مراسم روز ملی مزرعه ابریشم در رشت برگزار شد

مراسم روز ملی مزرعه ابریشم در رشت برگزار شد

مراسم روز ملی مزرعه ابریشم با موضوع «پرورش اقتصادی کرم ابریشم» امروز در رشت برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، جبار کوچکی‌نژاد عصر امروز در مراسم روز مزرعه ملی ابریشم در مرکز تحقیقات ابریشم کشور اظهار داشت: مرکز تحقیقات ابریشم می‌تواند در راستای حل مسائل پیرامون نوغانداری و خودکفایی تخم نوغان در کشور گام‌های مثبت بسیاری بردارد.

نماینده مردم رشت در مجلس با بیان اینکه تولید و افزایش نوغانداری جزء وظایف مهم مراکز نوغانداری و حتی بخش خصوصی است ابراز داشت: در این راستا گروه‌های تخصصی باید مشکلات پیرامون این حوزه را در زمان مناسب حل و بهره‌برداری را افزایش دهند و البته نیاز به حمایت هم دارند.

کوچکی‌نژاد با اشاره به اینکه امسال میزان تولید پیله تَر در کشور حدود هزار و 400 تن بوده است خاطرنشان کرد: قبلاً دو شهرستان لنگرود و آستانه‌اشرفیه به عنوان مرکز بازرگانی نوغان محسوب می‌شدند و همچنین صومعه‌سرا نیز در زمینه تولید در این صنعت بسیار فعال بود.

نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه امروز تا حدودی میزان رغبت کشاورزان نسبت به نوغانداری کاهش یافته است اظهار داشت: در این راستا باید میزان حمایت‌ها را از مرکز تحقیقات ابریشم کشور و همچنین از بخش اجرا افزایش دهیم.

یکی از محققان صنعت نوغانداری گیلان نیز در این مراسم با اشاره به موضوع تأثیر منابع مختلف کودهای ازته روی صفات کیفی برگ توت و پیله کرم ابریشم اظهار داشت: بهره‌گیری از روش‌های محلول‌پاشی در عملیات کودپاشی توتستانها در زمان مناسب بسیار اهمیت دارد.

سیداسماعیل حسنی ‌امام با اشاره به بهره‌گیری از روش محلول‌پاشی اظهار داشت: بهر‌ه‌گیری از روش محلول‌پاشی در عملیات کودپاشی توتستانها قبل از برداشت برگ توت در مسیر تغذیه لاروهای کرم ابریشم دارای مزایای متعددی است.

وی به مزایای بهره‌گیری از روش محلول‌پاشی در عملیات مذکور اشارع کرد و افزود: کاهش مصرف کود در واحد سطح توتستانها، کاهش هزینه کارگری، کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی، افزایش راندمان تولید پیله به ازای هر جعبه تخم نوغان از مزایای آن است.

توزیع تخم نوغان در کشور به 39 هزار جعبه افزایش یافت

همچنین عدیل سروری نیز در این همایش اظهار داشت: در راستای تولید پایدار در صنعت نوغانداری، 2 مسیر مربوط به مسائل فنی تولید و مسائل مربوط به بخش حمایتی در مرکز توسعه نوغانداری کشور مورد توجه است.

رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور با بیان اینکه روند اوج توسعه نوغانداری ایران در سال 1379 بود خاطرنشان کرد: امسال حداقل 2 میلیون و 300 هزار نهال جهت تولید درخت توت که منبع اصلی برای پرورش کرم ابریشم محسوب می‌شود نیاز داریم.

سروری با اشاره به اینکه در مسیر تولید فنی و افزایش تولید باید بتوانیم تخم نوغان با کیفیت و با راندمان بالا تولید کنیم گفت: 18 استان با مرکز توسعه نوغانداری کشور در حوزه آموزش و ترویج نوغانداری همکاری و حضور مستمر داشتند که اجرای برنامه آموزش رابطان نوغانداری را به دنبال داشت.

وی به انعقاد تفاهم‌نامه‌ای با کمیته‌ امداد امام خمینی و 7 استان کشور به عنوان پایلوت صنعت نوغانداری اشاره کرد و افزود: اگر کشاورزان ما محصول خوبی برداشت کنند که همراه با تولید اقتصادی و به صرفه باشد قطعاً میزان رغبت آنان در این زمینه افزایش می‌یابد.

رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور با بیان اینکه در حوزه بیمه تخم نوغان، سهم دولت به ازای هر جعبه نوغان افزایش یافت خاطرنشان کرد: در این راستا تسهیلات بانکی جهت بهسازی باغات و توسعه صنعت نوغانداری در سطح کشور در دستور کار قرار گرفت.

سروری با اشاره به طرح احیاء و توسعه نوغانداری در کشور ابراز داشت: میزان توزیع تخم نوغان از 25 هزار و 700 جعبه به 39 هزار جعبه در کشور افزایش یافت که این میزان افزایش در طی 10 سال یک رکورد بود.

وی با بیان اینکه تعداد استان‌هایی که در صنعت نوغانداری فعال بودند نیز از 22 استان به 30 استان افزایش یافت تصریح کرد: البته طی سال‌های اخیر، میزان اتکا به تولید نخ داخلی نیز از 28 درصد به 43 درصد رسیده است.

20 هزار خانوار در حوزه نوغانداری کشور فعال هستند

رضا صورتی زنجانی نیز در این همایش اظهار داشت: هدف از برگزاری روز مزرعه ملی ابریشم، معرفی و مطرح کردن صنعت نوغانداری در کشور و اقداماتی جهت ایجاد جریانات مثبت در راستای توسعه این صنعت است.

رئیس مرکز تحقیقات ابریشم کشور با اشاره به قدمت صنعت نوغانداری در ایران افزود: با استفاده از ظرفیت‌های صنعت نوغانداری می‌توانیم در زمینه اشتغال پایدار، کشاورزی، خدمات، بازگشت سریع سرمایه و تکثیر درخت توت به عنوان یک پوشش سبز شاهد تأثیرات مثبتی در این عرصه باشیم.

صورتی‌زنجانی با بیان اینکه 15 تا 20 هزار خانوار در کشور در حوزه نوغان فعال هستند که جزء ظرفیت‌های خوب تولیدی کشور است گفت: خوشبختانه در طول 3 سال گذشته شاهد رشد تدریجی نوغانداری بودیم که پاسخگوی زحمات نوغانداران و موجب استقبال بی‌نظیری برای پرورش کرم ابریشم شد.

وی با اشاره به اینکه رکود در حوزه نوغانداری به پایان رسیده است ابراز داشت: ما امروز وارد عرصه جدیدی در صنعت نوغانداری شدیم و این روند را به عنوان یک جریان پایدار و مثبت ادامه می‌دهیم.

رئیس مرکز تحقیقات ابریشم کشور با بیان اینکه در دوران قبل از انقلاب حدود 100 تا 130 هزار تخم نوغان از کشورهای ژاپن و کره وارد ایران می‌شد افزود: در دوران بعد از انقلاب به دلیل برنامه‌ریزی‌ها و ایجاد زیرساخت‌های مناسب شاهد رشد قابل‌ توجهی در این حوزه بودیم.

صورتی‌زنجانی با اشاره به اینکه ایران از سال 64 به بعد در زمینه تولید تخم نوغان به خودکفایی رسید و سرمایه‌گذاری و امکانات مختلفی نیز در نظر گرفته شد خاطرنشان کرد: یکی از چالش‌های فعلی، فرسوده شدن زیرساخت‌ها است که باید تقویت شوند تا خطوط تولید ابریشم با اختلال مواجه نشود.

وی با بیان اینکه بسیاری از توتستان‌های نوغانداران در کشور بالای 30 سال عمر داشته که نیاز به بازسازی دارند ابراز داشت: بسیاری از نیروهای کارشناس حوزه نوغانداری نیز به دوران بازنشستگی خود نزدیک شدند که در این راستا باید نیروهای کارشناس جدید جذب شوند.

به گزارش تسنیم، در انتهای این برنامه از تعدادی از نوغانداران فعال استان گیلان قدرانی شد.

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon