اردوغان: اقداماتمان در سوریه و مدیترانه را بر اساس منافع ملی دنبال می‌کنیم

اردوغان: اقداماتمان در سوریه و مدیترانه را بر اساس منافع ملی دنبال می‌کنیم

رئیس جمهور ترکیه عنوان کرد: تهدید به تحریم‌های مستقیم و غیرمستقیم، ترکیه را از تلاش برای دستیابی به اهداف به‌حق خود منصرف نخواهد کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از آناتولی، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور اردوغان در 96 مین سالگرد تفاهم لوزان در پیامی با بیان اینکه ترکیه قدرت و اراده لازم برای بر طرف کردن هر گونه تهدید علیه استقلال، بقا و امنیت شهروندانش را دارد، تاکید کرد که اقدامات ترکیه در سوریه و مدیترانه شرقی، نشانه حساسیت نسبت به منافع ملت‌مان و تُرک‌های قبرس است.

وی همچنین گفت: تهدید به تحریم‌های مستقیم و غیرمستقیم، ترکیه را از تلاش برای دستیابی به اهداف به‌حق خود منصرف نخواهد کرد.

به گزارش تسنیم، توافقنامه لوزان نام پیمان صلحی بود که در سال 1923 میان نمایندگان مجلس ترکیه از یک سو و انگلستان، فرانسه، ایتالیا، ژاپن، یونان، رومانی، بلغارستان، پرتغال، بلژیک و یوگسلاوی در شهر لوزان به امضا رسید.

در این توافقنامه مرزهای ترکیه مشخص شد.

این مذاکرات در تاریخ 4 فوریه سال 1923 به علت مسائل مربوط به تنگه ها، کاپیتولاسیون، بدهیهای دولت عثمانی٬ وضعیت شهرهای موصل و کرکوک متوقف شد.

مذاکرات در تاریخ 23 آوریل 1923 مجددا آغاز شد. مرز سوریه نیز بر اساس توافقنامه آنکارا که در 20 اکتبر 1921 به تصویب رسیده بود، پذیرفته و مشخص شد.

بر این اساس٬ تعیین مرز عراق نیز به نتیجه گفت‌وگویی بین مجلس ترکیه و انگلستان در آینده موکول شد. مرز یونان نیز همانند توافقنامه مولداوی پذیرفته شد ولی یونان منطقه کاراآغاج را به عنوان غرامت جنگی به ترکیه واگذار کرد.

با این پیمان، مرزهای شوروی٬ مسکو و قارص همانند آنچه در پیمانهای قبل مشخص شده بود باقی ماند. تاسیس یک کشور ارمنی در آناتولی شرقی متوقف شد.

کاپیتولاسیونها در معاهده لوزان لغو شد. جزایر بوزجاداغ و گوکچه داغی به ترکیه و دوازده جزیره به ایتالیا واگذار شده و بقیه جزایر نیز برای یونان باقی ماند.

با این حال، پس از جنگ جهانی دوم و با خروج ایتالیا از این جزایر٬ دوازده جزیره مذکور نیز به یونان واگذار شد.

مسئله تنگه‌ها، یکی از موضوعات مورد بحث در لوزان بود که با کنوانسیون تنگه مونتره که در تاریخ 20 ژوئیه 1936 به امضا رسید، حل شد.

طبق توافقنامه لوزان، مدارس خارجی در مرزهای دولت ترکیه مطابق قوانین ترکیه تاسیس شده و مفاد درسی مدارس فوق توسط دولت ترکیه تنظیم می‌شد.

پاتریکخانه فنر روم به شرط برقراری تماس با کلیساهای خارجی در ترکیه باقی مانده و امتیازات اعطا شده به اقلیت‌ها لغو شد و همه اقلیت‌ها به عنوان اتباع ترکیه محسوب شدند.

به غیر از یونانیهای مقیم استانبول سایر یونانیها از ترکیه به یونان فرستاده شده و به غیر از ترکهای تراکیای غربی همه ترکها نیز به ترکیه آمده و بدین ترتیب تبادل جمعیت بین دو کشور صورت می گرفت.

توافقنامه لوزان یکی از طولانی‌ترین پیمانهای صلح بوده است. بر این اساس ترکیه از پرداخت غرامت جنگ معاف شد. مرزهای کشور به جز مرز با عراق مشخص شد و از نظر ترکیه جنگ جهانی اول به پایان رسید.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon