سوبخیدین: برای اجرای سیستم کمک داور ویدئویی ممکن است ۹ تا ۱۲ ماه زمان صرف شود/ با VAR اشتباهات کمتر می‌شود نه حذف

سوبخیدین: برای اجرای سیستم کمک داور ویدئویی ممکن است 9 تا 12 ماه زمان صرف شود/ با VAR اشتباهات کمتر می‌شود نه حذف

محمدصالح سوبخیدین، مدرس دوره آموزشی سیستم کمک داور ویدئویی تأکید کرد که با این سیستم اشتباهات داوری کمتر خواهد شد نه حذف.

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، محمدصالح سوبخیدین، مدرس دوره آموزشی سیستم کمک داور ویدئویی در حاشیه جلسه امروزش با داوران کشورمان در واکنش به این مسئله که آیا VAR می‌تواند مشکلات داوری در ایران را کمتر کند، گفت: همان‌طور که قبلاً گفتم، استفاده از کمک داور ویدئویی برای این نیست که تمام اشتباهات داوری حذف شود، بلکه این سیستم به کمتر شدن اشتباهات کمک می‌کند. فقط باید امیدوار بود که اشتباهات کمتر شود.

وی در خصوص سیستم VAR در ایران که مورد بازدید فیفا نیز قرار گرفته و اینکه چه زمانی نیاز است تا این سیستم راه‌اندازی شود، اظهار داشت: شرکتی که می‌خواهد خدمات VAR را در هر کشوری انجام بدهد، اگر شرکت خوبی هم باشد فقط شش ماه زمان نیاز دارد تا سیستم را به داوران آموزش بدهد. فقط بحث آموزش به داوران نیست، بلکه همان شرکت هم که قصد ارائه خدمات را دارد، می‌بایست به اندازه کافی آموزش دیده باشد تا از فیفا مجوز بگیرد. نمی‌توان در سه ماه مجوز گرفت و این سیستم را راه‌اندازی کرد و ممکن است 9 تا 12 ماه زمان صرف شود.

سوبخیدین درباره اینکه سیستم کمک داور ویدئویی در چه مواردی می‌تواند به قضاوت داوران و اصلاح اشتباهات آنها کمک کند، خاطرنشان کرد: در واقع در چهار حوزه اصلی می‌تواند ورود کند که در نتیجه بازی نیز تأثیر دارد. مورد اول بحث مربوط به گل است که یا گلی به ثمر رسیده و داور متوجه نشده، یا گلی به ثمر نرسیده و داور به اشتباه گل اعلام کرده است. امکان دارد در پروسه به ثمر رسیدن گل خطا یا آفسایدی صورت گرفته باشد که این مسئله باید هر لحظه چک شود. بحث بعدی درباره پنالتی است که یا داور به اشتباه پنالتی گرفته است یا نتوانسته پنالتی را تشخصی بدهد و یا اینکه بیرون یا داخل محوطه جریمه بودن خطاست که داور می‌تواند این مسائل را کنترل کند.

وی ادامه داد: موارد دیگری که کمک داور ویدئویی می‌تواند به داوران کمک کند، در کارت قرمز است. امکان دارد داور به اشتباه به کسی کارت قرمز نشان دهد و آن صحنه کارت زرد داشته باشد یا برعکس که کمک داور ویدئویی کنترل و این مسئله را اعلام می‌کند. مورد بعدی شناسایی بازیکن خطاکار است که امکان دارد داور بازیکن شماره پنج را با شماره هفت اشتباه گرفته باشد و کارت را به اشتباه به بازیکن دیگری نشان دهد که کمک داور ویدئویی می‌تواند در این حوزه‌ها ورود کند.

سوبخیدین در پاسخ به این پرسش که چند دوربین برای اجرای سیستم VAR در هر مسابقه مورد نیاز است، گفت: این به سیستم صداوسیما و پخش تلویزیونی شما بستگی دارد. هر چه تعداد دوربین‌ها بیشتر باشد، می‌توان بهتر به داوران کمک کرد و داور می‌تواند صحنه را از زوایای بیشتری ببیند.

مدرس بین‌المللی داوری با بیان اینکه کشورهای زیادی از آسیا سیستم کمک داور ویدئویی را اجرا کرده‌اند، تصریح کرد: کشورهای قطر، استرالیا، ژاپن، عربستان سعودی، کره جنوبی و چین که صاحب فوتبال هستند، از این سیستم استفاده می‌کنند. ایران هم جزو کشورهای صاحب فوتبال در ایران و جهان است و اکنون تصمیم به اجرای VAR در کشور خود دارد. ایران سطح داوری، داوران و فوتبال خوبی دارد. بحث مهم این است که فیفا شرکت‌هایی برای اجرای VAR معرفی کرده است و کشورها از این شرکت‌ها استفاده می‌کنند. اگر مسئول اتاق VAR وظیفه خود را به خوبی انجام ندهد، موفقیتی ایجاد نخواهد شد.

«آیا ایران می‌تواند از شرکت‌های داخلی برای اجرای سیستم کمک داور وئدیویی استفاده کند یا خیر؟»، سوبخیدین در پاسخ به این سؤال، خاطرنشان کرد: همان‌طور که در کلاس هم گفتم، فیفا به برخی شرکت‌ها پروانه استفاده از سیستم VAR را داده است و اگر کشوری می‌خواهد این خدمات را ارائه کند، باید از اعضای هیئت بین‌المللی فوتبال مجوز بگیرد. در این صورت می‌توان از سیستم این شرکت استفاده کرد.

وی درباره اینکه چند دیدار تیم ملی ایران را قضاوت کرده است، اظهار داشت: یادم نیست کدام دیدارها را برای ایران داوری کردم، اما این بازی‌ها برای من لذتبخش و باعث افتخار بود. داوران دوست دارند بازی باکیفیت را قضاوت کنند و ایران هم فوتبال باکیفیتی دارد.

داور سابق فوتبال آسیا در مورد قضاوت دیدار ایران - بحرین در منامه و حاشیه‌های این مسابقه گفت: فکر می‌کنم شش دقیقه وقت اضافه گرفتم که بازی بسیار طولانی شد! قضاوت آن مسابقه برای من لذتبخش بود.

 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار ورزشی
اخبار روز ورزشی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon