روند مصرف آب و برق در کهگیلویه نگران کننده است
فرماندار شهرستان کهگیلویه روند مصرف برق و آب را نگران کننده دانست و گفت: بیش از ۸۰ درصد از خانوادهها در شهرستان کهگیلویه از نحوه تهیه آب، برق و گاز بیخبر هستند و از هزینههای تعمیر و نگهداری اطلاعی ندارند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از دهدشت، محمدجعفر نیکبخت در نشست مدیریت مصرف شهرستان کهگیلویه اظهار داشت: فرهنگ درست مصرف کردن در کشور ما و بهخصوص در شهرستان کهگیلویه هنوز نهادینه نشده است، منابع آب، برق و گاز از سرمایههای ملی ما هستند و مربوط به نسل آینده است پس باید درست مصرف کردن را یاد بگیریم.
وی با اشاره به میزان مصرف بالا در خانوارهای ایرانی بیان کرد: مصرف ما ایرانیها در همه ابعاد زندگی ازجمله در مصرف آب، برق و گاز بسیار بالا بوده و در چندین مورد برابر با استاندارد جهانی است.
نیکبخت با بیان اینکه قیمت حاملهای انرژی در سالهای اخیر در کشور ما پایین بوده و دلیل اصلی قاچاق این حاملها همین پایین بودن قیمت آن است، ابراز کرد: اهمیت به مدیریت مصرف درست و اصولی حاملهای انرژی از سالیان گذشته تاکنون مورد توجه بوده و باتوجه به اینکه این منابع تجدیدناشدنی هستند باید تلاش کنیم مصرف درست و بهینه را در سطح جامعه بخصوص خانوادهها ترویج کنیم.
وی در ادامه به فواید درست مصرف کردن اشاره کرد و گفت: مدیریت مصرف سبب میشود که منابع هدر نروند و هزینههای پرداختی نیز کاهش یابد.
فرماندار کهگیلویه خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه در سطح خانوادهها بانوان نقش مهمی در مدیریت مصرف دارند اما با اینهمه بانوان در مصرف آب دقت نمیکنند و آبشرب سالم را با بیدقتی هدر میدهند.
نیکبخت عنوان کرد: مبحث عدم رعایت الگوی مصرف مشکلی است که بین زنان ایرانی رایج شده و نیاز است که به مرور زمان، مدیریت مصرف را جایگزین مصرف بیرویه نماییم.
وی افزود: در نظر داریم با همکاری فرمانداری کهگیلویه و مشارکت ادارات آبفای شهری و روستایی، شرکت توزیع نیروی برق و شرکت گاز همایش مدیریت مصرف را در شهرستان کهگیلویه برگزار نموده و مدیریت مصرف را در سطح خانوادهها نهادینه کنیم.
در ادامه رئیس شرکت آبوفاضلاب روستایی کهگیلویه گفت: میزان تولید آب در مشترکین روستایی بسیار بالا بوده و بخشی از این میزان مصرف بالا ناشی از مصرف توسط انشعابات غیرمجاز است.
علی جفتا با اشاره به میزان مصرف مشترکین روستایی گفت: میزان مصرف آب توسط مشترکین روستایی در بعضی مناطق 2 تا 2 و نیم برابر حد مجاز است و نیاز است ممصرف در سطح روستاها مدیریت شود.
وی خاطرنشان کرد: برای مدیریت مصرف در سطح روستاها باید از ظرفیت ائمه جماعات استفاده شود تا در خصوص مدیریت مصرف و نیز مصرف بیرویه آب به روستاییان هشدار داده شود.
رئیس آبوفاضلاب شهری کهگیلویه نیز در این نشست اظهار داشت: در سطح مشترکین شهری میزان 80 درصد از آب توسط مشترکین خانگی مصرف میشود و عمده میزان مصرف و مدیریت آن برعهده زنان است.
داریوش فقهیپور در ادامه به اقدامات آبفای شهری کهگیلویه در بحث مدیریت مصرف آب اشاره کرد و افزود: باتوجه به تنش آبی در چندسال اخیر در سطح شهرستان، شرکت آبفای شهری کهگیلویه سال گذشته همایش همیار آب را باهمکاری آموزش و پرورش در سطح مدارس شهرستان برگزار کرد که نتایج بسیارخوبی نیز در پی داشت.
وی گفت: یکی دیگر از اقدامات آبفای شهری در بحث مدیریت مصرف، نصب شیرکاهنده در ادارات شهرستان بود که مصرف آب بالایی داشتند.
فقهیپور خاطرنشان کرد: در حوزه مدیریت مصرف آب، شرکت آبفای شهری به تنهایی از عهده کار بر نمیآید و نیازمند عزم همه ادارات و یک اقدام جهادی هستیم.
رییس شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه افزود: برگزاری همایش بزرگ همیار برق در سطح مدارس کهگیلویه یکی از برنامههایی بود که سال گذشته در جهت کاهش مصرف برق در سطح شهرستان برگزار نمودیم و مبلغ یک میلیارد ریال نیز در این زمینه هزینه کردیم.
مهرداد تابشنژاد با اشاره به عوامل هدررفت برق در سطح کشور گفت: در کشور ما به دلیل نحوه نامناسب ساخت خانهها و استفاده از مصالح غیراستاندارد، هزینههای زیادی در مصرف برق شده و همین عامل باعث هدررفت برق میشود.
وی تصریح کرد: در ساعات پیک مصرف چون مصرف برق 2 برابر میشود سعی کنیم از وسایل پرمصرف استفاده نکنیم و تلاش کنیم مصرف برق را کاهش دهیم.
تابشنژاد با اشاره به بهای برق مصرفی در ماههای تیر و مرداد سال جاری گفت: میزان مصرف برق در تیرماه و مردادماه سال جاری برای تمامی مشترکین شهرستان نسبت به سایر
ماههای سال ارزانتر است اما چنانچه میزان مصرف مشترکین از حد نرمال بالاتر رود مشمول پرداخت جریمه میشوند.
وی خاطرنشان کرد: بهصورت روزانه ساعات پیک مصرف برق را باهمکاری کارشناسان شرکت توزیع نیروی برق شهرستان پایش میکنیم و خوشبختانه تا امروز میزان مصرف مشترکین از حد نرمال، بالاتر نرفته است.
در ادامه این جلسه، رییس شرکت گاز ناحیه کهگیلویه افزود: تا زمانی که برای مصرف انشعابات غیرمجاز تدابیری اندیشیده نشود نمیتوانیم از مصرف بیرویه آب، برق و گاز جلوگیری کنیم.
سیدمسلم اکوانیان گفت: با اعمال جریمههای سنگین و برنامههای متناسب با آن میتوان با مشترکینی که مصرف بیرویه دارند، برخورد شود.
وی به اقدامات تأثیرگذار در جهت مدیریت مصرف در شهرستان اشاره کرد و گفت: در بحث برگزاری همایش مدیریت مصرف طی سالهای گذشته تاکنون در شهرستان موفق نبودیم اما میتوانیم با انتشار کلیپهای تصویری در خصوص نحوه مصرف آب، برق و گاز تاحدودی زیادی میزان مصرف را مدیریت کنیم.
اکوانیان خاطرنشان کرد: با انجام اقدامات تأثیرگذار از قبیل نحوه تولید آب برق و گاز و رساندن آن به دست مشترکین و انعکاس زحمات تولید این سرمایههای ملی تا حدود بسیار زیادی میزان مصرف در خانوادهها را مدیریت کرد.
انتهای پیام/ ت