میزگرد تخصصی "نقش احزاب در انتخابات"| احزاب از انتخابات برای یارگیری خود استفاده میکنند
در میزگرد تخصصی "نقش احزاب در انتخابات" در دفتر خبرگزاری تسنیم مرکزی با اشاره به اینکه احزاب از انتخابات برای یارگیری خود استفاده میکنندتاکید شد: احزاب باید پاسخگوی عملکرد خود به مردم در حوزه انتخابات باشند.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، در بسیاری از جوامع امروز بسیاری از متفکران لازمه تبدیل مشارکت تودهای به مشارکت فعال و سازمان یافته را در تاسیس احزاب به معنای واقعی کلمه میدانند، برهمین اساس در همه نقاط دنیا شاهد تشکیل حزبهای مختلف با اهداف مختلفی هستیم، حزب متشکل از مجموعه افرادی است که بر مبنای اساسنامه و مرامنامه ای ملی وکلان نگر تشکیل شده و به دنبال دستیابی به قدرت سیاسی و حفظ قدرت مذکور از طریق ساز و کارهای انتخاباتی است.
در راستای شکلگیری احزاب مختلف، عواملی مثل وقایع سیاسی و واقعیتهای بیرونی مثل انتخابات، انقلابها و اعتراضات و موضوعاتی این چنینی است، برای مثال موارد شکلگیری حزب به این صورت است که طرفداران یک نامزد اتنخاباتی دور هم جمع شده و ستادهای انتخاباتی فرد را فعال مینمایند و این ستادها در فرآیند ذکر شده یعنی تصویب اساسنامه و برنامهریزی برای کسب قدرت تبدیل به یک حزب میشوند، برهمین اساس ریشه تشکیل احزاب رابطه تنگاتنگی با نظامهای انتخاباتی دارد. احزاب مبتنی بر نگاه فوق به دو دسته احزاب حکومتی و احزاب مردمی تقسیم میشوند.
با نزدیک شدن به انتخابات نقش احزاب در روند انتخابات و موفقیت کاندیداها بسیار پررنگ بوده بهگونهای که مشاهده میشود حزب سبب پیروزی فرد در انتخابات میشود.
بهگزارش تسنیم، برهمین اساس میزگرد تخصصی بررسی نقش احزاب در انتخابات در دفتر خبرگزاری تسنیم مرکزی با حضور "عباس خسروانی" فعال سیاسی اصولگرا و معاون سیاسی حزب موتلفه اسلامی استان مرکزی، "مرتضی سورانه" فعال سیاسی اصلاحطلب و رئیس حزب اتحاد ملت در استان مرکزی و "اسماعیل جیریایی" فعال سیاسی اصولگرا و دبیر کانون تربیت اسلامی استان مرکزی برگزار شد.
حزب محصول تقسیم کار اجتماعی در کشورها است
در این میزگرد مواردی مثل نقش احزاب در انتخابات، انتخاب فرد اصلح برای کاندیداتوری، پاسخگویی در برابر کاندیدهای معرفی شده از سوی احزاب و غیره مطرح شد.
حاضران در این میزگرد تاکید کردند: انتخابات بهار احزاب بوده و فصل بهرهبرداری احزاب از سرمایه اجتماعی خود و حرکت در راستای اهداف خود است، احزاب در موسوم انتخابات تحرک پیدا کرده و از انتخابات برای یارگیری خود و تحکیم خود استفاده کرده و به دنبال تاثرگذاری در انتخابات نیستند.
در ادامه این میزگرد اضافه شد: متاسفانه هنوز در پایههای ابتدایی حزب در کشور ماندهایم برهمین اساس هنوز حزب به عنوان یک مسئله در کشور برطرف نشده و نمیتواند مسائلی که به آن ارجاع داده میشود را برطرف کند، اگر امروز شاهد ناکارآمدی احزاب در فضای سیاسی کشور هستیم به این سبب است که خود حزب به یک مسئله در کشور تبدیل شده است.
حاضرین در این میزگرد عنوان شد: در کشور شاهد عدم اقبال عمومی از احزاب هستیم که باید این مهم بررسی و ریشهیابی شود.
به گزارش تسنیم، مشروح این میزگرد بهزودی بر روی خروجی تسنیم مرکزی قرار میگیرد.
انتهای پیام/ ع