احیاء و رونق مساجد با همفکری جامعه دینی امکان‌پذیر است


احیاء و رونق مساجد با همفکری جامعه دینی امکان‌پذیر است

مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی با تأکید بر اینکه جامعه مسجد بسیار مهم و باافتخار است، گفت: باید با همفکری دستگاه‌ها وضع مساجد احیا شود چون احیای مسجد انقلاب اسلامی را تضمین می‌کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، مرتضی نجفی قدسی در همایش مسئولین کانون‌های مساجد که در دارالقرآن علامه طباطبایی برگزار شد، با اشاره به جایگاه و ارزش مساجد در اسلام اظهار داشت: باید مساجد احیا شود و از روزی ترسید که مساجد از جمعیت خالی باشد.

وی بابیان اینکه ابتدای انقلاب همه مساجد پر از جمعیت می‌شد و صفوف به خیابان‌ها کشیده می‌شد،افزود: این نکته مدنظر است که سوءمدیرت برخی مسئولین سبب می‌شود برخی مردم از دین زده شوند ولی ارتباطی ندارد و نباید مردم از دین دوری کنند.

مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی تصریح کرد: همه ما مسئولیت داریم و باید تلاش شود مساجد از جوانان پر شود و هر فکر و راهی که به ذهنت مان می‌رسد باید برای تکمیل ظرفیت مساجد استفاده شود.

نجفی قدسی با اشاره به نقش مساجد در پیروزی انقلاب ادامه داد: مساجد منشا اصلی انقلاب اسلامی هستند و هرکدام از ما باید مساجد را احیا کنیم چون خدمت به مسجد اعظم فرائض است.

وی گفت: آتش به اختیاری که مقام معظم رهبری فرمودند مخاطبش نسل جوان و مسجدی‌ها هستند و یک خلأ مهم موضوع مساجد است و باید بافکری نو وضع مساجد را از وضع ناگوار فعلی خارج کرد و رونق داشته باشند.

مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی با تأکید بر اینکه جامعه مسجد بسیار مهم و باافتخار است، گفت: باید با همفکری دستگاه‌ها وضع مساجد احیا شود چون احیای مسجد انقلاب اسلامی را تضمین می‌کند.

نجفی قدسی با اشاره به ویژگی‌ها و خصوصیات اخلاقی علامه طباطبایی ابراز کرد:این مفسر بزرگ قرآن کریم شیفته اهل‌بیت(ع) و به‌خصوص حضرت علی‌اکبر(ع) بودند.

وی خاطرنشان کرد: این موضوع بد است که برخی می‌گویند چون روش علامه طباطبایی به قرآن بوده از روایت اهل‌بیت(ع) در تفسیر استفاده نکرده است چراکه این روش شیوه معصومین بوده واز آن استفاده می کردند.

جفی قدسی به اهدای پرچمی از سوی بارگاه مطهر امام حسین(ع) به این دارالقرآن اشاره کرد و گفت: علامه طباطبایی عشق و ارادت خاصی به حضرت اباعبدالله الحسین(ع) داشتند.

وی به ذکر خاطره‌ای در این زمینه پرداخت و افزود: آیت‌الله علوی بروجردی که نوه مرحوم آیت الله العظمی بروجردی هستند، می‌فرمودند ما یکروز به اتفاق پدرم و مرحوم علامه مداح خدمت علامه طباطبایی رسیدیم؛ ایشان به علامه مداح که از تهران به قم آمده بود و میهمان منزل ما بود فرمودند حالا که تشریف آوردید برای ما روضه بخوانید و ایشان هم ضمن روضه اشعار ایرج میرزا را  در وصف حضرت علی اکبر(ع) خواند و علامه خیلی متاثر شدند و می گریستند و گاهی هم می فرمودند: " اعد " یعنی تکرار کن و بالاخره بعد از اتمام روضه در حالی که بیتی از شعر ایرج میرزا که گفته است:

مرتب تکرار می کردند با زبان حالی فرمودند: من حاضر بودم تمام تفسیر المیزان را به ایراج میرزا بدهم و او همین یک بیت شعر را به من بدهد!

حضرت آقای علوی بروجردی از این سخن علامه طباطبایی تعجب می کنند و به علامه عرض می کنند: شما ایرج میرزا را می شناسید؟!

او یک شاعر هزل سرایی است!  سپس علامه می فرمایند: بله می شناسم و دیوان او را هم دارم مع ذالک حاضرم همه المیزان را با این یک بیت شعر عوض کنم!

سپس فرمودند: من گمان ندارم کسی که چنین بیتی را راجع به حضرت علی اکبر امام حسین(ع) سروده است، در روز قیامت حضرت سید الشهداء نسبت به این فرد بی تفاوت باشد.

نجفی قدسی با بیان اینکه چقدر ظلم است که برخی درک روشن از علامه ندارند و می‌گویند چون روش تفسیری علامه قرآن به قرآن بوده پس بنابراین نمی‌خواسته تفسیر را از اهل بیت بگیرد! افزود: این سخنان ناروا در صورتی است که ایشان به مقدار زیادی از روایات متقن اهل بیت در تفسیر المیزان استفاده کرده است و اساسا شیوه تفسیر قرآن به قرآن، روش خود اهل بیت(ع) بوده است نه ابداع علامه، زیرا در روایات مکرر دیده شده است که اهل بیت برای تبیین یک آیه از آیات دیگر استفاده کرده‌اند و علمای قبل از علامه نیز این روش را داشتند ولی حضرت علامه طباطبایی این روش را آن را مجددا احیا کردند.

این فعال قرآنی بیان کرد: امروزه تفسیر المیزان در جهان اسلام می‌درخشد، حضرت آیت الله جوادی آملی ‌فرمودند تفسیر المیزان تا قیامت باقی است و حضرت آیت الله نوری همدانی هم ‌فرمودند که چنین تفسیری از صدر اسلام تاکنون بر قرآن نوشته نشده است.

وی تاکید کرد: یکی از مهمترین اثرات وجودی علامه نوشتن این تفسیر بوده که در مدت 23 سال و روزانه 16 ساعت تلاش علمی منجر به تالیف این تفسیر شده و باید برای استفاده اقشار مختلف جامعه این تفسیر توسط اساتید فن، ساده‌نویسی شود تا همه بتوانند از آن استفاده کنند.

مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی با بیان اینکه متاسفانه وضعیت مساجد کشور خوب نیست، بیان کرد: از 75 هزار مسجد کشورحدود 35 هزار مسجد امام جماعت دارد و همان ها هم یک یا دو وعده نماز جماعت دارند و اغلب مساجد کارکرد قدیم خود را از دست داده اند .

وی با اشاره به اینکه در ابتدای انقلاب که جمعیت کشور نصف جمعیت امروزی هم نبود، مساجد همیشه مملو از جمعیت بود ولی متاسفانه امروز ترغیب به نماز جماعت و حضور مساجد خیلی کم شده است و اصلا این وضع شایسته نظام اسلامی نیست.

وی یادآور شد: حضرت امام خمینی(ره) در هشداری فرمودند ما از فانتوم های دشمنان هراسی نداریم ولیکن از روزی باید بترسیم و احساس خطر کنیم که مسجدهای ما از جمعیت خالی شده باشد.

نجفی قدسی تاکیدکرد: مسجد باید 24 ساعته باز باشد و یکی از طرح‌های قابل اجراء در این زمینه، بکارگیری خادم افتخاری و شیفتی برای مساجد است.

نجفی قدسی با بیان اینکه هیئات را از بسیاری مساجد بیرون کردند و دارالقرآن ها را هم به منازل برده‌اند، تاکید کرد: محوریت فعالیت‌های قرآنی و هیئت‌ها باید در مساجد باشد نه اینکه مجالس عزاداری و قرائت را به خانه‌ها ببریم؛ امروز کانون‌های مساجد رسالت سنگینی دارند و ما باید مساجد را با حضور پررنگ جوانان و نوجوانان احیاءکنیم.

وی افزود: البته برخی استدلال می‌کنند که عملکرد برخی مسئولان سبب دور شدن مردم از دین شده است در  صورتی که همه باید بدانیم مسجد محل رابطه انسان با خداست و ربطی به عملکرد مسئولان ندارد.

مدیر دارالقران علامه طباطبایی بیان کرد: اینکه مساجد خالی باشند فاجعه است! لذا همه باید تلاش کنیم تا مساجد مملو از جمعیت شود و از هر راهی که هست باید مردم را به مساجد بیاوریم زیرا انقلاب از مساجد آغاز شده و استمرار آن هم در پرتو فعالیت همین مساجد است.

وی افزود: اعضای کانون‌های فرهنگی هنری مساجد هر کدام می‌توانند در جهت رونق بخشیدن به مساجد تلاش کنند که از اعظم فرائض است؛ احیای مساجد آنقدر ارزش و ثواب دارد که قابل توصیف نیست؛ همه باید در این رابطه احساس وظیفه کنند و مساجد باید پر شوند و حتی المقدور سه وعده نماز در آن اقامه شود زیرا در پرتو اقامه نماز است که اخلاق و اعتقادات تقویت خواهد شد.

نجفی قدسی خاطرنشان کرد: شما اعضاء کانونهای فرهنگی هنری مساجد و همه فعالان دلسوز فرهنگی مخاطب فرمان آتش به اختیاری که مقام معظم رهبری فرمودند، هستید و باید ببینیدکجا خلاء هست، آن را پر کنید و یکی از خلاءهای مهم که نیازمند فعالیت آتش به اختیاری است همین وضع کنونی مساجد است زیرا غالب مساجد، متاسفانه رونق ندارند و ما باید از این جهت احساس خطر کنیم.

‌انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon