آذربایجان غربی|نظارت پیشگیرانه محور برنامههای دیوان محاسبات است
رئیس دیوان محاسبات کشور بابیان اینکه نظارت پیشگیرانه محور برنامههای دیوان محاسبات است گفت: هیئت ویژه حسابرسی دریاچه ارومیه تا پایان سال تشکیل میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، عادل آذر امروز در سومین جلسه شورای اداری استان با اشاره به اینکه همه مسئولان باید اصول حرفهای و تخصصی کار را رعایت کنند اظهار داشت: در دیوان محاسبات کشور، تلاش بر این است که به توسعه کشور کمک کرده و در این زمینه، نظارت پیشگیرانه محور برنامههای دیوان محاسبات است.
وی گفت: دیوان محاسبات باید نظارت را در خدمت توسعه انجام داده تا به جای افزوده شدن به مشکلات از معضلات و گره های کشور کاسته شود و در انجام امور از برقراری عدالت غافل نشوند که این موضوع در دیوان محاسبات کشوری انجام میگیرد.
رئیس دیوان محاسبات کشور با تأکید بر اینکه دیوان محاسبات در انتقال تجربه هیچ کمکی را از دستگاههای دولتی دریغ نمیکند بیان کرد: مدیران به عنوان تابلوی تمام نمای توسعه در 40 سال انقلاب اسلامی باید از توانمندی بالایی برخوردار باشند و به مدیران پیش از اجرا، باید مشاوره داد و در کار اجرایی آنها نیز نباید دخالت کرد تا خود تصمیم گیرند.
آذر گفت: در سال گذشته از 40 درصد اسناد خزانه، توسط دستگاههای اجرایی با وجود فرصت دو ماهه که داده شده بود استفاده نشد.
رئیس دیوان محاسبات کشور تأکید کرد: هیئت ویژه حسابرسی دریاچه ارومیه تا پایان سال تشکیل میشود و کارشناسان بیطرف، متخصص و مستقل دیوان محاسبات، پروژههای مربوط به احیا دریاچه را بررسی میکنند.
مدیران باید مشکلات معیشتی را حل کنند
حجتالاسلام سید مهدی قریشی نیز در این جلسه اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب، توصیههای مهمی داشتهاند و فرمودند، فقر و غنی در معنویت مردم مهم است، هرچند ثروت در دین مهم نیست.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در روایات مختلف از ائمه معصومین (ع) آمده است که فقر انسان را تا کفر میبرد، بنابراین انتظار از مسئولان این است که جلسات شورای اداری برای آنها بهعنوان اتاق جنگ محسوب شده و تمامی مدیران، مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم را حل کنند.
نماینده ولیفقیه در آذربایجان غربی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی براینکه نباید مسئله ویژهخواری و ناعدالتی در جامعه برقرار باشد افزود: نباید به دنبال مچگیری و به نمایش گذاشتن اشتباهات باشیم و جلوگیری از تخلفات این مشکلات را حل میکند.
قریشی با تأکید بر اینکه باید تسهیلات لازم برای حضور نمازگزاران فراهم شود اظهار کرد: باید امکانات و بستر حضور مردم در نمازهای جمعه توسط مسئولان شهری و استانی فراهم شود و در این رابطه نیز، هرکسی میتواند در مورد خطبههای نماز جمعه، اظهارنظر کرده و پیشنهاد و حتی انتقاد کند.
محمدمهدی شهریاری نیز در این جلسه اظهار داشت: پاشنه آشیل کشور، مبارزه با فساد و اختلاس است که در سالهای گذشته اخبار ناگواری در این رابطه شنیده شد و متأسفانه در آذربایجان غربی نیز رانتخواری گستردهای وجود داشته که دیوان محاسبات باید پیگیر این مسائل باشد و مسئولان استانی نیز آماده همکاری با دیوان محاسبات هستند.
وی با اشاره به موضوع عدم استفاده از اوراق در استان تصریح کرد: متأسفانه ضعف پیمانکاران آذربایجان غربی سبب شده که نتوانند اسناد را جذب کنند.
استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه در آذربایجان غربی مدیر بازنشستهای که همچنان به کار خود ادامه دهد وجود ندارد افزود: علاوه بر آن، یکی از موارد مهم مورد بررسی، تغییر کاربریهای زمین بوده که سبب ایجاد فساد بسیاری در استان شده است.
وی با اشاره به انتقال آب از رودخانه زاب به دریاچه ارومیه گفت: مقرر شده که از منابع مختلف، بودجه مربوط به این پروژه به میزان 400 تا 500 میلیارد تومان برای احیای دریاچه ارومیه تأمین شود تا اواخر امسال و یا اوایل سال آینده به بهرهبرداری برسد.
وی افزود: مشکلات بسیاری در استان وجود دارد و آذربایجان غربی در بسیاری از شاخصها رتبه پایینی دارد که باید با وحدت و هماهنگی مدیران و ایفای نقش مردم، این شاخصها ارتقاء یابد.
استاندار آذربایجان غربی بیان کرد: هماکنون با وجود تمامی مشکلات مربوط به سرمایهگذاری و مسائل اقتصادی، خوشبختانه نرخ بیکاری استان به میزان 4.2 کاهش یافته تا در این رابطه آذربایجان غربی در کاهش بیکاری رتبه دوم کشوری لقب بگیرد.
وی با اشاره به پروژههای نیمهتمام آذربایجان غربی بیان کرد: اجرای بیمارستان 600 تختخوابی ارومیه متوقف شده بود که مقرر شد زمین مربوطه را به دانشگاه علوم پزشکی واگذار کرده تا احداث آن، در زمین جدید آغاز شود و در رابطه با ورزشگاه 12 هزار نفری والیبال نیز، مقرر شده که با ارائه طرح مطالعاتی از سوی اداره کل ورزش و جوانان، برای این پروژه ردیف ملی گرفته شود.
تخصیص بیش از 1000 میلیارد تومان اعتبار برای آذربایجان غربی
ناصر حضرتی پر در این جلسه با اشاره به ویژگیهای منحصربهفرد آذربایجان غربی در حوزههای مختلف و هم مرز بودن با سه کشور اظهار داشت: بر اساس سند توسعه استان مصوبه هیئت وزیران در سال 1387، در چشم انداز توسعه، آذربایجان غربی استانی برای هم پیوندی اقتصاد ملی و جهانی مطرح خواهد شد.
وی وجود سه فرودگاه، 6 بازارچه مرزی، 9 گمرک، بزرگترین منطقه آزاد جهان و ایران در ماکو، معادن طلا در تکاب و دو اثر جهانی میراث فرهنگی ثبت شده در یونسکو در استان را از دیگر ویژگیهای منحصر به فرد آذربایجان غربی عنوان کرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه استان در برخی از شاخصها توسعهای پایینتر از میانگین کشوری است تصریح کرد: با برنامه ریزیهای انجام شده در سالهای اخیر اقدامات بسیار مناسبی در ارتقای شاخصهای توسعه در بخشهای بهداشت و درمان، گازرسانی، آب روستایی توسعه حملونقل ریلی در استان انجامشده است و در شاخصهای دیگر نیز برنامه ریزیهای لازم برای ارتقای این شاخصها انجامشده است.
به گفته حضرتی پر خشکی دریاچه ارومیه، عدم بهرهگیری از موقعیت منحصربهفرد استان در همجواری با سه کشور، شکاف بسیار عمیق شاخصهای توسعه استان با میانگین کشوری را از جمله چالشهای مهم استان است.
وی با اشاره به اعتبارات امسال آذربایجان غربی گفت: امسال، آذربایجان غربی در اختصاص بودجه در رتبه شش کشوری قرار دارد و خوشبختانه برای اولین بار سهم اعتبارات عمرانی استان از سهم جمعیتی پیشی گرفته است.
حضرتی پر با تقدیر از نگاه ویژه دولت تدبیر و امید به روند توسعهای استان بیان کرد: از سال 93 تا 97، 1 هزار و 277 میلیارد تومان اعتبار به آذربایجان غربی تخصیص یافته است که از این میزان اعتبار تاکنون 546 میلیارد تومان جذب شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی همچنین با اشاره به سه سفر رییسجمهور به استان آذربایجان غربی در قالب سفرهای شهرستانی و افتتاح پروژهها به استان گفت: در سفر اول رییسجمهور 1 هزار و 256 میلیارد تومان و در سفر دوم رییسجمهور به استان 2 هزار و 487 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای پروژههای مهم استان تخصیص یافته است.
انتهای پیام/ ز