فرسودگی۹۰ درصدی ناوگان اتوبوسرانی در سبزوار؛ پدال‌هایی که دود به حلقوم شهروندان می فرستند

فرسودگی90 درصدی ناوگان اتوبوسرانی در سبزوار؛ پدال‌هایی که دود به حلقوم شهروندان می فرستند

ناوگان اتوبوسرانی سبزوار این روزها آلوده‌تر از همیشه است و هر فشار بر پدال گاز این اتوبوس‌ها دود بیشتری را تحویل ریه شهروندان می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سبزوار، این روزها که آلودگی‌های متعددی سبزوار را آزار می‌دهد، وسیله نقلیه عمومی خود بلای جان سبزواری‌ها شده و مدتی است آلودگی ناوگان اتوبوسرانی، اهالی و شهروندان این خطه را کلافه کرده است. مردم برای استفاده از این حمل و نقل عمومی باید تاوان سنگین‌تری همچون در خطر قرار گرفتن سلامتی‌شان را بپردازند.

براساس برآوردها، 90 درصد ناوگان اتوبوسرانی شهرستان سبزوار، فرسوده است و این مهم سبب مشکلات تنفسی و زیست محیطی می‌شود.

ع. محمدی یکی از شهروندان سبزواری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم بیان کرد: برخی از اتوبوس‌ها فرسوده هستند و با فشار دادن پدال گاز، آلودگی بسیاری متوجه شهروندان اطراف آن می‌کنند. در خط شهرک توحید، تردد بیشتری دارم که این آلایندگی در خطوط  شهرک توحید بیشتر به چشم می‌خورد. 

ر.کریمی با اشاره به مشکلات کنونی اتوبوسرانی سبزوار بیان کرد: رفتار نادرست رانندگان و همچنین کمبود باجه شارژ کارت به‌ویژه باجه شارژ کارت 4 راه بیهق که همیشه بسته است و ما باید پول نقد به اتوبوس بدهیم، از مشکلات اساسی است.در ساعات  شلوغی رانندگان درب عقب را باز نمی‌کنند و بانوان باید از میان آقایان عبور کنند.

این شهروند سبزواری با اشاره به اختلال در خدمت‌رسانی ناوگان عمومی اظهار کرد: بعضی از اتوبوس‌های موجود در سطح شهر، سر وقت نمی‌آیند،همیشه تاخیر دارند یا در ساعات خلوت کلا کار نمی‌کنند چون برایشان نمی‌صرفد.

از سوی دیگر مغازه‌داران اطراف ایستگاه  اول توحیدشهر از ایجاد ترافیک‌های سنگین در ساعات شلوغ نیز گلایه‌مند هستند و خواستار تصمیمات جدی در کاهش ترافیک و تصادف در این منطقه هستند.

رئیس حمل و نقل و مسافربری سبزوار گفت: در حال حاضر90 درصد ناوگان اتوبوسرانی سبزوار فرسوده است که برای جبران این آلودگی به یک میلیارد و هفتصد میلیون ریال اعتبار جهت تهیه سوزن‌های انژکتور نیاز داریم. عمر مفید اتوبوس‌ها، 7 سال است این در حالی است که  از سال 89 تعویضی صورت  نگرفته است.

مشکلات مالی ادامه دارد

فردوسی با  اشاره به دریافت نکردن رایانه دولتی بیان کرد: سبزوار  رایانه‌ای مبنی بر نوسازی دریافت نکرده است، در بحث نوسازی 87 درصد دولت و 13 درصد را اتوبوسرانی پرداخت کرده که چندین سال است این رایانه قطع شده و همچنین آخرین رایانه دریافتی بلیت در سال 93 بوده که پس از آن رایانه دریافتی بلیت نیز متوقف شده است.

وی افزود: تعداد 72 دستگاه اتوبوس در16 خط مشغول فعالیت هستند که از این تعداد، 14 اتوبوس به بخش خصوصی واگذار شده است؛ تا پایان آذرماه سال جاری خطوط واحد که به بخش خصوصی واگذار می‌‌شود، موظف به برطرف کردن آلودگی ناوگان هستند.

فردوسی با اشاره به هزینه‌های بالا عنوان کرد: هزینه‌های تمام شده برای هر نفر 10 هزار ریال است که  مردم یک سوم آن را پرداخت می‌کنند. با توجه به اینکه سوزن‌های انژکتور عامل اصلی  آلودگی ناوگان شهرستان سبزوار است، چندین خط رفع آلودگی شده اما امکان بازگشت آلودگی ظرف 7 الی 8 ماه دیگر وجود دارد.

سلامت مردم در خطر است

رئیس اداره محیط زیست سبزوار در این باره گفت: حدود 80درصد آلودگی موجود در شهرستان ها بدلیل استفاده بی رویه شهروندان از  حمل ونقل عمومی و شخصی است حال این که مردم برای استفاده از حمل و نقل عمومی بهایی سخت تر از آلودگی خودروهای خود باید پرداخت کنند.

صادقی افزود: بهداشت و سلامت مردم در خطر است زیرا آلاینده‌های موجود در اتوبوس‌ها از عوامل اصلی در خطر افتادن جان مردم است. میزان آلودگی در شهرستان سبزوار اندازه‌گیری نشده است.

صادقی با اشاره به کنترل آلودگی بیان کرد: یکی از راه‌های کاهش آلودگی در اتوبوس ها و خودروها، تنظیم موتورها است که با مراجعه به مراکز مجاز معاینه فنی اقدامات لازم صورت می‌گیرد.

با توجه به اینکه روزانه بیش از 10 هزار نفر از شهروندان سبزواری از حمل و‌ نقل عمومی استفاده می‌کند، انتظار می‌رود مسئولان در جهت کاهش آلودگی ناوگان اتوبوسرانی تلاش کنند و تا پایان سال جاری شاهد کاهش آلودگی‌ها باشیم.

گزارش از نگار کرامتی

انتهای پیام/ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران