معاون وزیر صنعت در اراک: برنامههای رونق تولید و توسعهملی وزارت صنعت در ۷ محور تدوین شد
گروه استانها- معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت گفت: برنامههای وزارت صنعت در ۷ محور در راستای رونق تولید و توسعه ملی تدوین شد.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، برات قبادیان شامگاه چهارشنبه در مراسم تقدیر از واحدهای صنعتی و معدنی نمونه استان مرکزی، با اشاره به سیاستهای وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: در راستای سیاستهای وزارتخانه طرحی به نام تاپ را که مخفف توانمندسازی تولید و توسعه است داریم که این طرح چکیدهای طرحهای بسیاری از جمله صنعت و دانشگاه، توانمندسازی تولید، توسعه اشتغال و غیره است.
وی افزود: امسال سال رونق تولید بوده که توسط مقام معظم رهبری نامگذاری شده و وزارت صنعت، معدن و تجارت، برنامههای خود را در 7 محور در راستای رونق تولید و توسعه ملی اعلام کرده است.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: محور نخست توسعه تولید و تعمیق ساخت داخل است که در این راستا 27 تیرماه هم در محل نمایشگاههای بینالمللی در تهران همایش 2 ساعته را در کنار افتتاح نمایشگاه ساخت داخل داریم.
قبادیان بیان کرد: این نمایشگاه متفاوت از سالهای گذشته است به این شکل که نیازهای ما و آنچه را که نیاز داشتیم با دادن ارز کشور از خارج تهیه کنیم در صورتی که میتوانست در داخل توسط فناوران، شرکتهای دانشبنیان و نخبگان تولید شود فردا در این نمایشگاه افتتاح میشود.
وی ادامه داد: توسعه صادرات غیرنفتی محور دوم برنامههای وزارت صمت است که در ارتباط با تولید بوده و مدیریت بازار و ساماندهی لجستیک تجاری هم محور سوم این برنامهها است.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: محور چهارم بهبود فضای کسب و کار بهویژه مرتبط با بخش صنعت، معدن و تجارت است، محور دیگر تامین مالی و توسعه سرمایهگذاری بوده و محور بعدی توسعه فناوری و شرکتهای دانشبنیان است.
قبادیان افزود: اگر اقتصاد کشورها را خوب بررسی کنید میبینید که اقتصاد مبتنی بر منابع و تکمحصولی(نظیر صادرات نفت خام) را حذف کردهاند چراکه معتقد هستند اقتصاد مبتنی بر منابع اقتصاد ناپایداری است.
وی تصریح کرد: همین نفت را به عنوان یکی از منابع انرژی درنظر بگیرید هرچه جلوتر برویم در دنیا رقیب دارد.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت بیان کرد: در هزاره سوم به عنوان توسعه پایدار، اقتصاد مبتنی بر دانش است، چندسالی میشود که از شرکتهای دانشبنیان صحبت میکنیم، اقتصاد مبتنی بر مغزابزار و فکر، کشورهایی مانند ژاپن و کره جنوبی مگر نفت دارند، کدام یک از ما از تولیدات یکی از این دو کشور استفاده نمیکنیم.
قبادیان ادامه داد: اقتصاد مبتنی بر دانش اقتصاد پایدار کشورها است، امروز ما در کشور به لحاظ تعداد بیش از کشور چین با یک میلیارد و 200 میلیون جمعیت، دانشگاه داریم.
وی عنوان کرد: این یعنی دانش، سرمایه دانشی، دانشپایه و سرمایه منابع انسانی که سرمایه پایدار است، از این دانش ما چه استفادهای کردیم، دانشگاههای نسل یک تا چهار چه نتیجهای تاکنون داشته جز اینکه تنها مدرکگرایی ملاک بوده آیا با استفاده از این سرمایه توانستهایم مواد خام خود را به کالاهای با ارزش افزوده تبدیل کنیم، این کار را نکردهایم، در صنعت هم همین است.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت افزود: در نظر بگیرید انقلاب صنعتی اول تا چهارم را اما ما در همان انقلاب صنعتی اول و دوم ماندیم چراکه نتوانستیم پیوند بین دانشگاه و صنعت را برقرار کنیم.
قبادیان دلیل اتفاق نیفتادن پیوند دانشگاه و صنعت را اینگونه بیان کرد: دانشگاه پول بادآورده نفت را هزینه میکرد و نیازی به درآمد نداشت، صنعت هم احساس نیاز به دانشگاه نمیکرد چراکه صنعت و ماشینآلات ما وارداتی بوده است، اما امروز بهترین ایام است که این روند را تغییر دهیم.
وی تصریح کرد: چراکه هم دولت منابع بادآورده را ندارد که به دانشگاه بدهد و هم صنعت آن دلارهای نفتی ارزان را ندارد که هر کدام را دوست دارد از هر کشوری وارد کند حتی اگر تحریمها هم وجود نداشته باشد و واردات ماشینآلات ممکن باشد.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت عنوان کرد: در کشور به لحاظ داشتن سرمایه انسانی، بعد از آمریکا و روسیه در تربیت مهندس، علوم پایه و علومهای نوین رتبه سه دنیا را داریم، این سرمایه، سرمایه بینظیری در دنیا و طول تاریخ کشور است.
قبادیان افزود: با این تعداد دانشجو که در دانشگاهها به ویژه تحصیلات تکمیلی داریم، حرکتی را وزارت صمت با طرح توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار شروع کرده است.
وی تصریح کرد: این طرح شامل دو بخش تقاضا و عرضه میشود که بخش تقاضا کل جامعه را دربرمیگیرد، یعنی نیاز جامعه به علم، دانش و فناوری است.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت بیان کرد: سامانه طرح تاپ راهاندازی شده، استان مرکزی در ارتباط با ثبت نام بنگاههای تولیدی، صنعتی و معدنی رتبه نخست را در کشور به دست آورده است.
قبادیان ادامه داد: بعد از استان مرکزی، خوزستان استان دوم، البرز استان سوم و آذربایجان استان چهارم در ثبت نام در سامانه تاپ هستند، حدود 700 تا 750 بنگاه ثبت نام کردهاند که نیازهای آنها میسنجیم.
وی عنوان کرد: امیدوارم تا پایان سال استان مرکزی نمونه و برتر بماند، تقاضا داریم که بنگاهها نسبت به ثبت نام اقدام کنند، به واسطه این رابطه صنعت و دانشگاه را تنظیم کردهایم که مسائل را به صورت ارزان برای بنگاهها حل و فصل کردهایم، اقتصاد دانشبنیان را جلو بردهایم، تمامی محصولات را دانشبنیان کردهایم و واحدهای تحقیق و توسعه را در واحدهای تولیدی و صنعتی تقویت میکنیم.
انتهای پیام/ن