معاون وزیر علوم در بجنورد: ۸۰ درصد دانشجویان بیش از ۳ ساعت را در فضای مجازی میگذرانند
معاون فرهنگی وزیر علوم گفت: ۸۰ درصد دانشجویان بیش از ۳ ساعت از وقت خود را در فضای مجازی میگذرانند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد٬ غلامرضا غفاری امروز در جلسه معاونین و مدیران فرهنگی منطقه 9 دانشگاههای کشور در دانشگاه بجنورد با بیان اینکه عرصه فرهنگ وسیعتر، چالشیتر و مهمتر از دیگر عرصهها است اظهار داشت: اهمیت فرهنگ در کلام مقام معظم رهبری بارها به سمع و نظر عموم جامعه رسیده است. امروز روئسای دانشگاهها پرداختن به فعالیتهای فرهنگی را به عنوان یک اصل مهم در فعالیتهای کاری خود میدانند.
وی در ادامه افزود: وقتی از زاویه فرهنگ به مسائل مختلف دانشگاه مینگریم متوجه آن میشویم که باید مطالعات دانشگاه به این سمت برود که به زیست فرهنگی دانشگاه و دانشجویان در آموزش و پژوهش توجه ویژه شود و این موضوع به یک اصل تبدیل شود.
معاون فرهنگی وزیر علوم ضمن اشاره به وضعیت کنونی کشور با تاکید بر اینکه مسائل اجتماعی و فرهنگی امروزه متفاوتتر از گذشته میباشد٬ تصریح کرد: مسائل اجتماعی و فرهنگی امروز سادگی گذشته را ندارند و رویت پذیرتر و نمایانتر شدهاند. عدم توجه به مسائل فرهنگی ضربه زدن به دیگر عرصهها و حوزهها را به دنبال دارد.
غفاری از فعالیت 70 درصدی مردم در فضای مجازی خبر داد و گفت: طبق آمار بدست آمده 80 درصد دانشجویان نیز بیش از سه ساعت از وقت روزانه خود را در این فضا را صرف می کنند. ساختارگریزی، جمعبندیها و به نتیجه رسیدنهای سریع از ویژگیهای این فضا میباشد و میتواند برای دانشگاه آسیب زا باشد.
وی با اشاره به نزدیکی ایام انتخابات گفت: دانشگاه ها همواره در حوزه سیاسی نقشآفرین بوده و خواهند بود. دانشگاه جبران کم کاری و نبود احزاب را در کشور میکنند. در دانشگاهها طیفهای مختلفی وجود دارد که بروز آنها در حوزههای فرهنگی اتفاق میافتد. تضادهای فرهنگی باید بسط داده شده و منجر به یکپارچگی شوند تا از تقابل آنها جلوگیری شود.
پرداختن به مقوله حجاب بخش دیگری از صحبتهای غفاری بود که در این باره گفت: در خصوص حجاب و پوشش دانشجویان بحثهای زیادی وجود دارد که گاهی با مناقشههای فکری نیز همراه است. مباحث در این حوزه باید در جهت افزایش آگاهی فکری دانشجویان باشد که اگر این موضوع اتفاق بیفتد قانون پذیری دانشجویان بیشتر میشود.
معاون فرهنگی وزیر علوم با بیان اینکه 90 درصد دانشجویان با انفعال و گاها بیتفاوتی نسبت به مسائل همراه هستند٬ خاطرنشان کرد: برای افزایش فعالیت این قشر از دانشجویان نیاز است دستاوردهای دانشگاه و مجموعه های دانشجویی اطلاع رسانی شود. فعالیتهای زیادی در حوزه دانشگاه انجام میگیرد اما در حوزه اطلاعرسانی ضعیف عمل میشود.
وی تاکید کرد: شاخصههایی مانند جامعه پذیری، مدنیت، فرهنگ پذیری، چگونگی زندگی کردن و... باید به دانشجویان انتقال داده شود که بار مسئولیت معاونتهای فرهنگی را سنگینتر میکند. حوزه فرهنگ نیازمند انسانهای خبره و کارشناس است.
انتهای پیام/ ت