روایت خبرنگار تسنیم از یک بازدید؛ در بیمارستان آتیه همدان چه می‌گذرد؟


روایت خبرنگار تسنیم از یک بازدید؛ در بیمارستان آتیه همدان چه می‌گذرد؟

بیمارستان آتیه همدان با ارائه خدمات مناسب به بیماران توانست در بخش بستری رضایت بیش از ۹۳ درصد بیماران را کسب کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، حمیدرضا حاجی بابایی نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی به همراه خبرنگاران ،مسئولان بیمارستانی و مدیران سازمان تامین اجتماعی از بیمارستان آتیه همدان (وابسته به سازمان تامین اجتماعی) بازدید کرده و در جریان نحوه ارائه خدمت به بیماران در این مرکز قرار گرفت.

این بیمارستان که در شهرک مدنی همدان واقع شده در 25 تیر ماه 1375 افتتاح و مورد بهره‌برداری قرار گرفت و افراد زیرپوشش بیمه تامین اجتماعی می‌توانند به صورت رایگان از خدمات تشخیصی و درمانی این مرکز استفاده کنند.

از سال 92 و با آغاز طرح تحول سلامت، هتلینگ بیمارستان‌ها مورد توجه قرار گرفت و بیمارستان آتیه همدان نیز از این قافله عقب نماند و در بحث هتلینگ و نوسازی بخش های مختلف بیمارستان جزء بیمارستان‌های پیشرو و برتر کشور قرار گرفته است.

از فضای سبز و حیاط بیمارستان عبور کرده و وارد ساختمان اصلی بیمارستان می‌شویم. آقای حاجی بابایی نیز با استقبال رئیس بیمارستان و مسئولان تامین اجتماعی وارد بیمارستان شد.

راهروهای بیمارستان بسیار تمیز و عاری از هرگونه بوی نامطبوع و صحنه نامناسب است. این بازدید با عیادت نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی از بیماران بستری در بخش‌های مختلف بیمارستان لطف دیگری می‌یابد.

به اولین اتاق از بخش جراحی مردان وارد شدیم، در هر اتاق دو تخت قرار گرفته و از نظر حفظ نظافت در وضعیت بسیار خوبی به سر می‌برد. بیماران با دیدن مسئولان غافلگیر شدند و حاجی بابایی با تقدیم یک شاخه گل رز به هر یک از بیماران و همراهان بیمار از آن‌ها دلجویی کرد.

در یکی از تخت‌ها پیرمردی که به علت آپاندیسیت جراحی شده، قرار گرفته، این بیمار در پاسخ به سوال حاجی بابایی مبنی بر اینکه از خدمت رسانی در این مرکز راضی هستید؟ ابراز کرد: بله، همه پرسنل این بیمارستان با جان و دل در خدمت رسانی به بیماران تلاش میکنند و جای هیچ گلایه‌ای باقی نگذاشته‌اند.

همراه این بیمار نیز از نحوه بهداشت و هتلینگ بیمارستان ابراز رضایت کرد و گفت: این بیمارستان به اندازه‌ای تمیز و مدرن است که احساس می‌کنیم در هتل هستیم.

پس از دقایقی گپ و گفت با بیماران، از اتاق خارج و به سمت اتاق دیگری از این بخش می‌رویم. در این اتاق بیماری جوان به علت بیماری گوارشی بستری شده و جراحی شده است.

این بیمار اظهار داشت: کارمند آموزش و پرورش هستم، سه روزی است که در این بیمارستان بستری هستم، خوشبختانه از برخورد پرسنل، حفظ کرامت بیمار، تجهیزات بیمارستان و تمامی خدمات این مرکز راضی بوده ام.

وی با بیان اینکه از بیمارستان کبودراهنگ به این مرکز آمده ام، ابراز کرد: با شکم درد شدید به بیمارستان کبودراهنگ مراجعه کردم، آن جا بیماری مرا تشخیص ندادند و مرا برای انجام سونوگرافی به مرکز همدان ارجاع دادند. بنده ترجیح دادم به این بیمارستان بیایم که خوشبختانه در کوتاهترین زمان مورد  تشخیص و درمان قرار گرفتم.

به گزارش تسنیم، پس از بازدید از این اتاق، با سه بیمار دیگر نیز ملاقات شد که همگی آن‌ها از خدمات ارائه شده ابراز رضایت کردند.

پس از ملاقات با بیماران بخش جراحی مردان، به سمت بخش بستری زنان و زایمان حرکت کردیم. در این بخش چندین اتاق وی آی پی برای مادران باردار پس از زایمان قرار گرفته که در هر اتاق تجهیزات رفاهی مورد نیاز بیمار و همراهش قرار گرفته است.

مسئول بخش زنان و زایمان این بیمارستان اظهار داشت: از دو ماه پیش از زایمان، آموزش‌های لازم برای زایمان راحت را در اختیار مادران باردار قرار می‌دهیم و این آموزش‌ها و مراقبت ها تا 3 ماه پس از زایمان ادامه دارد. بیماران پس از زایمان باید در سه نوبت ویزیت شوند که در صورت عدم مراجعه به موقع، با آن‌ها تماس گرفته و می‌خواهیم که به بیمارستان مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه عملکرد دفتر پرستاری  بیمارستان آتیه همدان در کشور اول است، ابراز کرد: رضایت مندی بیماران در بخش پرستاری این بیمارستان نیز بیش از 90 درصد است. 

نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی با ماما و پرستاران این بخش نیز دیدار کرد و در جریان امورات آن‌ها قرار گرفت.

پس از خروج از این بخش، مقصد ما بازدید از بخش اورژانس است. در راهروی بیمارستان با گلایه همراه یکی از بیماران مواجه می‌شویم. این همراه بیمار گفت: پرسنل اتاق عمل جواب درستی از زمان اتمام جراحی بیمارمان نمی‌دهند و می‌گویند بروید و منتظر باشید. سطح خدمات دهی این بیمارستان عالی است اما چرا در پاسخ دهی به همراهان بیمار عملکرد خوبی ندارند؟.

سرپرست بیمارستان آتیه همدان در پاسخ به گلایه این همراه بیمار ابراز کرد: من شرایط شما را درک می‌کنم و به شما حق می‌دهم، اما بیان زمان دقیق اتمام عمل و ترخیص بیمار از اتاق عمل کمی مشکل است و بار استرسی را به همراه بیمار وارد می‌کند.

دکتر عبادالله فدایی اطهر افزود: مثلا اگر بگوییم عمل جراحی بیمار شما 15 دقیقه طول می‌کشد  اما به دلیل بروز هر گونه مشکلی مدت زمان بیشتری طول بکشد، بدون شک همراهان بیمار دچار اضطراب می‌شوند. بنابراین از همراهان بیمار می‌خواهیم که شرایط ما را درک کنند.

سرپرست بیمارستان آتیه همدان از این همراه بیمار عذرخواهی کرد و گفت: از پرسنل خواسته‌ایم رفتار خوبی با بیمار  و همراهانش داشته باشند.

به بخش بستری اورژانس نزدیک می‌شویم، فضایی بسیار دلباز، رنگ‌های سرد و آرامبخش مرهمی بر روی درد بیماران این بخش است. در این بخش نیز گلایه ای از جانب بیماران دریافت نشد و همگی رضایت خود را از کیفیت خدمات دهی اعلام کردند.

نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در بخش جراحی  وضعیت استان همدان بسیار خوب است، ابراز کرد: حتی بسیاری از بیماران از خارج از کشور برای جراحی به همدان می‌آیند.

حمید رضا حاجی بابایی در  واکنش به شلوغی بیش از حد بخش سرپایی بیمارستان آتیه، اظهار داشت: افتتاح بیمارستان هزار تخت خوابی و بیمارستان اکباتان،  بار مراجعات  بیماران به مرکز سرپایی و درمانگاه این مرکز را کاهش می‌دهد.

وی با تاکید بر اینکه هرچه به مردم خدمت شود باز هم کم است، اظهار داشت: یکی از مزیت های بیمارستان تامین اجتماعی در این است که به همه اقشار به یک دید نگاه می‌شود  به اقشار پایین و بدون توان هم خدمت بهتر ارائه می‌شود.

سرپرست بیمارستان آتیه همدان با بیان اینکه  رضایتمندی بیماران در بخش  بستری بالای 93 درصد است، گفت:  اما در بخش سرپایی به  علت بالا بودن تعداد مراجعه کنندگان، میزان رضایتمندی کمی پایین تر از بخش بستری است.

فدایی اطهر با بیان ایتکه  تعداد مراجعان  بخش سرپایی بالای نیم میلیون است، گفت: نوبت دهی درمانگاه تخصصی این بیمارستان از ساعت 3 بعد از ظهر هر روز آغاز می‌شود، اما این نوبت ها در مدت زمان 10 دقیقه تکمیل شده و 700 نفر پذیرش میشوند، بنابراین تعداد زیادی از بیماران پشت نوبت میمانند و این امر سبب نارضایتی آن‌ها می‌شود.

 وی با بیان اینکه باز سازی  بخش‌های بیمارستان یک  عمل پر هزینه است، اظهار داشت: با توجه به تورم و وضعیت اقتصادی، هزینه ساخت و ساز و خدمات ساختمانی بسیار بالا رفته، مثلا بخشی را که سال گذشته با 500 میلیون تومان نوسازی کردیم امسال هزینه نوسازی آن به یک میلیارد و 500 تومان رسیده است.

سرپرست بیمارستان آتیه همدان با تاکید بر اینکه در تامین اعتبار مشکل داریم، ابراز کرد:  اما  اعتقادم بر این است که با باید کاری را شروع نکینم یا  تا آخر پیش برویم تا زودتر به سر انجام برسانیم.

فدایی اطهر با بیان اینکه بسیاری از پروژه ها بخاطر افزایش هزینه ها به تعویق افتاده، تصریح کرد: اما سرعتمان نسبت به شهرهای دیگر عالی است . باید روند اداری را تسریع ببخشیم تا زودتر به نتیجه برسیم.  کندی کار باعث افزایش هزینه میشود که مشکل آفرین است.

وی در پاسخ به گلایه یکی از بیماران مبنی بر اینکه برخی دارو ها را باید با هزینه آزاد و از بیرون از بیمارستان تهیه کنیم، ابراز کرد: دارو آزاد گرفتند نقص مجموعه ما است . باید بتوانیم جذب نیرو کنیم. پرداختی سازمان خوب باشد کارها خوب پیش میرود. با توجه به  شرایط کشور باید برنامه بریزیم و پیش برویم.

سرپرست بیمارستان آتیه همدان با بیان اینکه بیمارستان آتیه  از نظر هتلینگ و نوسازی بخش‌ها  خدمات اورژانس به عنوان پایلوت کشوری است، گفت: در هر هفته چندین نفر از استان‌های مختلف نظیر مرکزی و زنجان به این بیمارستان می آیند تا از این مرکز الگو برداری کنند.

مدیر درمان سازمان تامین اجتماعی همدان نیز از مشکل کمبود رادیولوژیست در این بیمارستان خبر داد و گفت: کمبود متخصص رادیولوژی یک کمبود استانی است و به دنبال رفع این مشکل در بیمارستان آتیه هستیم.

صفری با بیان اینکه بیمارستان آتیه به منظور خدمت رسانی  ویژه به افراد زیرپوشش بیمه تامین اجتماعی راه‌اندازی شده است، گفت: در این بیمارستان به سایر بیمه‌ها هم یارانه داده می‌شود، اما تلاش ما این است که این خدمات را خاص بیمه شدگان سازمان خود قرار دهیم تا پرداختی از جیب بیماران به صفر برسد.

به گزارش تسنیم از همدان، سایر بیمارستان های استان نیز می توانند با الگو برداری از ابعاد مختلف این بیمارستان به افزایش رضایتمندی بیماران از بیمارستان‌های بخش دولتی کمک کنند.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران