همدان| اشتغالزایی بیش از تعهد بهزیستی برای مددجویان تحت پوشش
مدیرکل بهزیستی استان همدان با بیان اینکه در سال گذشته برای بیش از ۲ هزار مددجوی بهزیستی در استان اشتغالزایی کردیم، اظهار داشت: این در حالی است که تعهد سازمانی ما ایجاد ۱۳۴۰ شغل بود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، حمیدرضا الوند ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: 360 برنامه را در هفته بهزیستی آغاز و اجرایی کردیم. بیش از 53 پروژه در این هفته افتتاح شد.
وی تصریح کرد: یکی از افتتاح پروژههای هفته بهزیستی مربوط به راه اندازی اولین مرکز توان بخشی مردان سالمند در همدان بوده است. همچنین افتتاح چند مهد کودک، کارگاههای تولید پوشاک و حرفه آموزی درمراکز ماده 16 داشتیم.
مدیر کل بهزیستی استان همدان بهره برداری از 38 واحد مسکونی در شهر و روستا برای خانوادههای دارای دو عضو معلول را از دیگر برنامههای هفته بهزیستی اعلام کرد و گفت: توزیع بستههای حمایتی برای خانوادههای تحت پوشش نیزانجام شد.
الوند از اجرای طرحی با عنوان لبخند مهربانی خبر داد و افزود: بر اساس این طرح، لیست تمام مسئولان را شناسایی و تهیه کردیم جدول زمان بندی شده ای را در اختیارشان قرار دادیم تا مسئولان در خانه مددجویان حضور پیدا کنند و با توجه به مشکلات افراد تحت پوشش برای حل آن تلاش کنند.
وی گفت: برگزاری کارگاه های آموزشی و پیشگیری، استقرار خودروهای اورژانس اجتماعی، نواختن زنگ بهزیستی در مهدهای کودک، از دیگر برنامههای هفته بهزیستی بوده است.
مدیرکل بهزیستی استان همدان از افتتاح مراکز اقامت کوتاه مدت و کمپها به مناسبت هفته بهزیستی خبر داد و ابراز کرد: در این زمینه برای 200 نفر اشتغالزایی شده است.
الوند افزود: یکی از رشتههای شغلی مربوط به تولید پوشاک بیمارستانی است که برای 22 نفر از بهبود یافتگان ایجاد اشتغال کرده است. تا زمانیکه چرخه اقتصادی برای بهبود یافتگان درست نکنیم منجر به برگشت مجدد آنها به اعتیاد میشود.
وی با بیان اینکه سومین مرکز اشتغالزایی معتادان متجاهر آغاز به کار کرده، اظهار داشت: برای راه اندازی این مرکز 200 میلیون تومان سرمایه گذاری کردیم. دو مرکز اشتغالزایی جوراب بافی در مرکز ماده 16ایجاد شده است.
مدیرکل بهزیستی استان همدان با بیان اینکه در سال گذشته 76 بخاغطر تحریمها و شرایط اقتصادی درصد از تخصیص اعتبارات 76سازمان بهزیستی کشور محقق شد، در حالیکه باید تخصیص کامل اعتبارات صورت بگیرد، ابراز کرد: اما با این حال به نسبت سال 96، با کسری اعتبار مواجه نشدیم.
الوند افزود: در واقع باید 17 میلیارد تومان کسری اعتبار می آوردیم اما در تمام حوزه ها 11 درصد افزایش اعتبار داشتیم. بخشی از این تامین اعتبار بر اثر نگاه ویژه استاندار به این بخش بود.
وی با بیان اینکه در حوزه ارائه خدمات اجتماعی کودکان و نوجوانان و خانوادههای تحت پوشش رتبه اول را در کشور کسب کردیم، ابراز کرد: در حوزه اشتغال نیز جزء 4 استان برتر کشور شدیم. در سال گذشته134 درصد از تکالیفمان را در زمینه اشتغال انجام دادیم.
مدیرکل بهزیستی استان گفت: در حوزه پیشگیری، کاهش و کنترل اعتیاد نیز رتبه سوم کشوری را به دست آوردیم. در زمینه خدمات توان بخشی و مناسب سازی هم موفق به کسب رتبه عالی در کشور شدیم.
چهارمین استان «پیر» در کشور هستیم
الوند با بیان اینکه 10.8 درصد از جمعیت استان ما سالمند است، ابراز کرد: در استان 5 مرکز نگهداری و ارائه خدمات توانبخشی به سالمندان داشتیم که یک مرکز دیگر هم در روز گذشته به آن افزوده شد.
وی با بیان اینکه در سال 96، میزان اعتبارات ملی و استانی ما 340 میلیارد ریال بوده است، گفت: در سال 97، این رقم به 990 میلیارد ریال افزایش یافته است.
مدیرکل بهزیستی استان همدان از اجرای طرح کیان (کارمند یاری در دستگاه هیای دولتی برای کارکنان دولت) در شهر همدان خبر داد و گفت: استارت این طرح در سازمان زندانها زده شد.
الوند افزود: طرحهای دیگری هم در این زمینه داریم که نمونه آن مصون سازی کودکان پیش از دبستان در پیشگیریی از بروز اعتیاد است. کارهای اجتماع محور برای پیشگیری از اعتیاد نیز در 60 محله اجرایی شده است.
مرکز شلتر راهی برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی
وی با بیان اینکه مراکز دی آی سی، شلتر و مراکز ماده 16 برای کاهش آسیب هستند وبرای افرادی است که تمایلی به ترک اعتیاد ندارند، ابراز کرد: یک مرکز شلتر در همدان داریم که پناهگاهی برای زنان است و در آن بستههای بهداشتی و پیشگیرانه ارائه میشود.
مدیر کل بهزیستی همدان گفت: مراکز کاهش آسیب وظیفه اقدامات مداخلهای و سم زدایی ندارد، این مراکز کمک میکند تا معتادان متجاهر و آسیب زا از جلوی دید عموم بیرون بیایند و ادواتی به آنها داده میشود تا جامعه نا امن نشود و بیماریهای ویرسی مانند اچ آی وی گسترش پیدا نکند.
الوند با بیان اینکه 45 کمپ در سطح استان داریم که 4 کمپ مربوط به بانوان است، اظهار داشت: در سال گذشته در این مراکز به 19 هزار و 590 نفر خدمت داده شده است. سه ماهه اول امسال نیز به 5 هزار نفر خدمات ارائه شده است.
وی ابراز کرد: مرکز ماده 16، مرکز کاهش آسیب است. معتادان متجاهر که قصد ترک اعتیاد ندارند و در سطح شهر آسیب ایجاد میکنند دستگیر شده و به دستور مقام قضایی 3 ماه در این مراکز اقامت پیدا میکنند.
غربالگری ژنتیک از تولد 12 جنین معلول پیشگیری کرد
مدیرکل بهزیستی همدان با تاکید بر اینکه 5 مرکز مشاوره ژنتیک در استان فعال است، اظهار داشت: در سال گذشته از تولد 12 جنین معلول جلوگیری شد. هزینه این شناسایی و غرابالگری 400 میلیون تومان بوده است.
الوند با بیان اینکه 690 معلول ضایعه نخاعی تحت پوشش بهزیستی هستند، ابراز کرد: در سال گذشته یک میلیارد و 800 میلیون تومان تجهیزات پزشکی برای این افراد خریداری شده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش از افتتاح مرکز روزانه سالمندان که مخصوص آقایان است، خبر داد و گفت: .ظرفیت این مرکز 50 نفر است. یک مرکز زنانه نیز با ظرفیت اسمی 100 نفر از قبل داشتهایم.
مدیرکل بهزیستی استان همدان با تاکید بر اینکه معمولا خانواده هزینه نگهداری از سالمندان را پرداخت میکنند، ابراز کرد: اما این هزینه ها برای افراد مجهول الهویه رایگان است 330 نفر در استان به عنوان مجهول الهویه در مراکز توانبخشی ما خدمت میگیرند.
تعداد دختران کار افزایش یافت
الوند با بیان اینکه در سه ماهه نخست امسال در زمینه کودکان کار 38 نفر پذیرش داشتیم ، اظهار داشت: در سال 97، برنامه عملیاتی سازمان پذیرش 79 کودک کار را پیش بینی کرده بود و به همان مقدار بودجه در اختیار قرار داد اما ما 150 نفر را پذیرش کردیم. در سال گذشته 100 کودک کار توسط خیران در نهاوند پذیرش شدند.
وی با بیان اینکه تا سال 96، 100 درصد کودکان کار پسر بودند، گفت: اما از سال 97 به تعداد دختران اضافه شده و به 12 نفر رسیده است. هیچ موردی از وجود باندهای کودکان کار در همدان گزارش نشده است.
مدیر کل بهزیستی استان همدان با بیان اینکه درسال 97، میزان مشارکت های مردمی 230 میلیارد و 139 میلیون ریال بوده است، گفت: در سه ماهه نخست امسال 2 میلیارد و 373 میلیون تومان مشارکتهای مردمی نقدی و غیر مردمی داشتیم. 860 میلیون تومان هم فطریه به این مبلغ افزوده شده است.
انتهای پیام/ن