«آتش سوء مدیریت» بر پیکره جنگل‌ها و مراتع ایلام همچنان ادامه دارد

«آتش سوء مدیریت» بر پیکره جنگل‌ها و مراتع ایلام همچنان ادامه دارد

طی روزهای گذشته، آتش سوزی در برخی مراتع و جنگل های استان ایلام از جمله مراتع و جنگل های بخش چوار به خطری جدی برای محیط زیست و حیات وحش تبدیل شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام؛  طی روزهای گذشته، آتش سوزی در برخی مراتع و جنگل های استان ایلام  از جمله مراتع و جنگل های  بخش چوار به خطری جدی برای محیط زیست و حیات وحش تبدیل شده است.
بر اساس آنچه که مسئولان مربوطه تا کنون عنوان داشته اند، دو عامل خطای انسانی و گرمی هوا از جمله عوامل اصلی وقوع این قبیل آتش سوزی ها بوده است. در نگاه اول، می توان بی مبالاتی و غفلت برخی شهروندان و ساکنیان محلی را به عنوان عامل شروع آتش و گرمی هوا را عامل گسترش آن در نظر گرفت.
اما آنچه که موجب می شود دامنه آتش، علیرغم حضور گسترده مردم و نیروهای بسیج در کنار دیگر نیروهای امدادی ساعت به ساعت گسترده تر شود و خبری از اطفای حریق و مهار دامنه آن نباشد، فقدان مدیریت صحیح بحران و سوء مدیریت است.

 

سوء مدیریت در این حوادث کاملا محرز و مشخص است و انتظار داریم در این ارتباط مسئولان چاره‌ای بیندیشند

یاری یکی از شهروندان ایلامی در گفت و‌گو با خبرنگار تسنیم در ایلام در ارتباط با بی توجهی مسئولان به آتش سوزی‌های اخیر عنوان کرد: آیا تا کنون افکار عمومی و رسانه ها از مسئولان استان پرسیده اند که چرا  ایلام  علیرغم داشتن بیش از بیش از هزار هکتار مناطق جنگلی، برای اطفای حریق‌های احتمالی هواپیما و یا بالگردی در اختیار ندارد؟ و چرا برای خاموش کردن آتش در مراتع و جنگل‌ها، همچنان از روش های سنتی استفاده می شود؟ و چرا جنگل های ایلام به خصوص بخش چوار باید چند روز در آتش بسوزد و همچنان خبری از ارسال هواپیما و یا بالگرد آب پاش یا دیگر مراکز نباشد؟

این شهروند ایلامی در ادامه گفت: سوء مدیریت در این حوادث کاملا محرز و مشخص است و انتظار داریم در این ارتباط مسئولان چاره‌ای بیندیشند.

صعب العبور بودن مسیر کار را برای نیروهای حاضر سخت کرده است

سعید رضاکریمیان نیز در موردحریق‌های حادث شده اظهار داشت:  صعب العبور بودن مسیر کار را برای نیروهای حاضر سخت کرده و نیروها برای دسترسی به منطقه دچار حریق باید ساعت‌ها پیاده روی کنند که این امر بر انرژی این عزیزان نیز تاثیر منفی گذاشته است.

  مدیرکل مدیریت بحران استانداری ایلام گفت: با وجود این مشکلات، از لحظات ابتدایی شروع حریق در منطقه بولی تمامی نیروهای منابع طبیعی، سپاه، بسیج و مردم محلی در منطقه حاضر شده و تلاش این عزیزان سبب شد حریق امروز خاموش شود. اما شیب تند منطقه و سقوط تنه های سوخته شده سبب شعله ور شدن مجدد آتش می‌شود.
وی افزود:  در خصوص بالگرد نیز باید عنوان شود محدودیت‌های کشور در زمینه بالگردهای با توانایی اطفا حریق سبب شده هیچ بالگردی برای این حریق ها در دسترس نباشد و تنها استفاده بالگرد در این شرایط جابه‌جایی اقلام غذایی و وسایل اطفا است که این امر توسط منابع طبیعی بدون نیاز به بالگرد انجام می‌شود.
کریمیان یادآورشد: برخلاف موارد مطرح شده در فضای مجازی، از لحظات اولیه حریق تا همین لحظه تمامی نیروهای منابع طبیعی، سپاه، بسیج، مردم بومی منطقه و دیگر دستگاه‌ها در منطقه حاضر بوده و در حال اطفای حریق هستند.

تسنیم،  مسئله مهمتر اینکه وقوع آتش سوزی در جنگل ها و مراتع در چنین فصلی، امری قابل پیش بینی و مرسوم است. با این حال، چرا کارگروه های مدیریت بحران هنگامی تشکیل می‌شود که آتش سوزی در سطحی وسیع اتفاق افتاده و دامنه وسیعی پیدا کرده است؟ چرا از ابتدای سال برای مقابله با چنین بحران‌هایی، تمهیداتی از پیش اندیشیده نمی‌شود؟ از آخرین مانور اطفای حریق در جنگل ها و مراتع چند سال می گذرد؟!
اینها سوالاتی است که پاسخ به آنها، اثبات می کند جنگل های ایلام  بیش از هر عامل دیگر در این ایام، در آتش سوء مدیریت می سوزند.


انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon