شاخص‌های شکست ائتلاف جنگی عربستان در یمن

شاخص‌های شکست ائتلاف جنگی عربستان در یمن

در دو سال اخیر با گسترش توان بازدارندگی یمن به ویژه در زمینه موشکی و خروج امارات از جنگ، ائتلاف عربستان در جنگ یمن در آستانه فروپاشی قرار گرفته است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری الشرق الجدید، با یک نگاه می توان گفت که جنگ یمن با همه جزئیات آن، یک جنگ آمریکایی- صهیونیستی- عربستانی است که از روز اول تحت مدیریت و نظارت مستقیم آمریکا بود. در پشت آن، کشورهای عضو پیمان ناتو، نقش های نظامی و امنیتی و سیاسی خود را متناسب با برنامه های ایالات متحده اجرا می‌کنند. در واقع آمریکا همه اتاق‌های عملیات سیاسی و دیپلماسی و نظامی و رسانه ای را در این جنگ اداره می‌کند.

بیش از دو سال است که این ائتلاف جنگی ضد یمن، در برابر پیشرفت‌های مقاومت ملی این کشور درمانده شده است. ملت یمن با وجود کشتار جمعی و تخریب همه جنبه های زیرساختی زندگی از جمله امکانات اقتصادی و خدمات پزشکی و موسسه های آموزشی در مقابل دشمن مقاومت کرده‌اند. همچنین عدم وجود امکانات بهداشتی و گسترش بیماری های واگیردار در بسیاری از روستاهای یمن سبب شده تا جوامع جهانی درباره استفاده از سلاح های سرطان زا توسط واشنگتن به منظور شکست اراده ملت یمن و متهم کردن رهبران ملی به فکر بیفتند. همانطور که آمریکا همانند این جنایت را در سوریه نیز مرتکب شد؛ به این صورت که به منظور از بین بردن مردم این کشور از سلاح های ممنوعه استفاده کرد.

ملت یمن باردیگر ثابت کرد که با تکیه بر اقتصاد طبیعی و کنار آمدن با شرایط جنگی و کشتاری که نمونه بدترین و وحشیانه ترین جنگ ویرانگر در جهان در دو دهه گذشته است، می تواند در برابر ظلم و تجاوز ایستادگی کند. مظاهر جنایتکارانه این جنگ را می توان در سطح زندگی و تحریم غذا و دارو ضد این ملت نیز مشاهده کرد. در این میان مردم یمن در کنار رهبران آزادی ملی تصمیم به مقاومت و شکست متجاوزان گرفتند. آنها اراده خود را از طریق راهپیمایی های میلیونی در صنعا و چند شهر دیگر دیگر نشان دادند.

با تغییر معادلات جنگ یمن در ماه های اخیر، وعده های سران متجاوزان نتایج معکوس داشته و بن بست آمریکایی- صهیونیستی- عربستانی با مجموعه‌ای از شاخص‌ها در مقابل همه جهانیان خود را نشان می دهد:

1- بی نتیجه بودن جنگ های نظامی در برابر سدهای دفاعی ارتش و کمیته مردمی یمن در تمام جبهه ها، با وجود حملات گسترده هوایی و دریایی که توسط ماهواره ها مدیریت می شد، نمونه ای از شاخص‌های فروپاشی ائتلاف عربستان در این جنگ است. این ثبات و استقامت بود که همه تلاش های اشغالگران ترکیه ای و انگلیسی را در تاریخ یمن تحقیر کرد. این مقاومت در واقع یک کمین برای نیروهای متجاوز بود که با تغییر استراتژی خود، آمریکا و صهیونیست ها و حامیان آنها را درمانده کرد.

2- موفقیت نیروهای مبارز ملی یمن در دستیابی به استراتژی جدید در حملات ضد دشمن و نیز توسعه توانایی های بازدارندگی،ائتلاف عربستان در این جنگ را شوکه کرد. این پیشرفت ها با تکیه بر دانش و به دست خود یمنی‌ها حاصل شد که توانستند به مهارت و تکنیک‌های مهم در ساخت انواع موشک‌ها دست پیدا کنند. آنها همچنین توانستند اسکادران پهپادهای جاسوسی و هجومی ایجاد کنند که در انواع درگیری ها از آن استفاده کردند.

3- اینکه مدافعان یمنی چگونه به این تخصص و مهارت رسیدند و اینکه این توانایی‌ها از کدام منبع به آنها منتقل شد جای سوال ندارد. اما باید گفت که همه این پیشرفت‌ها بدون اراده و بیداری مردم در رسیدن به آزادی و استقلال ممکن نیست. در واقع ظهور پیشرفت‌ها و مهارت‌های یمن متعلق به محور مقاومت است. در این جنگ مردم یمن ثابت کردند که زیر فشار محاصره و گرسنگی نیز توانایی بالایی در ابتکار و نوآوری و پیشرفت در امکانات بازدارندگی کم هزینه دارند.

5- در این میان نقش رهبری ملت یمن با مقاومت بی نظیر و توانایی بالا در دستیابی به انسجام ملی کاملا بارز است. رهبری مردم یمن در این درگیری ها ثابت کرد که می تواند پرچم استقلال و آزادی را در برابر سلطه استعماری صهیونیست ها بالا ببرد و در واقع ملت یمن توسط همین رهبری توانستند در همراهی با مقاومت و ایستادگی در برابر تجاوز با هم متحد شوند.

5- خروج بحث برانگیز امارات متحده عربی از ائتلاف جنگی ضدیمن شاخصی برای فروپاشی این ائتلاف است که عربستان از ابتدا هم در گسترش آن شکست خورده بود. پیامدهای محاسبات نظامی و سیاسی و اقتصادی، سوالات زیادی در رابطه با روند اجرای این محاسبات منطقه‌ای و تلاش آمریکا به منظور گرفتار کردن امارات در تنگنایی که خسارت های زیادی از نظر اقتصادی و مالی و سیاسی به آن وارد می کرد و نیز تلاش برای تخریب چهره سنتی این کشور در خلیج فارس، مطرح می کند.

6-تغییر و تحول در یمن و بالارفتن توانایی‌های بازدارندگی آن، با اعلام خبر بازگشت نیروهای نظامی آمریکا به عربستان در ارتباط است. این اقدام به عمل دوشیدن عربستان توسط ترامپ اشاره می کند. چند روز قبل، خبر معامله های جدید اسلحه میان آمریکا و عربستان منتشر شد. اما با حضور نظامی آمریکا در عربستان، می توان گفت که هدف، بازسازی شرایط دشواری است که عربستان پس از حملات هوایی یمن که منجر به شکست سامانه های پاتریوت شد، در آن قرار گرفته است. لازم به ذکر است که آمریکا اخیرا در ازای سامانه های دفاع موشکی ثاد و «الحبل علی الجرار» دو میلیارد دلار از عربستان دریافت کرده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon