ضرورت بازسازی تأسیسات فرسوده فاضلاب/ ۲۸ پروژه ارتقای تصفیهخانهها راکد ماند
مدیرکل نظارت بر بهبود روشهای بهرهبرداری از فاضلاب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با تأکید بر ضرورت بازسازی تأسیسات فرسوده فاضلاب گفت: اگر پروژههای لازم در زمینه نگهداری و بهرهبرداری بهینه از تأسیسات فاضلاب راکد بماند، در آینده دچار مشکل می شویم.
بهنام وکیلی مدیرکل نظارت بر بهبود روشهای بهرهبرداری از فاضلاب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اظهار داشت: اولین تصفیهخانههای فاضلاب در کشور در سالهای اول دهه 40 شمسی احداث شده و اولین تصفیه خانه در تهران حدود 50 سال پیش شروع به کار کرده است.
وی افزود: تصفیهخانههای فاضلابی در شهرهای بزرگ کشور داریم که بین 30 تا 50 سال قدمت دارند و هنوز در مدار بهره برداری هستند.
مدیرکل نظارت بر بهبود روشهای بهرهبرداری از فاضلاب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه "روند بازسازی و نوسازی تصفیهخانههای قدیمی فاضلاب یکی از مشکلات اساسی صنعت آب و فاضلاب کشور است"، گفت: فرسودگی شبکهها از موضوع فرسودگی تصفیهخانهها نیز موضوعی به مراتب مهمتر است چرا که شبکه های فاضلاب در صورت فرسودگی ممکن است دچار ریزش شوند.
وی ادامه داد: از اینرو شبکهها و تأسیسات با سن بالای فاضلاب کشور باید حتما بازسازی و نوسازی شوند و این مهم در دستور کار شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور قرار دارد.
وکیلی با بیان اینکه "برآوردهای مالی برای بازسازی و نوسازی تصفیهخانههای فاضلاب، بر اساس هر تصفیهخانه صورت میگیرد و مورد به مورد با هم متفاوت است"، گفت: طی سه – چهار سال گذشته مطالعات ارتقای 30 تصفیهخانه فاضلاب کشور را مصوب کردیم، اما تنها یکی دو پروژه از مجموع این 30 پروژه از محل هزینههای جاری شرکتها به سرانجام رسیده و بقیه راکد ماندهاند.
وی افزود: حدود 3 – 4 سال پیش بحث تخصیص سرمایه ای 200 میلیارد تومانی برای بازسازی تصفیهخانهها، تأسیسات و شبکه فاضلاب در هر سال مطرح بود ولی از زمانی که اعتبارات دولتی در بحث بهره برداری فاضلاب حذف شد، این مسئله مسکوت ماند.
مدیرکل نظارت بر بهبود روشهای بهرهبرداری از فاضلاب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور خاطرنشان کرد: بهره برداری فاضلاب هیچ ردیف اعتبار دولتی ندارد و هرچه درآمد جاری شرکتها هست، از همان محل باید صرف نگهداری تأسیسات فاضلاب شود.
وی ادامه داد: از زمان حذف اعتبارات دولتی، برآوردها موکول به وضعیت درآمدی شرکتهای آب و فاضلاب شده و اگر مسائل و مشکلات دیگر، به شرکتها اجازه دهد، به بحث فاضلاب و بحث مهم نگهداری تأسیسات می پردازند.
وکیلی با بیان اینکه "اگر پروژههای لازم در زمینه نگهداری و بهرهبرداری بهینه از تأسیسات فاضلاب راکد بماند، قطعا در سالهای آینده دچار مشکل میشویم"، گفت: باید حتما در این زمینه اقدام شود و روند بازسازیها و نیاز به اعتبارات در این زمینه را طی گزارشهایی به سازمان برنامه و بودجه اطلاع دادهایم.
وی افزود: نیاز هست که در کنار ساخت تأسیسات جدید و اکنون که حجم بهره برداری ها رو به افزایش است، به بحث بهره برداری و نگهداری از تأسیساتی که امروز به عنوان سرمایه در اختیار ما هستند، بیشتر توجه کنیم.
مدیرکل نظارت بر بهبود روشهای بهرهبرداری از فاضلاب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اذعان داشت: یکی از سیاستهای شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور هم همین است که با توجه به حجم زیاد پروژه هایی که در حوزه بهره برداری قرار می گیرد، بیشترین توجه را از نظر اعتبارات مالی و حتی نیروهای تخصصی به حوزه بهره برداری کنیم.
انتهای پیام/