کردستان بیشترین چک‌های برگشتی را در بین استان‌های کشور دارد

کردستان بیشترین چک‌های برگشتی را در بین استان‌های کشور دارد

بانک مرکزی گزارش آمار چک‌های مبادله‌ای کشور در خرداد ۹۸ را منتشر کرد که مطابق آن، نام کردستان در صدر نام استان‌های دارای بیشترین نسبت ارزش چک‌های برگشتی به کل چک‌های مبادله‌ای به چشم می‌خورد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، اداره آمار اقتصادی مدیریت کل آمارهای اقتصادی بانک مرکزی گزارش خرداد 98 درباره آمار چک‌های مبادله‌ای در کشور را منتشر کرد که بر اساس آن استان‌های کردستان، هرمزگان و کرمان به‌ترتیب و با آمار 16.5، 15.6 و 15.4 درصد بیشترین نسبت ارزش چک‌های برگشتی به کل چک‌های مبادله‌ای را در مقایسه با سایر استان‌های کشور دارند.

استان کردستان در حالی با ثبت آمار 16.5 درصدی پس از هرمزگان و کرمان بدترین وضعیت را در میان استان‌های کشور به خود اختصاص داده که میانگین این شاخص در کل کشور 11.1 درصد اعلام شده است.

نکته دیگری که در گزارش بانک مرکزی حائز اهمیت است آنکه، علت برگشت خوردن 97.1 درصد تعداد چک‌ها در کردستان کسری یا فقدان موجودی بوده است.

از دیدگاه کارشناسان حوزه اقتصاد، اهمیت آمار چک‌‌های برگشتی به آن دلیل است که افزایش یا کاهش این آمار گویای میزان رکود در بازار و اقتصاد است؛ آمار چک‌های برگشتی شاخصی مناسب برای یک ارزیابی واقع‌بینانه از وضعیت اقتصادی کردستان و نمادی برای اعتماد بازار است چراکه وقتی رکود بر بازار حاکم باشد کسانی که کالاهای خود را از طریق صدور چک خریداری کرده توانایی فروش کالا و پاس کردن چک‌ها را ندارند و در نتیجه چک آنها برگشت می‌خورد بنابراین هرچه رکود بر بازار شدیدتر باشد تعداد چک‌‌های برگشتی به مبادله‌ای بیشتر است.

کارشناسان بر این باورند که تعداد و مبلغ چک‌های برگشتی به شرایط رونق و رکود اقتصاد و افت و خیزهای فصلی ناشی از آن بستگی دارد و افزایش تعداد و مبلغ چک‌های برگشتی با افزایش تعداد و مبلغ مبادلات در اقتصاد، امری طبیعی و پذیرفته است.

نگاهی به آمارهای چندماهه اخیر بانک مرکزی نشان می‌دهد که این وضعیت تأُسف‌بار و سوءمدیریت حاکم بر حوزه اقتصادی استان تنها مربوط به این دوره نیست بلکه به‌لطف و تدبیر مسئولان هر ماه نام کردستان در آمار چک‌های برگشتی در بین استان‌های صدرنشین دیده می‌شود!

حال سؤال اینجاست انفعال معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان به‌عنوان متولی این حوزه در قبال این وضعیت ناشی از ناکارآمدی‌ست یا اینکه وی در سال انتخابات در حوزه‌ای مشغول فعالیت است که تناسبی با وظایف شغلیش ندارد؟!

باید یادآور شد؛ بارها متولیان حوزه اقتصادی استان از ساماندهی مشکلات این حوزه سخن به زبان آورده اما خروجی جلسات بی‌ثمر آنان تاکنون جز هزینه و چای و میوه ‌صرف کردن به جایی نرسیده و حال سؤال اینجاست آیا وقت آن فرا نرسیده که استاندار ناکارآمد و پایتخت‌نشین کردستان برای یک‌بار هم که شده جلسه‌ای در این راستا با مسئولان بانک‌های استان برگزار کرده و دلیل این وضعیت تأسف‌بار را مشخص، ساماندهی و پایان دهد؟!

گرچه دولتمردان بی‌عمل در استان از اظهار نظری درباره دلیل این وضعیت آشفته چک‌های برگشتی در کردستان عاجزند و از پس ساماندهی مشکلات حوزه اقتصادی برنمی‌آیند اما بازاریان و مردم از آمار چک‌های برگشتی نگران و باید قربانی بی‌تدبیری و سوءمدیریت آنان شوند؛ حال باید این بار هم منتظر ماند و دید که آیا نماینده عالی دولت در استان تدبیری برای ساماندهی این بحران دارد یا همچنان خیر.

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon