رئیس سازمان ملی استاندارد در سمنان: سهم ایران در حوزه صادرات حلال در جهان ناچیز است

رئیس سازمان ملی استاندارد در سمنان: سهم ایران در حوزه صادرات حلال در جهان ناچیز است

رئیس سازمان ملی استاندارد ایران مهم‌ترین راهبرد این سازمان را توجه به استانداردهای و کیفیت صنایع‌دستی، سنتی و روستایی عنوان کرد و گفت: سهم ایران از ۲ هزار و ۵۰۹ میلیارد دلار صادرات حلال در جهان بسیار ناچیز است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، نیره پیروز بخت در جلسه شورای استاندارد استان سمنان که در سالن جلسات غدیر استانداری سمنان برگزار شد پرداختن به موضوع مهم استانداردسازی را از رویکردهای مهم سازمان استاندارد کشور در سال جاری عنوان کرد و اظهار داشت: توجه به این مقوله و رویکرد اساسی نقش مهمی در توسعه کشور دارد.

وی هرگونه بی‌توجهی به استانداردسازی در سالی که به نام رونق تولید نام‌گرفته است را از جمله موانع تحقق این شعار عنوان کرد و افزود: توجه به کیفیت و استاندارد 2 راه نجات تولیدات داخلی است.

رئیس سازمان ملی استاندارد ایران با اشاره به اقدامات اجرایی انجام‌شده در حوزه استانداردسازی کالاهای تولیدی در سال‌های گذشته بیان داشت: خوشبختانه توسعه و تقویت نظام استاندارد در کشور به یک قانون تبدیل‌شده است که به سازمان ملی استاندارد در این حوزه قانونی 25 وظیفه واگذارشده است.

پیروز بخت با اشاره به واگذاری صدور گواهی حلال به سازمان ملی استاندارد اظهار داشت: سازمان ملی استاندارد موظف به بررسی استاندارد و حلال بودن کالاهای مواد غذایی و گردشگری با نشان حلال است.

وی از سهم ناچیز ایران از 2 هزار و 509 میلیارد دلار صادرات حلال در جهان گفت و عنوان کرد: با توجه به انجام صادرات کالا به‌طور سالانه 700 میلیارد دلار با نشان مواد غذایی حلال به اقصی نقاط جهان، اما جایگاه ایران در صادرات حلال خوب نیست.

رئیس سازمان ملی استاندارد ایران در بخش دیگری از سخنان خود به ساختار اداری این سازمان اشاره کرد و از خالی بودن 50 درصد از پست‌های اداری آن گفت و افزود: سمنان از جمله استان‌هایی این‌که کمترین نیروی انسانی را داراست.

پیروز بخت از جمله مهم‌ترین راهبردهای سازمان ملی استاندارد را توجه به استانداردهای سنتی و روستایی و استاندارد و‌ کیفیت صنایع‌دستی عنوان کرد.

وی با اشاره به شرایط اقتصادی حال حاضر کشور عنوان کرد: در این شرایط امکان ساخت و راه‌اندازی آزمایشگاه جدید در کشور وجود ندارد.

رئیس‌ سازمان ملی استاندارد ایران در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع استانداردسازی آسانسور نیز اشاره کرد و گفت: رعایت استانداردهای اجباری باید از سوی شرکت‌های نصاب آسانسور به‌دقت انجام شود.

پیروز بخت با اشاره به وجود نظارت‌های لازم در مورد نصب و نحوه خدمات‌رسانی آسانسور ساختمان‌های اداری و تجاری گفت: رایزنی با شرکت‌های بیمه و شهرداری برای نظارت مستمر بر آسانسور منازل و موارد اداری و قانونی انجام‌شده است.

وی اظهار داشت: مالک واحد مسکونی، نصاب و بازرسان نیز علاوه بر سازمان استاندارد نسبت به موضوع رعایت استاندارد لازم در آسانسورهای خانگی وظیفه‌دارند.

به گزارش تسنیم، 950 محصول تولیدی واحد‌های صنعتی در سمنان دارای پروانه استاندارد هستند.

21 آزمایشگاه در بخش‌های مختلف نمونه‌گیری از تولیدات در استان سمنان زیر نظر اداره کل استاندارد انجام می‌شود و همچنین 30 آزمایشگاه همکار مورد تائید سازمان ملی استاندارد در حال فعالیت هستند.

در سطح کشور بیش از 3000 کارشناس استاندارد فعالیت‌های مرتبط با استانداردسازی محصولات تولید ملی را انجام می‌دهند.

شهروندان برای اطمینان از استاندارد بودن کالاهای تولیدی می‌توانند بارکد زیر علامت استاندارد بر روی کالا را به شماره 10001517 پیامک کنند.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon