گزارش| دلایل ادامه ناآرامی‌ها در هنگ‌کنگ و بررسی احتمال نقش آمریکا

گزارش| دلایل ادامه ناآرامی‌ها در هنگ‌کنگ و بررسی احتمال نقش آمریکا

هنگ کنگ امروز عصر برای یک تظاهرات ضددولتی دیگر آماده می‌شود و آنطور که به نظر می‌رسد آشوب و ناآرامی در این منطقه مالی و تجاری قصد به پایان رسیدن ندارد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، هنگ کنگ طی چند هفته شاهد چنان وسعتی از بحران و ناآرامی بود که شاید تاریخ این منطقه تاکنون چنین شورشی به خود ندیده بود. اولین جرقه این ناآرامی پس از ارائه طرح استرداد برخی مجرمان به چین زده شد که با اعتراضات گسترده اکنون به حالت تعلیق درآمده است.

هرچند پلیس توانست پس از مدتی کنترل اوضاع را در دست گیرد، اما به نظر معترضان اکنون درخواستهای تازه‌ای داشته و به‌دنبال اصلاحات دموکراتیک در این منطقه نیمه خودمختار هستند. امروز هفتمین هفته متوالی خواهد بود که معترضان به‌طور گسترده در خیابان‌های اصلی هنگ‌کنگ تظاهرات کرده و خواسته‌های خود را مطرح می‌کنند. پلیس برای جلوگیری از هرگونه غافلگیری  تدابیر شدید امنیتی در مرکز شهر در نظر گرفته و موانع فلزی و بشکه‌های مملو از آب در  نقاط مختلفی از شهر تعبیه شده‌اند.

معترضان اعتقاد دارند طبق توافق سال 1997 بین بریتانیا و چین، پکن با اعطای برخی آزادی‌ها مانند سیستم قضایی مستقل و آزادی بیان هنگ کنگ موافقت کرده، اما طرح استرداد برخی مجرمان به  چین ناقض این توافق و احتمالاً مقدمه‌ای برای دخالتهای بیشتر چین خواهد بود. کری لام، رئیس دولت محلی هنگ کنگ، 18 تیر با "مرده خواندن" طرح استرداد مجرمان از هنگ کنگ به چین سعی در فرونشاندن خشم معترضان داشت، اما به نظر می‌رسد شهروندان هنگ‌کنگی همچنان عصبانی هستند.

معترضان خواستار لغو رسمی این طرح از پارلمان هستند. لام گفته که این طرح که ماه گذشته در واکنش به اعتراضات به تعلیق درآمد، در انتهای جلسه پارلمان که در جولای به پایان می‌رسد، منقضی خواهد شد. اندکی بعد از کنفرانس خبری معترضان با فریاد "بازی‌ با کلمات"  از برگزاری تظاهرات مجدد درصورت ممانعت وی از قبول درخواستها‌ی معترضان خبر دادند.

از سوی دیگر پکن از نزدیک شدن بیش از اندازه آمریکا به هنگ‌کنگ و استفاده از ناآرامی‌های اخیر در این منطقه به نفع خود و در جنگ تجاری با پکن ناراحت است.

چین حتی با احضار سفیر آمریکا در پکن مراتب اعتراض خود را به دخالت آمریکا در امور هنگ‌کنگ ابراز  کرد. ادامه اعتراضات با وجود تعلیق طرح استرداد مجرمین، سفر سفیر آمریکا در پکن به منطقه مورد مناقشه تبت و تحرکات نظامی آمریکا در دریای چین جنوبی اتفاقاتی است که به‌سادگی نمی‌توان از آن گذر کرد.

با اینحال پکن سعی دارد هوشمندانه این چالش را مدیریت کند و حتی اخباری مبنی بر طرح ین برای توافق با هنگ‌کنگ نیز شنیده می‌شود، اما نکته‌ای که نگرانی برخی کارشناسان را به همراه داشته این است که درصورت ادامه ناآرامی‌ها و فروکش نکردن اعتراضات، شاید صبر پکن نیز لبریز شده و برخورد خصمانه‌تری با معترضان داشته باشد. استفاده از زور در منطقه‌ای که به یکی از نقاط آرام و امن تجاری دنیا شناخته می‌شود می‌تواند نتایج غیرقابل پیش‌بینی را به‌همراه داشته و برای هر دو طرف خطرناک باشد.

 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon