واکنش واعظی به ادعای پمپئو: بنیه دفاعی ما خط قرمز ماست

واکنش واعظی به ادعای پمپئو: بنیه دفاعی ما خط قرمز ماست

رئیس دفتر رئیس‌جمهور در واکنش به ادعای وزیر خارجه آمریکا گفت: بنیه دفاعی ما خط قرمز ماست.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، محمود واعظی رئیس دفتر رئیس‌جمهور در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت و در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره صحت ادعای وزیر خارجه آمریکا مبنی بر پذیرش ایران برای مذاکره درباره توان موشکی، تصریح کرد: بنیه دفاعی ما خط قرمز ماست و بارها اعلام کردیم که درباره آن مذاکره نمی‌کنیم، ما تاکنون سخنان متناقض از مقامات آمریکا زیاد شنیدیم و این دولت آمریکا از بقیه بیشتر تناقض‌گویی کرده است.

رئیس دفتر رئیس‌جمهور در خصوص مذاکره ایران و آمریکا، گفت: آمریکا 1+5 را ترک کرد و 1+5 فرصتی برای مذاکره هسته‌ای ایجاد کرده بود. غیر از این موضوع بحث دیگری برای مذاکره مطرح نیست. اگر آمریکایی‌ها تحریم‌ها را بردارند، فرصت مجدد وجود دارد.

وی درباره برجام نیز گفت: تلاش ایران، چین و روسیه این است که اگر منافع ایران در برجام حفظ شود، برجام را حفظ کنید.

رئیس دفتر رئیس‌جمهور درباره اینکه آیا احتمال ائتلاف کشورهای منطقه با آمریکا وجود دارد، گفت: آمریکا نه‌تنها با کشورهای منطقه حتی با کشورهای اروپایی هم نمی‌تواند ائتلاف کند چون آمریکا در شرایط انزوا قرار دارد. چندی پیش آمریکا علیه پرونده ایران در شورای حکام درخواست دعوی کرد اما در پایان آمریکا در انزوا قرار گرفت. نشست بحرین برای معامله قرن نیز شکست خورده است، بعید می‌دانم آمریکا در این شرایط بتواند در منطقه و در جهان به موقعیتی دست یابد.

واعظی درباره ورود ناو انگلیسی به خلیج فارس نیز گفت: این موضوع اقدام جدیدی نیست. در گذشته هم این اتفاق افتاده است و تحول جدیدی رخ نخواهد داد.

واعظی همچنین در پاسخ به سوالی درباره آزادسازی کالاهای احتکار شده، اظهار داشت: کالاهایی که احتکار شده بود و به حکم قانون آزادشده‌اند، باید مشکلات‌شان حل شود تا به بازار وارد شوند. آقای دژپسند وزیر اقتصاد برای بررسی این موضوع نیز سفری به استان هرمزگان داشت و جمع‌بندی 13 ماده‌ای را در این خصوص برای رئیس‌جمهور فرستاد. آقای روحانی نیز دستور دادند کالاهای رسوب شده نیز آزاده شده و در اختیار مردم قرار گیرد.

وی در ادامه در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا از ایجاد شهرکی در لواسان خبر دارید؟ گفت: من چنین فیلم هایی را ندیدم.

رئیس دفتر رئیس‌جمهور درباره مناطق سیل‌زده نیز تصریح کرد: همه دستگاه‌ها به‌ویژه بنیاد مسکن تلاش ویژه‌ای برای بازسازی این مناطق آغاز کرده‌اند. ابتدای کار برای تصمیم‌گیری‌ها و تجهیز، زمان‌بر است. آنچه مربوط به دولت و بانک‌ها بوده انجام و منابع توزیع شده است. اخیرا نامه‌ای به مقام معظم رهبری تقدیم کردیم و ایشان نیز موافقت کرده‌اند که 5 هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی به بازسازی مناطق سیل‌زده اختصاص یابد که با این اختصاص، جهشی در بازسازی این مناطق رخ خواهد داد.

واعظی در پاسخ به سوالی درباره لایحه عایدی بر سرمایه گفت: طبق قانون مالیات، اگر فرد یا شرکتی سود غیرپیش بینی حاصل کند، باید حق دولت را به‌صورت مالیات پرداخت نماید. وزیر اقتصاد و رئیس سازمان مالیاتی اعلام کرده‌اند می‌خواهند لایحه‌ای در این‌باره به دولت بفرستند ولی هنوز قطعی نشده است.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره نامه رئیس سازمان بازرسی به رئیس‌جمهور و سران قوا در مورد غیرقانونی‌بودن انتخابات شورایاری‌ها، گفت: انتخابات شورایاری‌ها 4 دوره با همین قانون برگزار شده است. مقرر شد معاونت حقوقی رئیس‌جمهور این موضوع را بررسی کرده و توضیح دهد.

رئیس دفتر روحانی درباره نرخ ارز تصریح کرد: نرخ ارزی که الان وجود دارد با نرخ ارز واقعی فاصله دارد و دلیل آن، جنگ روانی و تبلیغاتی است که سال گذشته توسط آمریکا و برخی کشورهای کوچک منطقه به‌راه افتاد و آنها مسئله منطقه و تحریم و جنگ را مطرح کردند و نرخ ارز و قیمت کالا بالارفت. مردم الان دیدند که سخنان آنان تبلیغات توخالی و جنگ روانی است و اعتمادشان به مسئولین خود و آنچه در عمل می‌بینند بیشتر شده است.

واعظی ادامه داد: برخلاف تمام تحلیل‌هایی که در رسانه‌های خارجی معاند و برخی که در داخل می‌گفتند که با انجام مراحل (مرتبط با برجام) از 18 اردیبهشت، اتفاقات بدی می‌افتد و نرخ ارز بالا می‌رود ولی مردم استقبال کردند و قوای سه‌گانه و مسئولین با یکدیگر همکاری کردند و نتیجه این همدلی، کاهشی‌شدن نرخ ارز و قیمت برخی کالاها و نرخ اتومبیل بود.

وی رئیس دفتر رئیس‌جمهور همچنین گفت: ما معتقدیم باید این کاهش‌ها ادامه پیدا کند و نرخ ارز، این نرخ حاضر نیست. دولت در نرخ ارز دخالت نمی‌کند و نرخ تصنعی درست نمی‌کند.

واعظی از مسئولان وزارت صمت، اصناف، اتاق‌های بازرگانی و تجار خواست قیمت کالاها را با توجه به کاهش قیمت ارز، کاهش دهند.

واعظی درباره اصطلاح حق‌الجلسه و دریافت آن از سوی برخی مسئولین و نمایندگان گفت: این موضوع بیشتر برای شرکت‌هاست. به‌طور مثال من اگر مسئولیتی دارم چیزی به نام حق‌الجلسه ندارم و کسی هم آن را پرداخت نمی‌کند. اما اعضای غیر موظف که مأموریتی در آنجا ندارند و هفته‌ای چند ساعت در جلسات شرکت می‌کنند و از آن سازمان هم به هیچ عنوان دریافتی ندارند، بر اساس تعیین مجمع عمومی خودشان، یک رقمی را به عنوان حق‌الجلسه می‌گیرند. اگر کسی حقوق دریافت می‌کند و برای حضور در جلسات هم حق‌الجلسه می‌گیرد، خلاف است و با او برخورد خواهد شد.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه در چهارمین سالگرد برجام برخی معتقدند نفس‌های آخر برجام است و آقای روحانی بعد از 6 سال عملاً دستاوردی نداشته است، تاکید کرد: اگر برجام مرده بود، آمریکا تا این حد این همه درباره برجام و حواشی آن صحبت نمی‌کرد و این توافق را، بدترین توافقنامه تاریخ نمی‌دانست و نمی‌گفت جمهوری اسلامی با این توافق سر ما کلاه گذاشته است؛ پس برجام مرده نیست.

رئیس دفتر روحانی اضافه کرد: اگر برجام مرده بود، همین 2 روز گذشته سران سه کشور اروپایی در خصوص برجام بیانیه نمی‌دادند و این همه تماس‌های پی‌در‌پی گرفته نمی‌شد. آمریکا با فشارهایی که به همه کشورهای مختلف می‌آورد در تلاش است که ایران نتواند از مزایای برجام استفاده کند و برجام به شکست بینجامد و تلاش می‌شود که این اتفاق نیفتد.

واعظی در توضیح صحبت‌های منتقدان داخلی بیان کرد: عقیده منتقدان داخلی ربطی به الان ندارد و موضوع تازه‌ای نیست و آنها زمانی هم که برجام شکل گرفت خیلی ناراحت و عصبانی بودن که این چه وضعیتی است و چرا این همه شرکت و وزیر از کشورهای مختلف دنیا برای مذاکره با جمهوری اسلامی به ایران می‌آیند؟ چرا شما هواپیمای نو می‌خرید و چرا … و موارد دیگر. اکنون هم این منتقدان می‌گویند چرا اینها از کشور می‌روند. حال باید از این آقایان سوال شود که شما که می‌گفتید برجام فایده و منافعی برای جمهوری اسلامی ایران نداشته، شرکتی هم که به اینجا نیامده، پس اینهایی که می‌روند و کشور را ترک می‌کنند چه کسی هستند؟

وی درباره کاهش بودجه صداوسیما به دلیل پخش سریال گاندو نیز گفت: اینکه سریال گاندو باعث کاهش بودجه صدا و سیما شده باشد، خیر چنین چیزی مطرح نبوده و بودجه صدا و سیما کاهش نیافته و طبق آن چیزی که مصوب شده انجام می شود.

وی در ادامه اظهار داشت: بحث این است که بایستی نظارتی در خصوص بودجه ای که صدا و سیما داده می‌شود، انجام شود و این بودجه بایستی هزینه کارکنان و کارمندان این سازمان شود و آنها از این بودجه نفع ببرند. اگر صداوسیما می‌خواهد برنامه‌ای علیه دولت یا علیه شکاف در داخل کشور یا دوقطبی شدن بشود، بودجه صرف این موضوعات شود، و این موضوع بیشتر درباره نظارت بر آن بودجه‌ای است که دولت می‌پردازد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon