دورنمای صلح در اروپا و نقش نزدیکی روابط آلمان-روسیه
برگزاری کنفرانس سالانه «گفتوگوهای پترزبورگ» بین روسیه و آلمان، با حضور وزرای خارجه دو کشور، علامت بسیار خوبی برای توسعه روابط دوجانبه، بهرغم اختلافاتی است که درباره برخی مسائل جهانی بین مسکو و برلین وجود دارد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه «نیزاویسیمایا گازیتا» در تحلیلی نوشته است: روز پنجشنبه نشست دیگری از کنفرانس سالانه اجلاس جامعه مدنی آلمان-روسیه تحت عنوان «گفتوگوهای پترزبورگ»، اینبار در خاک آلمان برگزار شد. این نخستین بار پس از الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه بود که این نشست با حضور "سرگئی لاوروف" و "هایکو ماس" وزرای امور خارجه دو کشور انجام گرفت. کارشناسان این مسئله را علامت خوبی برای توسعه روابط روسیه و آلمان می دانند.
کنفرانس امسال هجدهمین دور این نشستها بود که با شعار «توسعه صلح در اروپا: سهم جامعه مدنی روسیه و آلمان در آن» برگزار شد و در آن حدود 300 نماینده از دو کشور از جمله مقامات بلندپایه تجاری علمی و فرهنگی روسیه و آلمان در آن شرکت داشتند. این کنفرانس روز جمعه نیز در 10 گروه کاری مختلف، مباحثات متوازنی را در عرصه های مختلف سیاسی، اقتصادی، رسانههای گروهی، جامعه مدنی، تحصیلات و علوم، فرهنگ، کلیساها در اروپا، مدرنیزه سازی محیط زیست و سلامت اجتماعی برگزار شدند.
وزیر خارجه آلمان پیش از مذاکرات رسمی با همتای روسی خود یادآور شد که با وجودی که برلین و مسکو در شرایط کنونی در بسیاری از مسائل اختلاف نظر دارند ولی روابط با روسیه برای آلمان بسیار ضروری است. ماس تاکید کرد که بسیاری از مسائل مهم جهانی بدون همکاری مسکو قابل حل و فصل نیستند که از جمله آنها دستیابی به صلح پایدار در اروپا است که تنها با تلاش جمعی ممکن خواهد بود.
از جمله مسائل مورد بررسی در دیدار وزرای خارجه دو کشور ، لزوم حفظ توافقنامه هستهای با ایران، کنترل تسلیحات و اوضاع در اوکراین بود. این دیدار چهارمین دور گفتوگوها بین وزرای خارجه روسیه و آلمان بود که موضوع اوکراین در این گفتگوها همواره در مرکز توجه قرار داشته که البته نتیجهای هم در پی نداشته است.
مقامات برلین معتقدند که اخیراً حرکتهای مثبتی در جهت تحقق توافقنامه مینسک صورت گرفته است، این در حالی است که دیدگاه مقامات مسکو در این باره متفاوت است. سرگئی لاوروف در مصاحبه خود با روزنامه آلمانی «Raynishe post» در آستانه سفرش به برلین، یادآور شد که هیچ پیشرفتی در تحقق توافقات مینسک صورت نگرفته و مسئولیت آن به گردن شرکای غربی مقامات کییف است.
"الکساندر رار" کارشناس مسائل سیاسی آلمانی و مدیر علمی اجلاس جامعه مدنی روسیه-آلمان در گفتوگو با این روزنامه یادآور شده که شرکت وزرای خارجه دو کشور در اجلاس امسال «گفتوگوهای پترزبورگ» سطح این کنفرانس را تا دود زیادی افزایش داد. به گفته وی، این مسئله کمک می کند تا کنفرانس بعدی که احتمالا در مسکو یا سنپترزبورگ برگزار خواهد شد، حتی با حضور آنگلا مرکل و ولادیمیر پوتین برگزار شود.
این کارشناس تاکید کرد که انجام چنین گفتوگوهایی با وجود اختلافات موجود، از جمله پیرامون مناقشه در شرق اوکراین، تاثیر بسیار زیادی در بهبود روابط آلمان و روسیه داشته و می تواند در بهبود روابط کلی کشورهای اروپایی با مسکو نیز موثر واقع شود.
انتهای پیام/