت با سایر کشورها نیستیم، پیشرفت ما در حوزه صنعت سبب هراس دشمنان شد و آنها به دنبال آموزش‌های فنی و حرفه‌ای هستند، باید 60 درصد از آموزش‌ها به صورت فنی حرفه‌ای باشد، در حال حاضر 40 درصد از آموزش‌های ایران به صورت فنی و حرفه‌ای است.

وی افزود: باید به نیازهای کشور و تعداد هنرآموزان مورد نیاز در آن بخش توجه شود، در حال حاضر کشور و استان به تکنسین‌های بیشتری احتیاج دارد.

رئیس دانشگاه‌های فنی حرفه‌ای خراسان رضوی گفت: نباید آموزش‌های مدارس و دانشگاه‌ها هدر رود، دانشجو پنج تا 6 سال از عمر خود را صرف مطالعه می‌کند و باید در نهایت از دانسته‌های خود استفاده کند، در حال حاضر 14 هزار فن آموز در این حوزه در خراسان رضوی فعال هستند، طبق قانون باید برای هر چند کارگر ماهر یک تکنسین وجود داشته باشد.

حداد تصریح کرد: به دلیل تغییرات پرشتاب تکنولوژی، دانسته‌ها و اطلاعات در حال پیشرفت بوده و باید دانشگاه‌ها به روز شوند، این امر در گذشته مطرح نبود اما در حال حاضر این بخش بر عهده دانشگاه فنی حرفه‌ای است، در حال حاضر 90 هزار دانشجوی دکتری فارغ التحصیل در خراسان رضوی هستند اما تنها کمتر از 30 هزار نفر از آنها جذب شده‌اند.

حمید مستشاری؛ رئیس هیئت مدیره مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزش‌های فنی و حرفه‌ای نیز در این جلسه اظهار داشت: این مجمع خواستار برآورده شدن نیازها را دارد، تاکنون اقدامات ذکر شده توسط حمیدی بیان شده اما به عمل نیامده است، این امور نیاز به شناخت کافی دارد، نشست‌هایی با آموزش و پرورش، آموزش عالی و فناوری و همچنین کار و رفاه اجتماعی برگزار کردیم.

وی بیان کرد: این سه ارگان مسئول آموزش‌های کشور هستند، آموزش و پرورش مسئولیت اصلی خود را در هنرستان انجام می‌هد دانشگاه نیز در قسمت تربیت معلم باید توجه کافی داشته باشد، این سه دستگاه نقایص بسیاری را شامل شدند، البته در سازمان برنامه هنوز قوی هستیم و برنامه‌های مطلوبی را در پیش رو داریم.

مستشاری بیان کرد: این سازمان متشکل از باسوادترین، وطن‌پرست‌ترین و خبره‌ترین افراد است، سازمان برنامه از سال 58 تشکیل شده و برنامه 20 ساله تدوین کرد، از شورای انقلاب نیز نتایج خوبی گرفتیم و تفاهم‌نامه‌ای نیز در این باره امضاء شد اما هنوز این تفاهم‌نامه اجرایی نشده است.

وی گفت: این مجمع نیز باید مانند مجمع خیران مدرسه‌ساز در استان‌های ما مورد استقبال قرار گیرد، جلساتی در ارتباط با محقق ساختن این موضوع برگزار شده است، دانش‌اموزان فنی و حرفه‌ای باید 60 درصد از آموزش‌های حرفه‌ای را آموزش ببیند، در حالی که در کشور دانش‌آموزان 38.5 درصد و در استان 42.3 درصد از این آموزش‌ها برخوردارند.

رئیس هیئت مدیره مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزش‌های فنی و حرفه‌ای ادامه داد: باید هر کلاس 15 دانشجو و هر چند دانشجو یک استاد کار داشته باشند، هر سه کلاس آموزشی باید از یک مهندس علمی برخوردار باشند، در هر دانشگاه یک میلیون نفر وارد و یک میلیون نفر فارغالتحصیل می‌شوند، ایران از نظر مقالات علمی در دنیا سرآمد است.

وی بیان کرد: هنرستان‌های ما چهار مشکل اساسی داشته که از آنها می‌توان به فقدان تجهیزات اشاره کرد، همچنین این اماکن فضای مطلوب، اساتید و فرهنگ کار مناسب ندارند، در حال حاضر دانشگاه‌های فعال افراد با رتبه زیر 3 هزار را نمی‌پذیرند، در مهندسی نیز همین اتفاق محقق می‌شود، البته وضعیت سازمان فنی‌ حرفه‌ای بهتر است.

مستشاری خاطرنشان کرد: سازمان‌های آموزشی طی 16 سال به دانش‌آموزان و دانشجویان حرفه می‌آموزند اما فرد مهارتی نمی‌یابد، با این حال مهارت‌آموز طی آموزش چهار ماهه سازمان فنی حرفه‌ای تخصص پیدا می‌کند، سوال اینجاست که آموزش و پرورش چه فعالیتی دارد؟

وی عنوان کرد: در حال حاضر برای مسائل مختلفی چون تجهیزات و مناسب‌سازی فضاها با سازمان‌های مربوطه تفاهم‌نامه‌هایی منعقد می‌کنیم، باید در هر ناحیه از آموزش و پرورش دو هنرستان تجهیز شوند، 30 درصد از امور مربوطه توسط خیران و 70 درصد نیز توسط وزارت خانه تأمین می‌شود.

رئیس هیئت مدیره مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزش‌های فنی و حرفه‌ای افزود: در حال حاضر دغدغه رسیدن به آموزش 60 درصدی فنی حرفه‌ای را داریم، در گذشته رسیدن به سطح عملی حرفه‌ای آسان‌تر محقق می‌شد و افراد با گذراندن هنرستان به مهارت کارگری می‌رسید، پس از آن با ادامه تحصیلات می‌توانست تکنسین ماهری شود، با گذراندن این دو مرحله و ادامه تحصیسل مجدد به علم و صنعت مراجعه می‌کرد.

انتهای پیام/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon