گزارش | استفاده هوشمندانه کره شمالی از انتخابات آمریکا و دستهای خالی ترامپ

گزارش | استفاده هوشمندانه کره شمالی از انتخابات آمریکا و دستهای خالی ترامپ

کره شمالی به نظر قصد دارد از نقطه ضعف رئیس‌جمهوری آمریکا برای پیروزی در انتخابات آتی ریاست جمهوری به نفع خود استفاده کند و ظاهرا راه این بازی را به خوبی فرا گرفته است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، کره شمالی روز پنجشنبه دو موشک از شبه جزیره هودو نزدیک شهر ونسان شلیک کرد. ستاد مشترک ارتش کره جنوبی روز جمعه اعلام کرد برد هر دو موشک حدود 600 کیلومتر بوده است. رسانه‌های رسمی کره شمالی این آزمایش را هشداری به جنگ طلبان کره جنوبی ارزیابی کرده و اعلام کردند چاره‌ای جز توسعه توانمندی‌های تسلیحاتی خود ندارد. اما برخی علت این آزمایشات موشکی را ادامه رزمایش‌های مشترک بین آمریکا و کره جنوبی می‌دانند. همسایه شمالی سئول بارها نسبت به انجام این رزمایش‌ها اعتراض کرده اما برگزار کنندگان آنها بارها به بهانه‌های مختلف انجام این کار را توجیه کرده‌اند.

نکته مهم در این موضوع  نحوه واکنش آمریکا و رئیس جمهوری این کشور است. دونالد ترامپ فردی است که با هدف به نتیجه رساندن مذاکرات با کره شمالی و شعار خلع سلاح هسته‌ای این کشور پا به عرصه رقابت انتخاباتی گذاشت و پس از پیروزی در انتخابات تلاش زیادی برای حل تنش هسته‌ای در شبه جزیره کره انجام داد. اما ادبیات و راهبرد ترامپ چیزی نبود که پیونگ یانگ چندان از آن استقبال کند و همین موضوع باعث طولانی شدن روند مذاکرات بین طرفین شد.

ترامپ پیش از این همواره به منتقدان خود اینگونه پاسخ می‌داد که نتیجه مذاکرات او با رهبر کره شمالی متوقف شدن آزمایشات هسته‌ای و موشکی این کشور است؛ اتفاقی که روز پنجشنبه رخ داد و تا حدودی برنامه‌های مقامات آمریکایی را بهم ریخت. با اینحال رئیس جمهوری آمریکا به رویکرد قبلی خود ادامه داد و با وجود بالستیک بودن این موشکها در مصاحبه‌ای با فاکس نیوز پاسخ داد کره شمالی چیزی غیر از موشک های کوچک آزمایش نکرده است. وی در ادامه افزود: آنها هیچ گونه آزمایش هسته ای انجام نداده اند. آنها واقعا چیزی غیر از موشک های کوچک را آزمایش نکرده اند.

 البته ترامپ که مسلما از این اقدام پیونگ یانگ ناراحت شده بود به منظور هشدار به ادامه اقدامات تحریک آمیز کره شمالی گفت: تصور می کنم همراه با کره شمالی اقدامات خوبی را انجام داده ایم ولی این مساله بدان معنا نیست که این روند ادامه خواهد یافت. خواهیم دید که چه اتفاقاتی خواهد افتاد.

مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا دومین مقام آمریکایی بود که به این آزمایش موشکی واکنش نشان داد و نکته جالب نحوه واکنش او بود. وزیر امور خارجه آمریکا گفته است که با وجود آزمایش اخیر کره شمالی،‌ آمریکا همچنان آماده مذاکره با این کشور است زیرا این اقدام یک تاکتیک مذاکراتی برای امتیاز گیری در جریان مذاکرات است. فرماندهی ارتش آمریکا و کره جنوبی هم جمعه اعلام کرد: شلیک موشک های کره شمالی طی روز پنجشنبه هیچ گونه تهدید مستقیمی علیه ایالات متحده یا کره جنوبی نبوده و هیچ تاثیری بر وضعیت دفاعی ما نخواهد داشت.

 

 

با دقت به نحوه واکنش مقامات آمریکایی می‌توان اینگونه نتیجه گیری کرد که ترامپ و دولتش روی نتیجه این مذاکرات  حساب ویژه‌ای باز کرده و قصد دارند به هر قیمتی شده از این موضوع برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری  آتی آمریکا استفاده کنند. هرچند ترامپ در عرصه داخلی به موفقیتهایی دست یافته اما در سیاست خارجی اوضاع چندان بر وفق مراد او نیست. جنگ تجاری با چین، خروج از توافق هسته‌ای با ایران، خروج از معاهدات زیست محیطی بین المللی و تیره شدن روابط با اروپای سبز همگی حاکی از خوش نبودن حال و هوای سیاست خارجی آمریکا است و به همین دلیل است که رئیس جمهوری آمریکا قصد ندارد بعد از چندین دور مذاکره با رهبر کره شمالی و ژست‌های رسانه‌ای مبنی بر حل معضل هسته‌ای شبه جزیره کره به پله اول بازگردد.

 

انتهای پیام/

 

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon