سهم گردشگری سلامت در تولید ناخالص کشورها رو به افزایش است
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازگانی، صنایع و معادن بیرجند گفت: سهم گردشگری سلامت در تولید ناخالص کشورها رو به افزایش است و گردشگری سلامت همواره درآمدزا بوده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محمدرضا مجیدی صبح امروز در سمینار آموزشی گردشگری سلامت و ظرفیتهای آن برای توسعه گردشگری اظهار داشت: گردشگری در ایران گردشگری فرهنگی و میراث پایه است و میراث پایه یعنی هر آنچه که ثبت جهانی شده محور گردشگری ما است.
استاد روابط بین الملل و مطالعات منطقهای دانشگاه تهران افزود: گردشگر سلامت وقتی وارد کشور میشود میتوان وقت این گردشگر را پُر کرد و در خراسان جنوبی ظرفیت گردشگری سلامت از جمله ظرفیتهای چشمههای معدنی و بیابان لوت است.
مجیدی با بیان اینکه حوزه گردشگری سلامت باید مورد توجه قرار گیرد تصریح کرد: بحث گردشگری ظرفیتهای خفته و نهفته را بیدار کرده و در مدت کوتاه استان شدن خراسان جنوبی توانستیم بخشی از این ظرفیتها را احیا کنیم.
وی ادامه داد: بیرجند معروف به حوزه فرهنگ است و اگرچه خراسان جنوبی آب و کشاورزی نداشته اما نیروی انسانی قوی دارد و صادرات نیروی انسانی آن زیاد است.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازگانی، صنایع و معادن بیرجند با بیان اینکه به دلایل مختلف کریدورهای گردشگری در کشور محدود است خاطرنشان کرد: بعد از ثبت جهانی بیابان لوت مثلث سیستان و بلوچستان، کرمان و خراسان جنوبی سرمایه است و میتوانند حوزه گردشگری را پوشش دهند.
مجیدی با بیان اینکه حدود 20 نوع گردشگری در کشور داریم اظهار داشت: افغانستان جامعه هدف ما است و از دهه 90 میلادی از زاویه بیماری به موضوع گردشگری سلامت توجه شده است.
وی افزود: عوامل کلیدی موثر بر توسعه گردشگری سلامت نیز شامل ساختار جمعیت و سطح امید به زندگی است که باعث سرعت رشد تقاضای گردشگری سلامت و با توجه به نیاز مشتری به محصول گردشگری سلامت میشود.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازگانی، صنایع و معادن بیرجند گفت: سهم گردشگری سلامت در تولید ناخالص کشورها رو به افزایش است و گردشگری سلامت همواره درآمدزا بوده است.
مجیدی بیان کرد: امکانات و خدمات در حد کشورهای جهان اول و یا پیشرفت و قیمتها و هزینهها در حد کشورهای در حال توسعه و جهان سوم، شعار جهانی توریسم سلامت است.
وی با بیان اینکه گردشگری سلامت از گذشتههای دور در نقاط محدودی از جهان وجود داشته و سپس به بسیاری از نقاط جهان گسترش یافته است عنوان کرد: گردشگری پزشکی، گردشگری طبیعت درمانی و گردشگری تندرسی زیرشاخههای گردشگری سلامت است.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازگانی، صنایع و معادن بیرجند گفت: جایگاه گردشگری سلامت در اسناد بالادستی کشور هم دیده شد و باید از عنصر آموزش و فرهنگ سازی برای توانمندسازی بخش خصوصی استفاده کرد.
مجیدی با بیان اینکه موتور گردشگری کشور جز با حمایت بخش خصوصی روشن نمیشود افزود: در سال 2012 بیش از 200 هزار نفر گردشگر با هدف توریسم سلامت به ایران سفر کردند که از محل ورود این گردشگران بیش از یک میلیارد دلار وارد چرخه اقتصادی کشور شده است.
درآمد کشور در حوزه گردشگری سلامت 1.2 میلیارد دلار است
محمد جهانگیری در سمینار آموزشی گردشگری سلامت و ظرفیتهای آن برای توسعه گردشگری اظهار داشت: ایران اسلامی بسیاری از فرصتها را دارد اما در استفاده از آن کاهلی میکند.
وی با بیان اینکه بحث گردشگری سلامت یکی از فرصتهای ارزشمند در کشور است گفت: ایران جز 10 کشور برتر دنیا از لحاظ جاذبههای گردشگری است.
رئیس انجمن خدمات بینالمللی سلامت ایران با بیان اینکه کشور دارای تنوع فرهنگی است افزود: ایران با دسترسی بسیار آسان جز کشورهای سهل الوصول و یکی از کشورهای با تنوع آب و هوایی است.
جهانگیری تصریح کرد: منطقه شرق کشور نیز در بحث گردشگری ظرفیتهای بالایی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد و یکی از ظرفیتهای خراسان جنوبی نیز بحث فرهنگی و نیروهای انسانی آن است.
وی ادامه داد: گردش مالی در صنعت گردشگری دنیا 2 هزار میلیارد دلار است که باید سهم ایران از این میزان 5 درصد یعنی 100 میلیارد دلار باشد.
رئیس انجمن خدمات بین المللی سلامت ایران خاطرنشان کرد: اگر روی صنعت گردشگری سرمایه گذاری شود از بسیاری موضوعات بینیاز میشویم؛ یک گردشگر با ورود خود به کشور میتواند یک هزار و 200 دلار ارز وارد کند.
جهانگیری با بیان اینکه گردشگری سلامت به طور میانگین 3 هزار دلار است اظهار داشت: هر گردشگر برای کشور به اندازه 20 بشکه نفت میارزد و میتواند اشتغال در سطح عموم ایجاد کند.
وی با بیان اینکه سال گذشته درآمد کشور در حوزه گردشگری سلامت 1.2 میلیارد دلار بوده است افزود: پروتکلی میان وزارت بهداشت ایران و وزارت بهداشت افغانستان در راستای گردشگری سلامت و توسعه این گردشگری منعقد شده و در همین راستا نیز تسهیلات، اطلاع رسانی و خدمات ویژه و حمایتهای لازم ارائه میشود.
معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی کشور با بیان اینکه این نخستین پروتکل است که در ایران صورت گرفته و بخش خصوصی این کار را انجام میدهد گفت: امروز تعدادی از دانشجویان افغانستان در ایران نیز مشغول به تحصیل هستند.
جهانگیری بیان کرد: گردشگری سلامت قسمتی از گردشگری بینالمللی است و باید سطح خدمات گردشگری سلامت برند بینالمللی داشته باشد اما نتوانستیم در معرفی ظرفیتهای موجود کاری انجام دهیم.
وی تصریح کرد: باید برای منافع کوتاه مدت و بلندمدت خود استراتژی داشته باشیم و خراسان جنوبی باید در حوزه گردشگری سرمایه گذاری کند چرا که فرصتهای ارزشمند و ناب دارد.
انتهای پیام/ش